Arbetsterapeuft på Jobbesök

Det känns som att denna veckan har gått jättelångsamt men ändå fort, alla veckor går så fort, men med denna veckan kan jag inte riktigt bestämma mig. I måndags kändes det inte som måndag t.ex, vilket bara var skönt för då var jag inte måndagstrött, jag var bara trött haha. Men jag tror att det har med att göra att jag var hemma onsdag, torsdag och fredag förra veckan pågrund av min handled och då blev jag dagvild. Jag vilade och vilade under helgen för att verkligen vila handen så jag skulle kunna jobba som denna veckan. Tyvärr blev det inte bättre under helgen så jag var lite orolig för måndagen, men jag tänkte att jag får testa och se hur det känns. Jag har ju min handortos och det känns ju bättre med den så.

Det var roligt att komma till jobbet igen och träffa kollegorna. De undrade hur jag mådde och hur det känns i handen, så det var väldigt gulligt. Under dagen i måndags gjorde det ont nästan hela tiden i handen, men det gjorde bara lite ont så det gick ändå okej. Det gick faktiskt bättre framåt veckan och då har det inte gjort ont alls i handen när jag har jobbat, bara i vissa lägen, så det har varit jätteskönt. Men däremot har det gjort jätteont på kvällarna när jag har tagit av mig handortosen, det har varit en konstig kontrast. Men då vet jag iallafall att handortosen hjälper. Men iallafall på kvällarna har det gjort jätteont, i början på veckan hade jag till och med så ont så att det var svårt att duscha och göra min kvällsrutin. Men jag har gått på alvedon och iprem varje kväll denna veckan, så jag har kunnat sova iallafall, tack och lov!

I tisdags kom min arbetsterapeut från Habiliteringen till jobbet för att titta på min arbetsträning gällande handen. Jag tänkte att hon inte kommer att gilla hur jag sitter överhuvudtaget, jag har absolut ingen bra stol och jag sitter dåligt. Som jag trodde så var hon inte nöjd med min arbetsställning som jag viste! Men det fokuserade vi inte på då, utan det var handen som var prio. Hon tittade lite på hur jag jobbade och kände på min hand osv. Hon sa då att hon definitivt tror att det är en belastning på handen. Jag har alltid haft handen neråt mycket, när jag skriver, när jag greppar saker – vad jag än gör, det är svårt att förklara i ord men ni kanske förstår vad jag menar. Hon visade då hur hon skriver/jobbar, och hon vilar då handen mot skrivbordet, det gör ju inte jag, utan min hand är alltid i luften om ni förstår vad jag menar. Hon testade då att hålla upp min hand också skulle jag prova att greppa/skriva, handen kämpade bara emot för den ville ner och min arbetasterapeut fick kämpa för att hålla emot. Jag provade att försöka greppa eller skriva när handen var i ”normalt” läge men det gick verkligen inte, det gick ens inte att ta ut fingrarna och dessutom gjorde det ont.

Jag skulle behöva något som får min hand att vila, så jag fick prova en styrplatta med knappar också kan jag vila handleden där på. Jag har provat den i veckan, det har gått ganska bra och det har vart skönt att vila handleden på något, men jag glömmer av mig. Dessutom är det svårt att styra handen när den är i det läget som den inte är vann vid, men jag har ändå gjort ett försök. Jag frågade min asrbetstterapeuft varför hon tror at jag har fått detta nu, min hand och handled har liksom varit så i 20 år liksom, snart 21! :-) Men hon sa att nu är din hand i samma läge hela tiden när du jobbar, nu är det mer monotont arbete, när jag gick i skolan så gjorde jag inte samman sak hela tiden som jag gör nu på samma sätt. Hon sa dessutom att jag grejar mycket mer nu när jag har en egen lägenhet och så. När jag tänker på det, låter det mycket rimligt.

Sen kände hon lite till på min handled och var det gjorde ont osv. På ett ställe gjorde det svinont, det bara högg till. Jag råkade då skrika ”AJ!!!” utöver hela E-handeln kändes det som, men vad ska man göra, men det var lite pinsamt…. L

Jag berättade också att jag har fått problem med min nacke sen jag flyttade hemifrån, eller problem och problem, jag är stel i nacken, speciellt på morgonen, men jag är också stel i axlarna. Jag har liksom inte reflekterat över varför men när hon var där fick jag min förklaring. Hon sa då att det är dels för att jag sitter som jag gör men också för att jag tittar hela tiden lite neråt eftersom att jag har en laptop. Hon sa då att hon skulle vilja att jag får upp blicken lite med hjälp av en stationär skärm, då nacken får mindre belastning. Hon pratade då med en utav arbetsledaren och frågade om de kunde skaffa in en stationär skärm till mig, så vi får se vad de kan åstadkomma.

Min arbetsterapeut sa också att hon ville att vi skulle boka in en ny tid för att kolla på eventuella arbetsanpassningar och hjälpmedel. Det vore ju bra om vi kunde vara på jobbet då men både jag och hon kände att det var skönare att vara på hennes kontor då vi kan prata och testa olika arbetsställningar och hjälpmedel i lugn och ro som kan passa mig. Så det känns verkligen jättebra. Min arbetsterapeut är verkligen så himla bra, hon tar verkligen tag i saker och hjälper mig så mycket som hon kan.

Det är ju bra att det förmodligen inte är något ”allvarligt” med min handled utan bara belastning, men samtidigt så är det svårt att ändra på något som sitter i muskelminnet om ni förstår.

Jag hoppas att handleden blir bättre utan handortosen snart också, men jag är väldigt glad över att jag har kunnat jobba i veckan.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *