Att ha höga krav på sig i skolan

Jag är en sån som har stora krav på mig i skolan. Jag vill alltid lyckas på prov och göra bra ifrån mig på uppsatser och skrivarbeten så jag kan få höga betyg. Jag vet ju hur glad jag blir när jag ser att jag lyckas bra. Men det kanske inte alltid är så bra att ha stora krav på sig själv? Alla misslyckas, om man har lyckas alla andra gånger men inte just den här gången, så får man inte bli ledsen. Alla misslyckas ibland. Man får då istället tänka på alla gånger man har lyckas. Jag kämpar så mycket i skolan, pluggar stenhårt inför varje prov och försöker skriva så utvecklade texter jag kan. Jag mår bra av det, för när jag trycker på  ”Lämna in”  knappen så vet jag att jag gjort mitt bästa och att jag känner mig nöjd. Så får man se hur mina lärare bedömer, men då vet jag iallafall att jag gjort mitt bästa.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *