Älgfärs & Hallonpaj

Igår, första vardagen efter lovet hade vi matlagningsgrupp. Det var jag och Wilma och två till från de andra huset som var med. Det är en från det andra huset som kommer från Dalarna och hans familj skjuter älg så han tog med sig älgfärs till denna gången, jag har aldrig ätit älg så det skulle bli spännande. Det blev älgfärsbiffar och potatismos med brunsås. Jag fick haka löken till biffarna och broccolin. I skolan finns det en skärbräda med taggar på som man kan sätta t.ex grönsaken på så att den håller sig kvar där man satte den när man ska skära, så den fick jag testa. Det gick bra förutom att det kom mer brokola på skärbrädan än i kastrullen! :-) Maten var jättegod, älgfärsen smakade lite speciellt, det var torrt kött liksom, det var gott men jag hade nog inte beställt det på en resturang om man säger så, har ni smakat på älgfärs?

Till etterätt blev det hallonpaj mad vaniljtås, å det var så gott! Jag älskar både hallon och paj jättemycket, så kunde det bli bättre? Bilden på pajen blev väll sådär, jag skulle egentligen ta på hela pajen när den låg i formen istället så att man skulle se mer vad det var, men ni får nöja er med den bilden. Jag blev supernöjd med bilden på huvudrätten iallafall. Vi hade jordgubbssaft till maten, men en personal gjorde också saft för att hon missade att vi redan hade gjort saft. Den ena saften var röd och den andra genomskinlig (pärondryck) så vi sa till varandra ”vill du ha rött eller vitt vin?” haha, det var roligt. Dessutom drack vi i vinglas så det var extra roligt! :-)

Det var en lyxig måndag igår!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *