8 timmars uppsatsslit

Igår hade vi studiedag i skolan. Så det var gött i torsdags när man gick hem och visste att man skulle vara ledig nästa dag. Jag skulle dock inte vara ledig ledig, min studiedag skulle bestå av plugg. Jag var så stressad i torsdags för jag visste hur mycket jag hade att göra, också fick jag jättemycket magkattarr. Men det skulle bli skönt med studiedag kände jag för då skulle jag kunna sitta i lugn och ro hemma hela dagen och göra mina grejer utan att bli störd.
Det jag hade att göra var historia, svenska och media och samhälle, men det som var prio ett var svenskan för den ska vara inlämnad på onsdag. Som ni vet så är jag ledig på onsdag och dessutom ville jag ha den avklarad, så jag ville bli klar med den som igår.

I svenskan håller vi på med en uppgift om källkritik. De första uppgifterna skulle man beskriva källkritik, prata om bland annat källan Wikipedia, diskutera och ja ni fattar. Sen på de sista uppgifterna skulle man jämföra två olika sidor om djurförsök också var det olika frågor som man skulle besvara.


Sen på den sista frågan, tänkte jag, åh vad skönt snart är jag klar. Men så fel jag hade, på sista frågan skulle jag svara på om jag tyckte att webbsidorna känns trovärdiga i sin helhet, och här skulle man väga samman alla svar som man hade svarat på på de förra frågorna plus att jag skulle sammanfatta och diskutera. För högre betyg ska man även ge konkreta exempel ur texten, vilket jag tyckte jag gjorde. Så den uppgiften var den största på hela uppsatsen, när man skulle sammanfatta allt man hade skrivit.

Jag vaknade av mig själv klockan åtta igår, förmodligen för att jag gick och la mig tidigt i torsdags. Jag satte mig och körde igång med svenskan klockan halv tio efter frukosten och körde på till klockan ett, då jag tog en paus och åt lunch, efter lunchen satte jag mig igen och körde på i sträck ända fram till klockan fyra då jag tryckte på ”lämna in” – knappen.

Ja ni hör ju, vad jag kämpade igår. Exakt hela dagen satt jag med den där uppsatsen. Det sista innan jag lämnade in den, läste jag igenom den och jag känner mig så himla nöjd, och jag har utvecklat och utvecklat, skrivit så tydligt jag kan och verkligen gjort mitt bästa. Nu känns det så himla skönt att den är klar och inlämnad, och att jag är så himla nöjd med min insats och min uppsats.
Det ska bli otroligt spännande och se vad jag får för betyg på den.
Nu kan jag släppa den uppgiften från mina axlar.

Men jag trodde verkligen inte att den uppsatsen skulle ta hela dagen. För er som inte förstått det så hade jag ju redan börjat på uppsatsen som tur var annars hade det tagit ännu längre tid. Som sagt bara sista frågan höll jag på med i en hel dag.

Jag kom och tänka på det när jag var klar, att vilken tur att jag gick upp så tidigt och började med den direkt efter frukost för annars hade jag nog inte blivit klar igår.

Ni förstår nog inte hur lättad och nöjd jag är nu. Nu kan jag slappna av lite iallafall även fast jag har en del kvar att göra, men den största uppsatsen är inlämnad och klar.

Men det är så skönt med lång helg. Igår kändes det som lördag liksom, och idag är det bara lördag, så skönt.

Här kan ni läsa min uppsats om ni vill!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *