Krånglig Vecka med Hemtjänst

Årets första jobbvecka är avklarad och jag är helt slut, haha, nä men trött är man, det känns som att man blir tröttare av att vara ledig och att vila, konstigt det ska väll vara tvärtom?
Ni vet ju att jag bytte arbetstider från och med 1 december, från 10:10 till 14:10. Jag tyckte att det var bra men det kändes lite långt att jobba i 4 timmar utan någon rast plus att det kändes konstigt att komma hem och äta lunch vid 15-tiden. Så i mitten av december bestämde jag mig för att ta en halvtimmas lunchrast på jobbet iallafall. Lunchen ingår inte i arbetstiden så nu jobbar jag 10:10 till 14:40 istället. Jag gillar att äta lunch på jobbet, dels blir det ett avbrott i arbetet men det blir också socialt, vilket jag gillar. Vi är ett gäng som brukar sitta och äta lunch ihop, vilket är trevligt.
Jag vet inte vad det är med att ha med sig lunch till jobbet, men jag känner mig så vuxen på något sätt, vilket är en härlig känsla, jag vet dock inte varför!

Nackdelen med att ha lunch på jobbet och att sluta en halvtimme senare är att det känns som att jag jobbar mycket längre på dagarna, jag vet inte varför det känns så. Innan när jag jobbade 8-12 gick dagarna jättefort men det gör de inte längre vilket jag tycker är lite halvsegt, men men, jag ska inte klaga, jag har ett jobb att gå till, jag jobbar bara halvtid och jag börjar dessutom 10:10 varje dag.
Men något som är positivt med att ha lunch på jobbet är att jag slipper hemtjänsten när jag kommer hem iallafall när jag inte har matlagning eller tvätt, vilket är skönt. De dagarna som jag har matlagning eller tvätt kommer de runt klockan 15 till mig. Men de övriga dagarna kan jag göra vad jag vill när jag kommer hem då jag slipper vänta på någon hemtjänst.

Hemtjänsten har inte alls funkat som den ska denna veckan tyvärr, så jag har känt mig lite irriterad och stressad hela veckan. De ska komma klockan 09:00 till mig på morgonen och det har de varit duktiga på, såklart att de kan komma några minuter sent men de har hålt sig till 9-tiden varje dag och då hinner jag äta i lugn och ro och allt vad jag behöver hjälp med på morgonen.
Denna veckan har varit så jobbig för mig för de har kommit sent varenda dag denna veckan.
I måndags trodde jag inte att personen skulle komma alls för klockan blev 09:10, hon blev 09:15, jag försökte ringa hemtjänstens koodinatorer men fick inget svar och då började jag bli stressad. Klockan 09:20 kände jag att om personen kommer nu så kommer jag inte att hinna äta frukosten. Jag hade ingen frukost som jag kunde fixa själv, jag hade inte ens några riskakor eller kex hemma så jag åt mandlar till frukost i måndags, för det var det ända som jag fick tag på.

Klockan 09:25 ringer han och frågar om parkering, då blev jag så irriterad. Så ungefär 09:30 var han hos mig och då var det en ny kille. Men även fast jag var stressad och irriterad så bemötte jag honom trevligt! :-) Det ända som jag hann att få hjälp med den morgonen var att tvätta glasögonen, skala en apelsin som jag kunde trycka i mig på jobbet innan jag började och hjälp med jackan.
Ingen lung morgon…

Jag trodde och hoppades på att resten av veckan skulle bli bättre och lugnare men tyvärr så blev den inte det, även om det blev bättre än i måndags men.
De har kommit såhär runt 09:15 varje morgon, ni kanske tänker att vadå en kvart sent? Men den kvarten är så viktig för mig, jag måste ha mycket tid på morgonen. Dessutom har jag ortoser som jag måste ha hjälp med och de tar en liten stund att ta på, så jag har inte kunnat ha mina ortoser på hela veckan för vi har inte hunnit. Det är precis så att vi har hunnit innan taxin kommer och då har jag nästan fått stressa vid frukosten, och det funkar inte för mig.

Jag frågade den personalen som var hos mig i tisdagsmorse vad det beror på också sa hon att det är många sjuka och att de har brukare som måste få medicin vissa tider och de måste prioriteras. Det har jag absolut förståelse för, men såhär kan det inte vara!

Sen har jag sagt till koordinatorerna och varit tydlig med att jag inte är hemma innan 15 på vardagar så hemtjänsten kan inte komma innan 15. Ändå har hemtjänsten stått 14:45 utanför och ringt mig när jag sitter i taxin påväg hem och frågat var jag är, så irriterande och då bli jag också stressad.

Så ja, det har varit lite jobbigt i veckan med hemtjänsten.
Jag hoppas verkligen att nästa vecka blir bättre, men jag har dåliga förhoppningar tyvärr!

Sen i torsdags tror jag att det var så var taxin lite försenad, de brukar alltid komma i tid så de är jag inte irriterad på för lite försenad kan hända alla. Men då trodde jag att jag på riktigt skulle bli sen till jobbet för klockan 10:05 satt jag fortfarande i taxin och jag börjar som sagt klockan 10:10. Jag ska dessutom hinna ta av mig jackan och lägga in min mat i kylen innan jag börjar. Såklart att man kan vara sen några minuter men som jag har sagt innan så har vi en ”padda” på jobbet där vi stämplar in och ut varje dag med en personlig kod. Jag har varit mycket sen en gång, typ en kvart och då stod det ”orsak till sen ankomst” och jag gillar inte det där alltså, att komma sent. Nu vet jag att mina kollegor vet att det beror på taxin men det är ändå något psykologiskt det där hos mig. Men det jag skulle komma till var att jag vet inte om det står så om man bara kommer en minut sen, men det ville jag inte ta reda på, haha, så jag försökte skydda mig så mycket som möjligt. Vet ni när jag stämplade in? 10:10:58 stämplade jag in, precis innan den skulle slå över till 10:11, haha, jag fnissade lite för mig själv när jag såg det, men jag hann fast med andan i halsen!

Nästa vecka hoppas vi på en bättre vecka med både hemtjänst och taxi!

Bookmark the permalink.

One Response to Krånglig Vecka med Hemtjänst

  1. Bedrövligt dåligt! Jag hoppas verkligen på bättring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *