Föräldradag

I fredags var det föräldradag i skolan, den började klockan ett. Den var bara då för vi ettor. Det var bara mamma som kom eftersom att pappa hade annat för sig. Jag stod vid skolans entre och mötte upp mamma eftersom att hon inte kommer in själv. Det var så mysigt att krama henne igen, vi har ju inte kramats på två veckor nu, herregud! :) Vi gick ner till vår mediasal där det var uppdukat med massor utav god dricka och fika. Alla föräldrar och mina klasskompisar satt där, våra mentorer, elevassistenter, några från elevhemmen och några från HAB var där också. Så vår rektor på skolan, HAB, våra mentorer, assistenterna och de två personalen friån de olika elevhemmen pratade om allt möjligt. Sen fick vi se en RG film. Den sista filmen vi fick se var en häftig film om när tvåorna var på sin vinterresa förra året i Trysil och åkte skidor, man brukar ju åka dit i tvåan. Det såg så häftigt ut, längtar dit!

Våra elevassistenter och mentorer har tagit kort på oss under veckan och under de här veckona i skolan och satt ihop ett bildspel som de skulle visa för föräldrarna på föräldrardagen. Det var roligt, de visade bilder bland annat från när vi höll på med ”Handens fem fingrar”, när vi har haft olika lektioner så som mediaproduktion, svenska, estetisk kommunikation osv. De visade även bilder från orienteringen i veckan. Det var så roligt, det är mycket roligare att visa de lite bilder än om man bara berättar.

Sen var det dags att börja fika. De fanns dricker, en tårta och mjuka cupe cakes. Jag tog tårtan, den var såå god! Jag ångrade att jag inte smakade på cape cakesen också, för de såg så goda ut och mamma sa att de var svingoda!

Sen fick man visa runt i skolan för föräldrarna så jag visade mamma våra klassrum, bla vår mediasal och vårt hemklassrum. Jag visade även fysioterapin (träningsrummet) och AT-köket (där man kan öva på att laga mat). Även om hon varit på skolan innan så var det ändå kul att visa henne runt nu när jag faktiskt går på RG på riktigt. Nu fick hon också träffa mina lärare och assistenter.

Det verkligen ösregnade och blåste så (stormen som skulle komma i fredags ni vet), och mamma hade inte med sig ramperna till bilen så jag var tvungen att åka hem i Elon. Det typiska var att jag varken hade med mig några regnkläder eller poncho eftersom att det var fint väder på morgonen. Men jag och Wilma bade sån tur så vi fick inget regn alls på oss när vi åkte hem.

Fortsättningen av helgen kommer…

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *