Långhelgen i Ölmis

I onsdags kväll åkte jag med pappa och gänget ner till Ölmanäs till stugan. Det var ju så härligt väder, perfekt att vara där just denna helgen. När vi kom in i Åsa åt vi pizza och sen åkte vi till stugan och satte oss uppe vid farfars stuga och kollade på den vackra solnedgången. Vilken helg vi fick vid kusten, riktig sommarvärme. I torsdags var det nog den varmaste dagen, jag fick till och med premiär för min bikini. Så underbart att vara vid havet. I torsdags satte vi oss även på bryggan och pappa, Lancen och Jenny fiskade grabbor, det var härligt. Jag fick även lite egentid på eftermiddagen när pappa, Jenny och kidsen var och handlade. Vi grillade kött på kvällen.

På fredagen kom några kompisar till oss, Erik, Kajsa och deras två döttrar. Först tog vi en dricka uppe på balkongen och tittade ut mot havet. Sen tog vi en kvällspromenad och satte oss på ett par bänkar precis vid havet, det var härligt. Efter det gick vi hem i kvällssolen och gjorde mat. Det blev färskpotatis i ugn, sallad och jättegott kött. Erik är riktigt bra på mat så han gjorde en egen bea sås, den var så god! Sen åt vi en chokladkaka med grädde och hallon på, det var supergott. Sen satt vi bara och snacka hela kvällen. De sov över, så på morgon gick Erik upp och gjorde macka, ägg och skinka i ugn till oss, och äggen smälte, ägg benedict heter det, har ni ätit det? Det har jag aldrig ätit, det var jättegott. Sen åkte det hem ganska tidigt.

På lördag njöt vi bara i solen och gick härliga promenader vid havet och på klipporna som vi gjorde mycket, härligt. På kvällen åt vi så gott kött med klyftpotatisar i ugnen. Sen klockan nio gosade vi upp oss i soffan och åt pistageglass och tittade på Eurovision tillsammans till klockan halv ett på natten :). Lite senare in i finalen tog vi lite ostar och kex vid tv, det var mysigt. Jag har ätit så mycket go mat i helgen!

Igår städade vi och åkte hem bara till det fina vädret som även var hemma. Det var en jättehärlig helg i stugan!

ägg benedict

 

Havet <3

:D <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *