Familjedag på elevhemmet

I lördags morse vaknade jag och mamma ungefär kvart över nio, så det var skönt att sova. Jag gick upp och tog en härlig morgon dusch. Vi gjorde ordning oss och gick upp och åt frukost. Där uppe var Julia och en personal till. Vi åt frukost senare än vad vi brukar, halv elva var klockan! Sen gick vi ner igen och chillade. Det var ju familjedag på elevhemmet i lördags för familjerna, så klockan tolv kom Marko och Elliot, det var mysigt att krama lite på de. Vi var i mitt rum lite, Elliot lekte lite med sitt nya lego på mitt golv som han hade med sig. Julia stod i dörröppningen och pratade med oss och Marko fixade med min tv.
Klockan halv ett skulle vi samlas för att gå upp till Rappedalen som är det nya elevhemmet, klockan ett började själva dagen där uppe. Innan så låg det elevhemmet precis vid skolan som ni nog vet men nu har de flyttat. Det tar typ lika långt tid dit från skolan som det gör till Storås. Det är ju vanliga lägenheter fast tre lägenheter är för eleverna. Det var jättecoola lägenheter, det var liksom lägenheter ovanför varandra, kändes lite som Spanien lägenheter :-). Det var en lägenhet i mitten som var deras allmänna utrymme, sen var det två lägenheter jämte, de bodde tre i varje lägenhet och de hade varsitt rum.
Vi började med fika, rulltårta, kaka och kärleksmums fanns det, det var jättegott. Det var mycket folk och rullstolar så vi fick sitta ute. Det blir trångt med alla anhöriga!

Sen fick vi se hur en lägenhet såg ut, det var mycket fräschare än på det andra boendet. Men jag är glad att jag bor på Storås för här är ännu fräschare och större. Det var rätt små och avlånga rum där. Då har jag ju mycket större rum om man jämför med de rummen där, fast än jag har ett litet rum. Men jag har ju ett fyrkantigt rum, det gör ju mycket med storleken  De har inga egna toaletter heller, förutom i ett rum. Så det är lyxigt att alla har egna toaletter här på Storås. Plus att vi här på Storås har så fin utsikt och område! :)

Sen gick vi med alla anhöriga och elever till arenan för vi skulle spela rullstolsinnebandy, vi mot föräldrarna. Vi klarade oss från regnet som tur  var. Jag testade en rullstol, men det var för svårt för mig att både rulla och hålla i klubban samtidigt, så jag körde Elon. Det var superkul. Mamma och Marko var också med och körde rullstol fast de turades om. Elliot var med också, han tyckte det var jättekul. Det var så söt, det var ju bara han som var liten. Han spelade jättebra, han stod till och med en gång och var där med klubban mot bollen när domaren blåste av och spelet började, det var så sött, en gymnasieelev och en fyraåring som står mitt emot varandra :). Första halvlek vann vi elever med 3-0 men sen kom föräldrarna ikapp och sen vann de i andra halvlek. Elliot spelade hala tiden, han var inte blygt för fem öre, det var så kul att se. Sen när det var slut, så spelande Elliot och Marko lite själva, sen ville han inte gå där ifrån. Han var helt genomsvettig! Det var en timma kvar till middagen, men vi gick till Storås i det dåliga vädret ändå för vi skulle gå på toa och lite så. Elliot frågade när vi skulle tillbaka och spela bandy igen, hihi!

Sen var det middag på Habiliteringen, vi tog bilen dit. Det var uppdukat med fina bord ute i Habiliteringen. Så fick man gå och ta mat. Det var kallskuret, potatissallad, olika skinkor, rostbiff, ostar. frukt och kycklingspätt, det var jättegott. Vi hade fått några lottklappar med siffror på, så efter maten så läste någon upp nummer, och om man hade det numret som hon sa så fick man gå fram och välja en sak från ett bord. Det fanns mycket gott där, chips och choklad bla. Den första siffran hon sa hade Elliot, så han fick gå fram och välja något, han tog såklart choklad! :) Jag, Marko och mamma vann inget tyvärr. Efter lottdragningen bjöds det på fika, kärleksmums och kladdkaka, det var så gott, jag tog hälften var, hihi! Efter det åkte vi hem till mig igen och mamma, Marko och Elliot åkte hem. Det har varit en så mysig helg, både fredagen och lördagen!

Läs gärna om föräldradragen i skolan och vår mysfredag om ni har missat det!

Elliot fick åka med mig hela dagen! :)

Bookmark the permalink.

One Response to Familjedag på elevhemmet

  1. Mormor says:

    Vilken fantastisk dag du fick med familjen! 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *