Skolan: Jag börjar åttan

Snart skola, på måndag är det exakt en vecka kvar tills jag börjat åttan, och jag känner mig taggad inför skolan igen. Vi hade extra långt sommarlov iår men det har känns som att sommarlovet har bara glidit för bi, detta sommarlovet har gått jättefort. Jag tror det har med att göra att det har inte varit så fint väder här hemma när jag har varit hemma, som tur var så fick jag mycket sol och sommar på underbara Gotland och Kroatien. Men förra året när det var jättefint väder nästan hela sommaren så kände de som att jag hade mycket längre sommarlov än vad jag har detta året, den sommaren tog aldrig slut kändes det som.

Jag börjar åttan om en vecka och det är helt sjukt, jag kan inte fattat att jag går i åttan om några dagar. Då är jag värken minst eller störst på skolan, och det är lite skönt. För nu är inte allt så nervöst och så nytt som det var när jag började sjuan, med en ny klass, nya lärare och nytt lärosätt, så det känns skönt. Jag är jättenervös för att se vårt schema, det ska bli riktig spännande.

Jag är taggad på att börja åttan, det ska bli så roligt. Många säger att åttan är väldigt tuff till och med vissa lärare, mycket att göra är det i åttan. Skriva mycket uppsatser och så, men det älskar jag att göra så det ser jag fram emot jättemycket, att skriva i skolan är för mig nummer ett på listan, I love it. Prov blir det nog lite mer än i sjuan också, tror jag. Men i sjuan var det mycket mer prov än i sexan och neråt. I sexan var det som att man var som en virvelvind när lärarna sa att man skulle ha ett prov, då var det ganska ovanligt att vi hade prov. Men i sjuan när lärarna sa att vi skulle ha prov, så var det inget mer med det, alla bara gick hem och pluggade, för att det var så vanligt i sjuan.

Det blir mer i åttan, och det blir högre krav, men jag är beredd på det, det ska bli spännande.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *