Prickade in det fina vädret

I fredags så drog jag, pappa, Jenny och min bror nummer 2 ner till den lilla stugan som Carin och farfar har på sin trägård i Ölmanäs. Bakom alla buskar ligger deras stora sommar stuga. Vi var där förra året också fast lite längre. (Du kan se bilder från förra året på min blogg också). Nu kunde vi inte vara där så länge för lillestugan (som vi kallar den) var upptagen så vi fick som tur var ta den i två nätter på en helg istället, de är ju alltid något ;). När vi kom ner åt vi pizza, hälsade på farfar och Carin och sen packade vi ur bilen. Vi har ju en fin utsiktsplats som takterass, det ligger ju precis vid havet så det blir en jättefin utsikt därifrån, speciellt på kvällen med solnedgången. Förra året var vi där uppe jättemcket och såg solnedgångar och så, den var jättefin. Men den här gången var vi bara uppe där en gång och de var på dagen.

Jag stack upp till farfar och Carin massor och snacka med de lite, det är ju så nära och så lätt att gå dit. Sitter jag där uppe och tjatar i solen med de, härligt! B.l.a gjorde jag det när vi kom ner, första dagen. När jag var där så bestämde vi oss får att gå och bada på bryggan på klipporna, för det var så varmt när vi kom ner. Jag och farfar badade, det var bara vi där, men jag och farfar badade bara. Det är lite svårt med klipporna och stegen ner till vattnet för mig men det gick bra. Det var massor av tång i vattnet plus att det var kallt, så jag skrek både för att tången fasnade i fötterna hela tiden, det var jätteäckligt och för att det var kallt, :-) men jag lyckades simma runt farfar en gång, det var både roligt och svalkande i hettan att bada i havet. Sen skilde vi på oss.

På kvällen  grillade vi och käkade middag ute uppe oss Carin och farfar, sen när det blev mörkt och kallt satte vi oss inne i sofforna med golfen på tv:en i bakgrunden, och satt och snackade. Först gick jag och Carin ut och tog lite luft, och sen lite senare gick farfar och jag ut och tog lite luft och kollade på stjärnorna. Det var en jättemysig kväll med mycket skratt. :-)

Igår när vi vaknade så var det sol ute,, men vi åt frukost inne ändå men sen solade vi. Efter lunchen så gick vi ner till stranden fast det började mulna på. Men Jenny badade inte på bryggan så vi badade då istället. Hon skulle badat på bryggan när vi kom ner, kan jag säga, för det var bara att doppa sig som vi gjorde och sen gå upp, för det var svin kallt i havet, än va det var när vi kom på fredagen och jag och farfar badade. Det började åska så vi gick upp till våran stuga. Farfar och pappa gick och handlade medans jag duschade. Det åska och regna hela eftermiddagen nästan. På kvällen kom Carin och Farfar ner till oss för att grilla. vi käkade middag inne i våran lilla stuga och snackade, för att det var molnigt. Jag och farfar spelade yatzy två gånger innan maten. det var mysigt.

Nästa dag, på söndagen städade vi och sa bye bye till farfar och Carin också åkte vi. Vi tog en oplanerad sväng till farmor med lite lunch, som vi bestämde när vi skulle åka. Vi tittade på hennes nya läggenhet och hälsade på Otto, Freddy och farmors hundar som också var där, det var mysigt! Tack för en underbar helg, det har varit en bra sista avslut på mitt härliga sommarlov, kan jag säga!

Bada innan ovädret  :)

Bada innan ovädret :)

Såg en groda första kvällen när vi kom till våran stuga efter att vi hade varit hos farfar och Carin på kvällen. Den låg precis bredvid våran stuga..

Såg en groda första kvällen när vi kom till våran stuga efter att vi hade varit hos farfar och Carin på kvällen. Den låg precis bredvid våran stuga..

När jag och pappa spelade Yatzy så kände jag något som pluppade till på min arm, jätteläskigt var det. Det var en fågel som hade skitit på mig! :D Har aldrig varit med om det innan, hahaha! :D

När jag och pappa spelade Yatzy så kände jag något som pluppade till på min arm, jätteläskigt var det. Det var en fågel som hade skitit på mig! :D Har aldrig varit med om det innan, hahaha! :D

Bada på första dagen

Bada på första dagen.

Middag hos farfar och Carin första kvällen.

Middag hos farfar och Carin första kvällen.

Utsikten från farfars och Carins place, på kvällen.  (PS. Den bilden har jag tagit, jag är så nöjd.) :)

Utsikten från farfars och Carins place, på kvällen.
(PS. Den bilden har jag tagit, jag är så nöjd.) :)

Utsikten

Utsikten

Farmors hund, besök hos farmor.

Farmors hund, besök hos farmor.

 

 

 

(PS. Nu har jag lagt ut Liseberg bilderna, i inlägget om Liseberg här nedan för, om du vill kika ;).)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *