Nyår I Falun – Tågäventyret

I år ska jag fira nyår med Wilma, med min bästa vän i skolan. Jag ska på ett riktigt äventyr för hon bor i Falun och jag ska åka tåg dit alldeles själv! Tågresan tar 6 timmar och 30 minuter, det är den längsta resan som jag har varit på någonsin, och nu dessutom själv! Jag älskar ju att åka tåg så detta blir mysigt och spännande.
Jag åker klockan 07:54 imorgon och är framme 14:24 i Falun.
Det är två byten, mamma har bokat ledsagning till mig så det känns tryggt. Men första bytet är i Herrljunga, det tar bara en timma dit. Men där har jag ingen ledsagning så det är jag lite smått nervös för. Men jag ska fråga någon tågvärd på tåget om hen kan hjälpa mig.
Andra stoppet är i Hallsberg, där har jag ledsagning så det känns skönt.
Det ska bli roligt med ett äventyr. Mamma ska hjälpa mig att fixa en massäck som jag kan ha på tåget, för det blir rätt många timmar och jag måste ju ha något att äta.

Det ska bli så roligt och mysigt att fira nyår med Wilma. Wilma bor med sin moster så det blir jag, Wilma och hennes moster på nyår.
Jag åker imorgon och stannar till måndag (1/3).
Jag vet inte vad vi ska hitta på riktigt på nyår, vi ska iallafall umgås mycket, spela SkipBo för det gör Wilma och hennes moster mycket och jag älskar att spela spel, jag tror även att vi ska spela Bingolotto också ska vi äta nyårsmiddag såklart! Kanske sitta uppe halva nätterna och prata! :-)

Det ska bli en fröjd att skåla in det nya året med min bästis!
Vad ska ni göra på nyår?

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *