Liseberg med Kevin

Nu var det ett tag sen jag la upp någoting på bloggen, inte för er som ser mina inlägg på min blogg FaceBook sida dock, ni har fått inlägg av mig varanandag era göttegrisar! :-) Men nu är det slut på Polen inlägg (nästan lite skönt va?) nu går vi över till nutiden, eller ja, igår kom jag hem från Halmstad, så det blir lite inlägg där ifrån såklart (men inte lika många som Polen resan, jag lovar :)).

Dagens inlägg kommer att bli lite för långt om jag känner mig rätt! :-) Det ni ska få läsa om nu kommer att handla om när jag och Kevin åkte själva till Liseberg förra söndagen. Jag och Kevin har sagt länge att det vore kul att åka till Liseberg ihop, men eftersom att vi båda har så upptagna liv så är det inte så lätt, men iallafall så kunde vi båda förra söndagen så då var det bara att passa på.

Vi tog 100 bussen från Borås Resecentrum till Götet. Vi hade bara oss själva och Rulle med oss. 100 bussen var skön och bekväm att sitta i så det var skönt. På vägen regnade det, så vi var lite oroliga att prognosen inte skulle stämma. Men när vi kom till Göteborg blev det alldeles perfekt Lisebergsväder. Resan gick både fort och smidigt, så det var skönt.

Vi tog oss till Lisebergsentrén. Jag hade ledsagarintyget med mig så att Kevin skulle kunna bli min ledsagare. Jag var lite orolig för att man måste vara 18 år, men vi gick in i servicehuset och fick hjälp av en kille där och sen släppte han in oss, så det var inga frågetecken där, vilket var skönt. Efteråt undrar jag om han tog förgivet att Kevin var 18, han är ju rätt mogen för sin ålder!

Jag har aldrig åkt Helix förut, jag är lite osäker på loparna, men Kevin sa ”Alice du måste åka Helix, den är jättehärlig”. Men vi började med en lite lugnare klassiker som dessutom är min favorit, Lisebergsbanan, vi åkte såklart två gånger, varför inte liksom, när man har chansen? Den var lika härlig som vanligt, och Kevin höll hårt i mina armar! :)

Sen sa Kevin att vi kör Helix, då var det bara att säga ”ja”! Vi frågade vart man gick med rullstolen för ni vet ni som har varit på Liseberg att det bara är en rulltrappa upp till Helix. Vi fick gå runt allihop, upp för alla backar och grejer, det tog säkert 20 minuter, lite svettigt men tillslut var vi uppe. Vi gick mot handikappsskylten mot Helix. Där mötte vi en tjej som sa att vi skulle vänta lite. Det var musik och blått ljus, kändes lite läskigt, då började jag bli nervös…haha!

Jag måste ha någon som håller i mina armar på varje atraktion, annars flyger de ut, så jag var lite orolig över att man satt ensam i en stol, det gjorde man också men Kevin kunde hålla i mig ändå vilket var bra. Jag fick ta av mig glasögonen också fick vi hjälp ut till två stolar. Blev fastspända och fick selen över oss. Kevin höll först i min höger arm och sen vid första backen lyckades han fånga min vänsterarm i luften! :) Sen började vagnen rulla och då var det ingen återvändo! :) Det började med en megabacke och sen kändes det som att det bara var loopar. Inför varje loop så blev det sån kraft så man nästan storknade. Det tog inte lång stund innan det var över, det gick så fort. Efter Helix var jag skakig i kroppen, haha. Men jag dog inte. Helix var jättehärligt, looparna var läskiga men samtidigt härliga. Det var inte så farligt som jag trodde! :)

Efter min första omgång med Helix tog vi en lunchpaus på Max jag och Kevin, det var gott. Sen åkte vi parisehjulet när vi ändå var där uppe, först Helix och sen pariserhjulet, bra kontrast! :-) Sen gick vi neråt igen och tog härliga Judge Box. Sen tänkte vi ta den nya, Valkyria, ni vet den som har stupet i sig, som bara går rakt ner…läskigt. Kevin har inte testat den heller. Så vi åkte upp till handikappsöppningen. Både jag och Kevin var lite nervösa, ganska mycket faktiskt. Men jag fick tyvärr inte åka den eftersom att man måste kunna hålla in sina armar själv och det kan ju inte jag, så vi fick åka ner med hissen igen. Men båda jag och Kevin tyckte att det var lite skönt ändå! Slapp vi ångesten! :)

Sen tog vi varsin glass, kladdigt så vi fick köpa våtsarvetter men gott. Vi åkte Balder sen och sen tog vi Lisebergsbanan två gånger igen! :-) Vi kände oss rätt så nöjda men vi ville åka Helix igen…trodde aldrig att jag skulle vilja det igen! :) Som tur var hittade vi en fortare väg upp denna gången, det var trappor dock men då fick jag gå. Då kom vi dessutom direkt in i huset där Helix låg så det var bra. Vi åkte den en gång till, så härligt, denna gången var det inte lika nervöst. Vi fick till och med åka den två gånger, så det var extra kul! :D Jag trodde aldrig att jag skulle åka Helix tre gånger! Det var ett bra avslut.

Sen kollade vi efter någon bra buss hem. Det gick ett tåg ganska tätt inpå som gick ända till Sandared så vi gick till Lisebergstågstationen och tog tåget hem. På tåget höll vi nästan på att somna, vi var så trötta.

Det var en fantastiskt rolig dag på Liseberg med Kevin, det var första gången som vi var på Liseberg ihop och själva! Det får vi göra om nästa år tycker jag! :)

Jag visste att detta skulle bli ett långt inlägg…

Bookmark the permalink.

One Response to Liseberg med Kevin

  1. Mormor says:

    Men så mysigt! Visste inte att ni varit där!! Ni hittar alltid på så roliga saker!👍🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *