Boken om de bästa stunderna

Denna boken på bilden betyder väldigt mycket för mig, det är en bok som mamma skrev i när jag var liten. Från när jag ungefär var tre år tills jag ungefär var nio år. Hon skrev upp allt roligt, konstigt och tokigt som jag sa, men också alla dessa roliga frågor och funderingar som jag hade när jag var liten, jag funderade en hel del när jag var liten, min hjärna gick på högvarv hela tiden! Det är en del kan jag säga. Jag sa så mycket roliga och tokiga saker när jag var liten, helt sjukt, mamma undrade ju vad jag fick allt ifrån! Jag var också rätt lillgammal när jag var liten (som jag även är idag), och de har mamma också skrivit ner, alla mina lillgamla saker som jag har sagt. Jag är så tacksam för att hon skrev den boken. Det är så kul att ha! Så kommer man ihåg de där roliga grejerna som man har sagt och alla fina minerna, som man kan skratta åt i vuxen ålder. Hon har inte bara skrivit upp roliga och tokiga saker som jag har sagt, utan också gulliga och söta grejer. Jag sa t.ex en gång när jag var liten ”jag älskar dig mamma” och en gång sa jag till mamma ”ditt hjärta är utav guld, inte utav silver, utan av guld”. Så gulligt! Då smälte mammas hjärta! :-) Det är extra gulligt tycker jag när man säger sånna där grejerna när man är liten, då kommer det ofta spontant och man menar det verkligen.

Det var längesedan vi läste den boken, jag och mamma, så förra fredagen så tog vi fram den boken. Mamma läste upp situation till situation gång på gång för mig och Marko, och oj oj oj vad vi skratta, vi skrattade så vi fick ont i magen och så att tårarna sprutade. Jag fattar inte att jag var så lillgammal, rolig och tokigt när jag var så liten, men framför allt vad kom allt ifrån egentligen? Det är den stora frågan. Det var inte bara det att jag sa roliga saker, jag hade också miljarder utav frågor när jag var liten som mamma har skrivit upp. Roliga och svåra frågor som mamma fick svara på dagligen om hon kunde :-). Jag var en nyfiken liten tjej! Men det roliga är att jag har inte slutat med att fråga frågor än, jag frågar även idag frågor som är omöjliga för mamma att svara på…haha, men ändå så frågar jag fast jag vet att hon inte kan svara, det tycker vi är så roligt. Den boken går även att fylla på idag kan jag säga! :-) Jag är så glad att jag har den här boken från min barndom, bästa barndomsminierna! Min barndomsbok!

Om ni vill ha ett riktigt gott skratt och en liten inblick i min hjärna när jag var liten så kan jag rekommendera den boken starkt…haha! :-)

Så mycket kärlek i en sån liten bok! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *