Frihet i Stan & Allhelgona

I fredags kände jag att jag hade jättemycket att göra så jag kände mig lite smått stressad. Jag skulle till Synsam för jag skulle hämta ut nya bågar till mina glasögon för de gick ju sönder när jag ramlade härom veckan. Jag skulle köpa pasta inför matlagningen på måndag för det hade jag glömt. Jag skulle ladda min dosett med medicin för det brukar jag göra på fredagar och sen det mest krävande av allt skulle jag städa inför helgen eftersom att Wilma skulle komma på söndag. Ja ni hör ju hur det låter, och jag är ju sån med att jag ”måste”/vill göra allt på en och samma dag också för att få allting gjort. Men jag pratade med Ia i torsdags kväll som sa åt mig att man behöver inte göra allt på samma dag (som jag har fått höra många gånger). Så jag tänkte ”okej då tar jag Synsam som i lördags och pastan”, men det var bara det att Synsam hade inte öppet då eftersom att det var ju allhelgona i lördags vilket är en röd dag, så jag blev lite trött…

Men bästa Ia kom med en bra idé att jag kunde åka till stan direkt efter jobbet och fixa det. Samtidigt som jag kunde ta en lunch på stan. Liksom ta det direkt efter jobbet. Jag tyckte att det lät som en bra idé men så kom ju de här tankarna ”då måste jag ändra taxin och avboka lunchbesöket på hemtjänsten”. Men jag tänkte, ”nehe de ska inte få hindra mig från det jag vill”. Jag chansade på att taxi hade öppet vid 21-tiden på kvällen, så när jag och Ia hade lagt på ringde jag till taxi och de hade öppet. Så jag ändrade taxin där och då, bokade om den så den skulle köra mig till rådhuset på torget istället för hem, vilket var smidigt.

Så efter jobbet i fredags kom färdtjänsten som vanligt och hämtade mig efter jobbet, men han körde mig till stan istället för hem. Jag kände mig så fri när jag tog taxin till stan och gick på torget i Borås alldeles själv. Så jag gick direkt till Synsam och fixade glasögonen, så nu ser jag så bra och glasögonen sitter äntligen på plats. Sen gick jag och tittade lite i Akademibokhandeln när jag ändå var i stan och sen gick jag och tog en god pasta med kyckling till lunch. Jag kände mig så fri, en härlig känsla. Jag hade inte bokat någon taxi hem för jag viste inte hur långt tid jag skulle vara i stan. Så jag tänkte ringa taxi när jag satt och åt, men jag tänkte ”äsch, jag går hem, det är ju inte så fasan fullt långt”, så jag gick hem från stan. Det var lite kämpigt men samtidigt härligt.

När jag kom hem satte jag på hög musik och började städa hela mitt hem, från topp till tå. Det tog typ tre timmar, men sen var det så skönt när det var skinande rent. Det sista vettiga som jag gjorde i fredags var att dela medicin, så jag var verkligen effektiv i fredags, om jag får säga det själv.

Lyxlunch i fredags

I lördags vaknade jag tidigt så då var jag på gymmet innan frukost, det var verkligen härligt. Det var ju allhelgona i lördags så vi skulle till kyrkogården med familjen som vi alltid brukar. Men innan dess vid två- halv tre tiden skulle vi äta middag hos mormor och morfar, som är så mysigt. Mamma och Elliot kom till mig vid tvåtiden för att hjälpa mig med lite saker innan vi åkte till mormor och morfar. Jeanette och Martin som brukar vara med på allhelgona var sjuka så de kunde inte komma tyvärr och Peppe kom inte heller tyvärr. Men mina kusiner Emma och Matilda kom vilket var roligt, så det var en liten skara i år, men det var väldigt mysigt ändå. Vi åt såklart mormors magiska köttgryta som hon alltid gör på allhelgona och hennes goda flarntårta till efterrätt. Många härliga snack och skratt blev det som vanligt.
Sen åkte vi till kyrkogården allihop. Det var kaos på kyrkogården, så mycket folk och bilar, men tillslut fick bilen plats. Det var så fint och så mysigt som vanligt att gå omkring där i mörkret bland alla fina ljusen.
Min favorit är minneslunden, där är det tusentals ljus överallt som lyser upp mörkret och värmer upp en inombords, det är så himla fint! Jag bara njuter av alla ljus när jag är där och tänker lite extra på mina nära som har gått bort.
Jag älskar allhelgona, det är en fin familjetradition i Grimm familjen! <3

I nästa inlägg får ni läsa om när Wilma var på besök! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *