Anhörigdag på RG

I måndags hade vi en anhörigdag på RG, och i måndags var det min tur. Det betyder då att man har massor utav möten hela dagen med skola, HAB och elevhem. Jag fick då sovmorgon eftersom att första mötet inte började förrän klockan tio på HAB, vilket var så skönt. Mamma skulle då komma och vara med mig hela dagen. När jag körde förbi parkeringen till Ica Maxi med Elon på morgonen så kom mamma där precis, vilket var lustigt. Så vi gick tillsammans den sista biten upp till HAB. Det var så mysigt att få krama och träffa mamma igen.

Första mötet vi hade var med alla i mitt habiliteringstime. Då gick alla igenom vad vi brukar göra på mina HAB tider och när vi träffas och lite så. Det var många ögon som riktades mot mig. Sen tog jag, mamma och kuratorn en tio minutare och pratade om ledsanning, eftersom att vi ska ansöka om det för mig (skriver mer om det i ett annat inlägg). Efter det mötet fick vi ta lite rast innan nästa möte var med elevhemmet. Då träffades vi med min kontaktperson Anneli och chefen på elevhemmet, då var det lite mindre folk i rummet som tittade på mig, hihi.

Anneli sa att alla tycker så mycket om mig på elevhemmet och att jag sprider så mycket glädje och positivitet, det var så härligt och höra!

Sen var det lunch på egen hand. Jag och mamma gick till en thairesurang, men buffén var typ syrisk tror jag. Det var lite annorlunda mat, men jättegott. Det var ris med citronskal i, en jättegod kyckling, jättegoda vårrullar, köttfärs med majs i och naanbröd, som sagt lite speciellt, men gott. Sen gick vi och kikade lite i butiker i Angeredscentrum. Vi hade jättelång lunch, i två timmar, vilket var skönt. Vi hade det så mysigt och så roligt, vi skrattade typ hela tiden, jag och min mor :-), härligt! Efter vår härliga långlunch hade vi möte med skolan uppe på HAB då det bara var min mentor som hade det. Vi pratade mycket om skolan och hur det går och så. Jag fick även se mina betyg, jag är väldigt stolt över de. Det roliga var att lärarna hade skrivit om min insatts på lektionerna, vilket var kul att läsa om, det var bara positivt. Alla lärare hade också skrivit att jag vill så mycket, min drivkraft är enorm och att jag måste dra ner på tempot lite, och då skrattade vi lite för det kom upp i nästan alla ämnen och för att mamma känner igen sig så väll att jag är sån, det är ingen nyhet direkt. :-) Det var roligt att läsa.

Det sista mötet vi hade efter skolan var ett BAS-möte och det var med alla enheter som vi haft möte med under dagen. Fast nu var chefen över assistenterna på skolan med och även min andra kontaktperson från Storås med, vilket var Robban. Alla gick väll i stort sätt bara igenom vad vi hade pratat om på de olika mötena och kommit fram till. Då var det också många som riktade sina ögon mot mig.

Denna dagen var väldigt nyttig och bra tycker jag, att de har såna här dagar där man träffar både skola, elevhem och HAB. Att man pratar om hur det är och går på RG och Storås, det tycker jag är kanon. Jag stod verkligen i centrum den dagen! Jag kommer förmodligen inte att ha några fler sånna här mötesdagar med föräldrarna, bara om jag vill att någon eller båda är med.

Jag har svårt att skriva på min tavla i mitt rum på Storås. Det tar typ 20 minuter för mig att skriva ett ord…men jag ger mig inte, men det blir jobbigt. Så jag skrev upp lite saker som jag brukar skriva på min tavla, också plastade min arbetsterapeut in de och satte magnet på de så nu kan jag sätta upp de på min tavla. Hon har även gjort klockslag åt mig. Vilket är superbra. Så jag fick med de hem efter sista mötet.

Efter mötena och dagen visade jag mamma gymmet och sen följde hon med mig till Storås och hjälpte mig att sätta upp lapparna på min tavla. Både jag och mamma var helt döda efter dagen, så slut i huvudet. Sen gick vi upp och pratade lite med personalen innan mamma åkte hem. Sen åt jag middag med personalen, eftersom det bara var jag som bara åt middag. Så satt vi där och snackade och hade det trevligt. Det var en jätterolig dag i måndags, mysigt att hänga lite med mamma också.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *