Besök på RG

Igår var jag och mamma på uppstartningsdagen på Riksgymnasiet, Mari min specialpedagog var också med. Vi var såklart en timma tidigare, så vi gick till Storås, det elevhemmet som ligger så fint bredvid ängar och hästar, och husen är som barnen i bullerbyn, så fint! Det elevhemmet ligger lite längre bort, men i måndags när vi gick där så kändes det kortare att gå dit än vad det gjorde när vi gick dit på öppet huset. Det var ju så varmt och underbart väder i måndags.
Efter våran härliga promenad mötte vi upp Mari vid entrén och satt där vid en bänk och tjatade lite innan vi fick komma in i skolan. Vi hade möten precis hela dagen, det blev mycket intryck så jag kanske inte skriver allt här, men det viktigaste kommer jag ihåg.

Iallafall så började vi dagen med ett möte inne i solan, med skolpersonal. Bland annat min klassasiaten, skolsyster, rektor, tekniker och min lärare var där, det var roligt att träffa min lärare som jag kommer att få ha, i media och som min mentor då,  en han var det. Vi pratade om vad jag behöver ha för hjälpmedel i skolarbetet och så. De sa också att jag har så bra betyg att jag får börja på min media inriktning direkt, så det var kul. De vet att jag bloggar så de frågade mig om jag ville skriva på deras RG blogg för lärarna hinner inte det – och självklart blev jag jätteglad och ville det jättegärna, stort att flå den frågan och möjligheten. Vi sa också att det går åt extra mycket energi för mig, men det fanns ett vilorum om man behöver. Plus att de försöker lägga alla vanliga ämnen på förmiddagen/morgonen och media på eftermiddagen, vilket är bra för min del, och för alla andra!

Sen gick vi med assistenten och kollade olika klassrum och rum, kul för Mari att se också. Sen gick vi till idrottshallen och kikade på den i Angereds arenan. Sen gick vi och åt korvstroganoff i matsalen vi tre. Sen fick jag, mamma och Mari lite rast så vi gick ut i det fina vädret. Det är ju så fint där i Angered. Det finns en Arena som sagt precis jämte skolan med sim och idrott. Det finns köpcentrum med Ica maxi, det finns också jättemånga matställen, som sägs vara jättemysiga. Det ligger typ i en håla, det är ju rätt litet, mysigt. Det är så fint att bara gå runt och titta där. Sen gick vi bara en liten bit bort där habiliteringen låg, mitt i centrum. Först hade vi möte med elevhemspersonalen och gick igenom lite saker, vad jag behöver och så. Vi hade även papper med oss som vi hade fyllt i hemma. Jag fick veta att jag kommer bo på Storås, det var det jag hade hoppas på men trodde inte att jag skulle få bo där, så både jag och mamma blev jätteglada när vi fick höra det. Lustigt när vi hade gått där på morgonen. Jag får till och med en egen toalett med dusch i mitt rum, så lyxigt! Min assistent sa att det lommar börja en elev här som kommer från Örebro som också kommer att bo på Storås, hon var med på öppet huset, hon trodde att vi kommer att hitta varandra, det var kul att höra :)  Jag kommer även bo med en som går i trean till hösten.

Efter det mötet så tog vi lite luft innan nästa möte som var i samma rum  som Habiliteringen. Det var ett team med som jag förmodligen ska ha, bla dietist, sjukgymnast, en som var med från mötet i skolan, och några till. Vi gick igenom massor utav bra saker, vad jag behöver och så. Sen fick vi gå ut för mamma och bara en till skulle fylla i några papper. Då stack Mari också för hon behövde inte vara med mer. Medans de var där inne så fick jag tittat runt lite på Habiliteringen med sjukgymnasten och med en annan. Jag sa att jag gillade att gymma, det tyckte sjukgymnasten var kul att höra så han skulle vissa mig lite gym i höst som låg jättenära skolan, det blir roligt. Så jag kan gymma efter skolan. Det fanns jättemycket gym i närheten. Sen satte jag mig i deras soffa och väntade på mamma, sen åkte vi hem. En intensiv dag med mycket möten, frågor och intryck blev det för mig, sen var jag trött, men efter en rolig dag.

Vi börjar den 20 augusti alla ettor bara, så vi har två instruktionsdagar själva innan alla andra kommer, det var väldigt bra tycker jag. Sen på helgen får man börja flytta in i sina rum och fixa, man får bo in sig lite och föräldrar får sova över också i våra rum, det låter kanon tycker jag och mysigt, väldigt kul. Vi kommer även ha en middag första kvällen på torsdagen där med alla elever och föräldrar. Det var väldigt smart och bra! Så torsdag till måndag har man tid på sig att greja och fixa innan skolan startar!

Visst låter detta bra? Vi tycker detta låter helt fantastiskt! Vi är helt lyriska varje gång vi åker därifrån, och denna gången vi var där så viste jag också att jag kommer faktiskt att bo här och vara här. Jag tyckte att det var så bra att Mari var med denna dagen, och på alla möten. Dels kul att få visa henne men också bra för hon har ju varit med mig i tre år nu och känner mig väl och vet vad jag behöver i skolan och så, för hjälpmedel bla. Så hon kunde tillägga massor utav bra saker på mötena, inte bara om hjälpmedel i skolan utan också om mitt handikapp. Hon kunde också påminna mig om att ställa frågor och så på mötena, så det var så himla bra att hon var med.

En underbar dag var det i måndags!

Vackert på Storås! <3

Såhär ser RG husen ut, det är två hus mittemot varandra, likadana bara spegelvända. Jag fick önska och jag önskade det huset som låg närmast hästhagen.

Bookmark the permalink.

One Response to Besök på RG

  1. Mormor says:

    Låter helt fantastiskt! Här kommer du nog att stortrivas 😊😙

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *