Morgonfys & Kollegor av Guld

Denna veckan har varit mycket bättre med hemtjänsten, de har kommit i tid på morgonen, vilket har varit så skönt. Det är så viktigt för mig att hemtjänsten fungerar, om den inte fungerar fungerar inte min vardag heller. I måndags kom en äldre kvinna till mig, hon var hos mig mycket innan, i sommar och tidig höst. Men hon har inte varit hos mig under hösten och vintern, bara någon enstaka gång. Det har jag tyckt varit tråkigt och lite jobbigt faktiskt eftersom att jag gillar henne. Hon förstår mig och hjälper mig så bra, men vi har dessutom roligt och trevligt ihop. Men i måndags äntligen så kom hon till mig när vi skulle laga mat, vi är ett riktigt bra team när vi lagar mat. I måndags hade hon även en annan tjej med sig som gick bredvid. Det var faktiskt en bra hjälphand och vi hade det så roligt ihop.
Hon har faktiskt varit hos mig nästan varje kväll denna veckan och även nu i helgen så det har varit jättehärligt.

Veckan på jobbet har varit så rolig och trevlig. Jag trivs så bra på jobbet med mina kollegor, vi har så roligt ihop och som jag har skrivit tidigare så sitter vi alltid tillsammans och äter lunch ihop. Jag ser fram emot luncherna så mycket för det är så trevligt att sitta och snacka med kollegorna.
Det är så härligt för jag känner mig som ”en i gänget” liksom, det är underbart att känna det.
Jag känner mig aldrig obekväm eller jag tycker aldrig att det är jobbigt att fråga om hjälp.
Jag behöver hjälp att ta fram och värma min mat, jag tyckte att det var lite småjobbigt i början när jag skulle börja äta lunch på jobbet. Men alla är verkligen så himla snälla och hjälpsamma, nu mera hinner jag ens inte be om hjälp utan de frågar mig om jag vill ha hjälp nästan direkt, vilket gör mig rörd.
Jag har så roligt på jobbet, och denna veckan var det nog rekord i skratt tror jag, jag vet inte vad det var denna veckan. Jag märker att det är jätteviktigt att ha roligt på jobbet, det gör så otroligt mycket och gör dagarna mycket lättare.

Till en annan sak, jag har tappat gymmet lite faktiskt, jag vill börja träna regelbundet, det vill jag verkligen. Men jag har inte tränat på halva januari. Det har kommit snö i vägen och efter jobbet händer det alltid något känns det som, antingen matlagning, tvätt eller något annat. Jag gillar inte heller att träna på kvällarna, dels för att det är mycket folk då, det är mörkt ute och hemtjänsten kommer oftast vid 18-tiden.
Så jag har kommit på att det är på morgonen som jag har min tid att träna. Alla mornar är jag ”fri” att göra vad jag vill på. Fast det är ju ganska skönt att sova va, så det gör jag ju helst på mornarna haha.
Men i tisdags gick jag upp tidigt och tog mig till gymmet och körde 45 minuter på löpbandet, åkte hem och duschade och sen chillade jag framför Nyhetsmorgon tills hemtjänsten kom.
Det var faktiskt jätteskönt, även fast jag är jättetrött så tidigt på morgonen så piggnar jag till så fort jag kommer upp. Jag tänkte att jag kommer att vara jättetrött under dagen men det var jag inte, jag var till och med piggare än när jag inte har tränat på morgonen, det var jättehärligt. Det bästa med att träna på morgonen är dessutom att man har det gjort sen när man kommer hem efter jobbet.
Det var så härligt så jag tänkte göra det som i torsdagsmorse också, men besvikelsen kom i onsdags när snön låg på marken igen. Jag som var så glad över att jag äntligen kunde ut och köra med Elof igen.

Jag bestämde mig för att satsa på träningen mer när jag hade varit på gymmet i tisdags, att nu kör vi liksom. Man mår så bra av att träna också, det finns så många fördelar. Men som sagt så kom ju snön och förstörde allt. Men när jag kan ta mig ut igen, då då finns det inga ursäkter! :-)

Hoppas att ni haft en bra vecka!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *