Årets Första Dagar

Året började inte så bra, när vi kom hem från Göteborg och nyårshelgen blev jag förkyld. Jag har klarat mig hela hösten, vilket jag inte brukar göra så jag är ändå glad att jag klarade mig så länge men framför allt att jag fick vara frisk under jul och nyår.
Anledningen till att jag har hålt mig frisk under hela hösten tror jag är för att jag verkligen har kämpat för det. Varje morgon har jag druckit en shot med ingefärashot och jag har även druckit te med pressad citron och honung. Sen har jag börjat att köpa en hel korg med kiwi och börjat äta kiwi efter nästan varje måltid, och dessutom två. Så jag har ätit fyra till sex kiwi om dagen hela hösten, dessutom är det supergott tycker jag. Jag har även börjat köpa apelsiner som jag också ätit, kanske inte varje dag men några dagar i veckan, det är också väldigt gott tycker jag. De här sakerna tror jag faktiskt har hjälpt mig att hålla mig frisk, och massagen eftersom att massage stärker immunförsvaret har jag läst.
Så det ska jag fortsätta med även nu.

Här kommer mina saker som jag verkligen tror har hjälpt mig under hösten när alla varit sjuka, testa gärna:

  • Köp ingefärashot i affären eller gör egen och drick en shot varje morgon.
  • Drick te med pressad citron och honung varje morgon
  • Ät mycket kiwi, helst fyra om dagen minst!
  • Ät apelsiner
  • Drick C-vitamin brus.
  • Gå på massage.

Men nu var det min tur att bli sjuk som alla andra känns det som. Alltid när jag blir förkyld, blir jag snorförkyld med allt typ. Massor utav snor, feber, den där fruktansvärda hostan och ”må dåligt” känslan i hela kroppen. På de senaste åren har jag inte kunnat vara förkyld i någon dag eller två, utan när jag väl åker på något blir jag jättedålig i en hel vecka. Så jag tänkte, japp då kör vi.
Men faktum är att jag bara var förkyld i en och en halv dag och då var jag inte vrålförkyld, bara lite snorig. På måndagen efter halva dagen var typ förkylningen borta, jag blev helt förvånad. Men jag var så himla trött och hade ont i huvudet, jag ville liksom bara sova och orkade ingenting. Jag sov typ 13 timmar men ändå var jag trött, så jag var hemma tisdag onsdag också. Men det var mycket bättre än att vara vrålförkyld, så det är jag tacksam för. Då kunde jag bara ligga i sängen i tre hela dagar och titta på serier utan att må piss.
Men tröttheten och det här tunga i huvudet var såklart också jobbigt, jag kände mig sliten! Jag tänkte kanske att kroppen lurade mig med en liten förkylning först, för att den kände ”Alice, nu måste du ta det lugnt, nu måste kroppen vila” hahaha!

I torsdags gick jag till jobbet, då kände jag mig helt som vanligt igen, jättekonstigt men så skönt.
Sen var vi ju lediga i fredags, så det blev bara en dag på jobbet förra veckan.
Men jag deppade inte för det, jag tyckte att det skulle blir skönt trots att jag varit hemma hela veckan, haha.
Gud vad skönt det är att vara ledig på fredagar, det var så skönt att få torsdag kväll som en fredagkväll också liksom. Hela fredagen var det underbart att det bara var fredag, jag njöt liksom av det hela dagen, och lördagen kändes som en söndag också skulle man få en ledig dag till! :-) Så härligt, så skulle man ha det lite oftare, helgen kändes superlång!

I fredags kom mamma hit och hjälpte mig att ta bort julen, rensa i mina garderober och fixa lite saker. Jag trodde att jag skulle vilja ha kvar julen hos mig eftersom att jag tyckte att det var så himla mysigt när den kom upp men faktum är att jag var lite trott på julen så det skulle bli skönt att ta bort den. Det var skönt när den väl var borta, men det blev faktiskt lite tomt också.
Jag har bara uppe stjärnorna ett litet tag till och balkongbelysningen får nog sista uppe hela januari tror jag för det är så mysigt när den lyser upp i mörkret.
Mina garderober såg kaos ut med städgrejer, massor utav påsar och grejer överallt, så mamma och jag rensade och hon hjälpte mig att göra det så fint och så att jag kommer åt mina grejer mycket lättare.

Så mycket saker och påsar framför allt hahaha!

Vi grejade även iordning min sopsortering och slängde massor med skräp. Mamma hjälpte öven mig att byta lakan och påslakan, det är det bästa, det är så fräscht!
Mamma hjälpte mig också att torka av hallbänken och ta bort lite bös. Jag fick ju ett par ljus av Elliot i julklapp, de satte jag i två ljuskoppar och ställde på hallbänken, det blev så fint. Nu ser min hallbänk så stilren ut och jag är så nöjd!
När vi var klara med allt kändes det verkligen som att mamma hade gjort mitt hem till ett nytt hem, det blev så fräscht och fint. Det är som balsam för själen, det tyckte mamma också eftersom att hon älskar att rensa och fixa! :-)
Så det var så härligt resten av fredagen att nyduschad krypa ner under mina nybäddade lakan och titta på min serie!
Det var en toppen fredag!
Jag älskar mitt hem ännu mer nu och ser fram emot att bo och leva här även 2023! Jag ser fram emot våren när det härliga ljuset kommer in igenom mina stora fönster igen!

Hoppas att ni hade en fin trettondagshelg!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *