Besök på Riksgymnasiet

Igår var en spännande dag, jag, mamma och pappa åkte på morgonen till Göteborg för att hälsa på Riksgymnasiet i Angered. En liten privat visning. Det ligger i Angereds skolan så i den skolan hade Riksgymnasiet hyrt in sig i en liten del av skolan, det trodde inte jag. När vi kom dit låg ett stort köpcentrum precis jämte. Det var vit och jättetort med Ica Maxi och massor av affärer, det var jättefint och mysigt, kan jag shoppa på hålltimmorna! :). Sen gick vi in i skolan. Besöksledaren mötte oss precis vid entrén som skulle visa oss runt. Det var jättespännande att gå runt där och titta. Man såg ju in i den vanliga Angered skolan när man var där, men skillnaden var att riksgymnasiet hade bara gula vägar och ett vit streck på golvet runt hela skolan, så jag ska nog inte tappa bort mig! :) Det var korridorer med klassrum och salar.

Jag är ännu mera sugen på att gå där, de toppade mina förväntningar. Alla lärare och elever som vi träffade var så himla gulliga och välkomnande. Det verkade som en väldigt familjär skola och det är bara cirka 49 elever på riksgymnasiet, vilket jag älskar. Den verkar helt enkelt mysig. På den vanliga Angeredsgymnasiet är det 1000 elever. Vi gick runt i olika korridorer och hejade på elever och lärare, kikade in i rummen. Man får välja mellan liten eller stor grupp, så vi tittade in i ett klassrum där de skulle börja sin svenska lektion och där var de bara sex sju elever i en liten grupp, så skönt. Vi gick vidare sen så jag fick inte vara med och se på lektionen, men det var bara roligt att titta in och se hur det kan se ut i ett klassrum. Det fanns ett gym där med dusch och så i skolan, så man kunde träna om man ville, antingen under eller efter skoltid.

Vi gick också in i lärarnas rum och assistenternas rum, de hade varsitt. Sen hejade vi på några lärare och elever som kom och gick i korridoren. Vi kom även till ett litet uppehållsrum där eleverna satt och hade rast, jag gick fram och presentera mig och sa att jag kanske skulle börja här i höst, också frågade jag de lite hur de tycker skolan är och hur de tycker om elevhemmet. Jag hade skrivit ner lite frågor också, hon kunde svara på visa om skolan men jag hade mest frågor om elevhemmet och de skulle jag få svar på om jag gick på deras öppet hus. För skolan och elevhemmet är två olika världar sa hon. Det finns en annan personal där en vad det finns på skolan. Efter det gick vi och kollade på matsalen som låg i utkanten av huset. Sen var vi klara, och då gick vi ut och där var det ett jättemysigt mini torg, med resturang, de sålde frukt och en frisörsalong låg där med.

Elevboendet fick vi tyvärr inte titta in i, men det får vi på öppet hus. Men iallafall det fanns två elevboenden, ett precis vid skolan som var lite äldre och ett 10min ifrån som var lite nyare och större, det låg även vid en äng, vilket lät jättemysigt, de som bodde där tyckte också det var mysigt att bo där, och bättre än det boendet som låg vid skolan tyckte eleverna. Sen får man ju anpassa hur stort badrum man behöver osv, jag ska bo där i fyra år så jag måste trivas, det är superviktigt. Men man kan ju bo på det elevboendet som är lite närmare i ettan och kanske tvåan och kanske bo på det lite längre bort trean och fyran. Elevboenderna såg lite annorlunda ut, så jag kommer berätta mer när jag fått se de på öppet hus och fått svar på alla mina frågor omkring det. De jobbar inte bara på studierna utan också att eleverna ska bli så självständig som möjligt, det tycker jag är minst lika viktig som studierna. En väg in i vuxenlivet!

Sen får man styra över sitt eget schema, hur lång lunchrast och toa besök man behöver t.ex. Det tycker jag är jättebra, för nu har jag det stressigt med maten på luncherna på min skola ibland. Jag äter ganska långsamt och gillar inte att stressa. De anpassar mycket efter varje elev och tid, vilket jag tycker är superbra.

Det här är verkligen min drömskola, hoppas verkligen att de anser att jag kan gå där, och det är extra viktigt att jag får beviljat att bo på elevhem. Så de inte tycker att Borås är för ”nära”, men det tror jag inte för det fanns folk som bodde bara lite utanför Göteborg som fick bo där. Jag måste bo där om jag ska gå i den skolan för det går inte att pendla fram och tillbaka till Göteborg i fyra år, det tar för mycket energi.

Jag trivs jättebra i min skola idag, men jag vill ändå börja på Riksgymnasiet på måndag! :D

Vi skulle ta lite bilder, men vi glömde det tyvärr. Vi får göra det när vi är där på öppethus istället!
Jag ska redan söka dit på mina julbetyg, känns helt sjukt!

Det är ingen speciell poäng man behöver för att komma in där heller, man måste bara ha godkänt i alla ämnen. Men jag ska ändå sträva efter bättre betyg. De vill ha in fler elever, vilket känns skönt, då har jag nog större känns att komma in.

Fråga gärna frågor om detta stora steg, jag ska försöka svara.

Efter besöket var jag ledig, det fick jag för min mentor eftersom det skulle bli mycket intryck. Så då åt jag och mamma thai ihop, lite mor och dottermys. Sen var jag med mormor och myste resten av dagen.

Det blev en bild på maten efter besöket istället! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *