Besök av mor min

Jag är kvar mycket nu på helgerna på Storås, för jag ska slippa att åka på någon skit hemifrån nu såhär i sjuktider på dagis. Jag vill inte heller missa skolan. Jag och mamma har kommit överens om att jag ska vara kvar typ hela februari på Storås för om det går att undvika att bli sjuk så gör man ju det, eller? Det kommer bli en utmaning, eftersom att jag är typ hemma varje helg och för att jag är så hemmakär, men jag har sagt det till mamma att hon får komma och hälsa på mig istället.
Jag var ju även kvar förra helgen och även denna helgen som var. Jag har aldrig varit på Storås två helger i rad, så det känns lite nytt.

Det händer dock inte så mycket här på helgerna, vilket kan vara skönt ibland men tråkigt ibland. Jag kan känna mig lite ensam på kvällarna när jag inte hänger med Wilma eller någon annan. Jag är ju så van att ha antingen pappa, eller mamma med familjer vid min sida.

Men det bästa med att vara här på helgerna är såklart att jag och Wilma kan umgås mer, men också för att man kan plugga mycket utan att bli störd eller få dåligt samvete för familjen. Jag tycker att det är tråkigt att gå ner till mitt rum hemma och sätta mig och plugga när jag vet att familjen är i huset, då vill jag ju umgås med de såklart. Men på Storås känner jag att jag kan göra precis vad jag vill utan att någon bryr sig, och då är det lättare att bara sätta sig ner och plugga. Som ni vet så har jag pluggat både i helgen och förra helgen, och det har varit så skönt. Jag har verkligen fått gjort det som jag har viljat göra.

I torsdags ringde mamma mig helt spontant och sa att hon ville komma till mig på lördagen också kunde jag bjuda henne på sushi, för jag hade gett henne det i julklapp att jag skulle göra det. Jag blev superglad när hon sa att hon ville komma.
Mamma kom till mig ungefär klockan tolv i lördags, det var så skönt att äntligen få krama om henne igen. Vi bestämde oss för att åka till Allum i Partille. Där finns en sushirestaurang, vi tänkte även gå runt i butiker lite också. När vi kom till Allum började vi med att äta lunch på sushirestaurangen, de hade väldigt god sushi där. Efter lunchen gick vi i Allum, gick in i butiker och shoppade lite, det var väldigt kul. Allum är ju så stort. Vi gick där länge. Innan vi åkte tillbaka till Storås tog vi en fika på Espresso House. Vi delade på två supergoda kakor. En chokladkaka med hasselnötter på och en salted caramel kaka, de var sååå goda!

Vi var i Allum i ungefär tre timmar, vi begav oss mot Storås igen vid fyra tiden. Sen satt vi och pratade i mitt rum ända till klockan halv sex, det var så mysigt att mamma ville stanna och prata så länge. Jag uppskattar min lördag så mycket denna helgen, det var så mysigt att få hänga med mamma och få egentid med henne. Det borde vi ha oftare!

Nu börjar ännu en ny vecka, fast denna veckan är lite speciell eftersom att jag är ledig på onsdag för jag har två inbokade läkarbesök på hemmaplan. Plus att jag åker hem på tisdag kväll till mamma på grund av läkarbesöken, det ska bli mysigt att komma hem.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *