Grillning & femkamp

I onsdags hade vi grillning och femkamp på Storås tillsammans med det andra elevhemmet Rappedalen, som en liten sommaravslutning tillsammans. Klockan halv fem började det, och då kom eleverna från Rappe till oss. Vi började med mat. Personalen hade dukat upp ett bord framför hus tolv med saft, korvbröd och tillbehör, också stod en personal på kanten och langade upp grillad korv till alla, mums det var gott. Det var lite musik i bakgrunden också, vilket var trevligt

Det var perfekt väder för en sån dag, soligt och varmt. Efter grillningen skulle vi bort till fotbollsplanen som ligger ute vid ängarna bakom mitt hus, där skulle vi ha femkampen. Det var så fint att gå dit, bara massor utav ängar och grönt, verkligen landet känsla. Väl på fotbollsplanen så delade vi upp oss i två lag, det blev Storås mot Rappe. Den första grenen var bokia, alla fick kasta så den grenen tog ju en stund, det var bara två som kastade åt taget. Så en från båda lagen fick mötas och kasta två bollar var som skulle komma så nära den lilla bollen som möjligt.
Det var roligt när jag skulle kasta för jag brukar ha svårt för att släppa den där bollen, och det hade jag i onsdags också såklart. En gång hamnade bollen bakom mig istället för framför mig :). Men tillslut fick jag iväg den. Det blev ju inte lättare när alla stod och tittade på mig heller! :)

Sen efter den grenen körde vi inte samma tävling, utan olika tävlingar, så lagen var inte samlade om ni förstår vad jag menar. Vi i Storås laget fick gissa låtar medans en personal satte upp bilder på en tavla, så skulle vi gissa låtar genom att titta på bilderna, det var ganska svårt.

Nästa gren var att vi skulle ha ögonbindel på oss också skulle vi få smaka på olika grejer och gissa i laget var det var för något. Det kändes jättekonstigt att inte veta vad man fick in i munnen, och svårt var det också. Men vi hade rätt på alla. Vi fick smaka på äpple, rå potatis, fysalis och mango. Det var en rolig gren.

Nästa gren var att vi skulle skjuta pil på en tavla, fast genom att lätt blåsa genom ett rör, det var jätteroligt, vi fick blåsa fem pilar var. Fast när jag skulle blåsa blev min kropp helt vinglig, det gick inte både att hålla i den grejen som man skulle blåsa i och samtidigt stå, min kropp blev helt knäpp…haha, så jag fick sitta ner. Det var svårt att pricka tavlan, men slitsamma det var roligt att få testa.

Sen den sista grenen var att vi skulle köra eller gå slalom mellan koner på konstgräset på fotbollsplanen med ögonbindel också skulle våra lagkompisar säga vad vi skulle gå. Rappelaget gjorde samma sak bredvid oss. Den grenen var också väldig rolig. En utav personalen gick med mig när jag skulle gå, eftersom att jag tyckte att det var läskigt att gå själv när jag inte såg något. Alla fick göra en gång var. Den grenen var också väldigt rolig. Musiken var på under alla grenar, vilket var trevligt.

Sen det sista när vi var klara, gick vi upp till hus 12 igen det där bjöds på fika. På bordet stod det vaniljsås och jordgubb-rabarberpaj, den var sååå god! Det var underbart att vi även kunde sitta ute då lite senare på kvällen utan att frysa.
Då hade vi även en kort musikquiz som en elev på hus 12 hade fixat innan det var slut, det var roligt.

Det var en mycket mysig kväll med både skratt och lekar. Det var första gången som de hade den här femkampen och grillningen på Storås. Det ska jag säga att jag vill ha varje vår! Vi gjorde det också lite för att tacka av fyrorna som går ut nu!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *