Nyår, 2016!!!

Whoho! 2016! Välkommen!

Ett händelsefullt år med nya steg har vi framför oss, jag ser fram emot 2016.  Kommer att göra ett 2016 inlägg snart med b.l.a ”varför ska du gilla 2016″ m.m.

Min nyårskväll

En tradition på nyårsafton i år igen, vi var hos Sisko och Göran, jättemysigt. Fast i år var Kerttu och Tord med, det var väldigt trevligt. Vi åt förrätt, som var smördeg och lite god röra i, i ugnen, jättegott var det. Till huvudrätt blev det kött, potatis och sås. Sisko hade dukat upp så fint på bordet och i köket stod det framme lite snacks. Vi chillade i soffan vid en mysigt brasa innan vi käkade förrätten, mysigt. Göran har ett litet kontor uppe på vinden som han har byggt, jag har varit där innan fast då var det halvklart. Men nu har han byggt en fin trappa upp, innan var det bara en stege. Så vi gick upp på övervåningen och sen upp till vinden. Det var snedtak och ett kontor när man kom in dit, sen fick man böja sig lite, då kom man till en annan vrå jämte där med en tågbana som han han byggt, och en stad, också kunde man köra tågen med spakar och grejer. Det var jättecoolt. Sen fick vi ner och ätta efterrätt med pepparkaksglass, mums. Jag, Sisko, mamma, Marko och Elliot gick ut i mörkret och tände tomtebloss, vid marschallerna sen som stod utan för, vi hade med oss det. Vi brukar göra det på nyårsafton. Marko och Elliot var ute först och kikade, men sen gick de in för att det blev så kallt för Elliot, så då var det bara jag mamma och Sisko kvar, det är alltid mysigt, och sen gick vi in också!

Sen gick jag och la mig lite i soffan för jag var lite trött, de andra satt i soffan och pratade. Marko gick upp och la Elliot efter ett tag. Sen brukar vi spela spel, vi hade med oss ett spel som jag och mamma drog fram på köksbordet efter en stund. De andra satt kvar i soffan och pratade, men Sisko kom och va med, det var jätteroligt att spela. Det spelet heter rita och gissa, ja, namnet förklarar mycket vad det går ut på! :) Det var rätt långt till mål, men det var roligt att spela med mamma och Sisko. Sen när klockan var tio så gick Kerttu och Tord hem. Efter det fortsatte vi spela.

När vi var klara käkade vi lite snacks och tog upp glas och dricka som vi skulle skålla med till tolvslaget, innan vi gick upp till Marko och tittade på gamla bilder, en klassiker :), det är alltid roligt. Då var klockan elva när vi gick upp, en timma kvar!!! Men det gick fort. Sen gick vi dit vi stod förra året, man ser så bra från övervåningen, när det är så mört. Vi tittade på alla smällare och håll koll på klockan, jag höll koll på klockan ;). Också slog klockan 00:00 också skållade vi in det nya året, också sa vi Gott Nytt År! jipi! :D Hejdå 2015, välkommen 2016! :) Det var mysigt.

Lite efter så gick Marko och Göran upp till vinden och kollade, de sa att det var coolt. Jag ville också upp, men jag orkade inte. Så då satt jag, mamma och Sisko själva där ett tag och tittade på alla smällar, det är så fint, rätt lång stund. Sen gick vi ner och tog upp Elliot och gjorde iordning oss för hemfärd :D. (Vad gammal jag lät! ”Hemfärd” :D) Sen åkte vi hem i halkan. Det var inte så jättemycket smällare i år, när vi åkte hem så var det en jättefin smällare precis bredvid oss, det var jättefint. Men helt dött på gatorna var det när vi åkte hem. Det var såna där lyktor som förra året, och det var det i år med, det såg vi när vi stod där uppe, jättefina var/är de. Jag var jättetrött så jag gick och la mig nästan direkt när vi kom hem! Det var så kallt ute också. Vi kom dit ungefär vid fem, och när klockan var sex så var det sex timmar kvar, kändes as länge! :) Målade coola nyårsnaglar igår med! :)

Tack så mycket för en underbar kväll, Sisko, Göran, Tord och Kerttu. Jättegod mat och jättemysigt och trevligt sällskap! :)

1 januari idag, det känns väldigt konstigt! :/ :) :)

Vad gjorde ni på nyårsafton? Dela gärna med er! :)

God fortsättning!
Gott Nytt År!

IMG_5396

IMG_5397

 

Bookmark the permalink.

One Response to Nyår, 2016!!!

  1. sisko says:

    Tack för igår och hoppas vi ses snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *