Skillnaden mellan hemsida & blogg

En hemsida

En hemsida

En blogg!

En blogg!

Jag har en blogg, inte någon hemsida. När ”jag” skulle starta en blogg så valde ”jag” ”starta en blogg” på internet, och lite längre ner så stod det ”Gör en egen hemsida”, men jag tryckte på ”starta en blogg” istället för att klicka på ”gör en egen hemsida”. Nu ska jag förklara vad det är som är skillnad mellan blogg och en hemsida:

Vad är en hemsida: en hemsida är en sida där man säljer saker, presenterar saker, oftast har företag och idrottsföreningar en hemsida och har en annan hemsida outfit än vad en blogg har.

Vad är en blogg: en blogg har ett blogg utseende, bloggar har t.e.x kategorier, bilder, man säljer inte saker eller man skriver oftast inte om produkter, (det kan man göra men det är lite mer som en hemsida då). Man kan lägga till text i kanten och så.

Man kan ju blogga på en hemsida också men jag tycker att det är bättre att välja ”starta en blogg” från internet eller så väljer man en hemsida från nätet om man vill ha det, för då får man rätt utseende och man kan ändra och fixa mer med en blogg då.

Man kan säga på vårt språk att jag har valt en riktig blogg från internet. Eller om det stod ”starta en blogg eller en hemsida på nätet” i samma fält, då om man går in på den så står det ”skapa en blogg” eller ”gör en hemsida”, då har jag tryckt på ”skapa en blogg”.

Det är skillnad på blogg och hemsida! :)

Jag har en blogg! Kolla skillnaderna på ett blogg utseende och en hemsida utseende, på bilderna, skillnad va? :-)

Bookmark the permalink.

4 Responses to Skillnaden mellan hemsida & blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *