Mitt handikapp: Gå vidare m kroppen

Jag har glömt att säga det här men nu har jag ökat dosen/medicinen, så nu tar jag tre gånger om dagen, frukost, lunch, middag. Jag känner mycket skillnad, jag har inte kamp i benen på morgonen eller på dagen, bara när jag har haft idrott. Så det är skönt. Första veckan när jag började med medicinen så var det ju kramp, ont och trött varje dag och på morgonen, och då kunde jag inte koncentrera mig i skolan. Nu har jag tagit de i fyra veckor.

I torsdags så var vi oss ortopeden för att välja nya vinter skor till mig, de blev jättesnygga vinter skor, och så tog vi två flugor i en smäll och var hos Maria för uppföljning av min medicin, som vi skulle åka på i måndags men då var hon sjuk. Men det var lång tid emellan, så jag och mamma tog en fika då medans vi väntade på att vi kunde gå upp till Habeliteringen, det var mysigt.

Jag berättade för Maria hur det var både positivt och negativt. För när jag skulle sova i onsdags så kunde jag inte sova för att det var spänt, berättade jag b.l.a. Maria tyckte att det var mer positivt en negativt, så det var ju bra. Fötterna är dessvärre lika dana, de går inåt. Hon skulle prata med min doktor, så i lördags så fick jag reda på att vi skulle trappa upp dosen, så nu ska jag ta en extra tablett på lunchen.

Den medicinen påverkar hela kroppen, så jag måste säga till om jag blir för slapp eller att jag sjunker i midjan och i ryggen, om du förstår vad jag menar, för det är är inte bra sa hon. I torsdags fick jag mina nattortoser också från Maria, de var fina. Så vi testade de, fötterna ville inte gå med på det riktigt att stå rakt fram, men det gick, när vi hade bråkat med dem lite. Det finns ett litet hål i hällen, som man kan känna om hällen är ända bak, för det är viktigt.

Jag har inte testat de än för jag ska få långa sockar så att jag inte behöver ha de hud mot hud, det är ju inte så gött, så de kommer nog snart. Det var lite annorlunda att få på sig de, de kändes lite annorlunda än mina dag ortoser, det var t.e.x inte såna band som jag brukar ha.

Jag kommer ju inte ihåg hur det var, eftersom att det var så längesedan som jag hade nattortoser, när jag var liten. Maria sa att vi kunde börja ha nattortoserna lite innan jag ska lägga mig på kvällen nu i början, så jag vänjer mig lite, så att jag inte sover med de en hel natt nu i början. Bra nu när det är lov också, då får jag vänja mig lite. Det går inte att gå med de så jag får ta av mig de direkt när jag vaknar på morgonen och ska gå upp.

Jag kanske har sagt det men nu har vi fått en tid och ett datum till Göteborg, så då tog det tre månader som sagt när vi fick komma, men nu har det gått ett tag så nu är det nog mindre en två månader kvar. Det ska bli spännande att åka dit.

Mina nattortoser, fina va?

Mina nattortoser, fina va?

Ser du hållen?

Ser du hållen?

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *