CPU: Eftersnack

Jag sa ju i mitt förra inlägg att jag skulle göra ett inlägg där jag berättar lite mer om vad som sagts på CPU mättningen både i onsdags och i fredags, Det jag skrev om i de inläggen var ju mer bara vad som hände på CPU mättningen. (Läs gärna de inläggen först om ni inte gjort det.)

På förra CPU mättningen pratade vi om att jag eventuellt skulle börja stå upp mer i skolan när jag jobbar, och därför skulle jag få ett ståstöd om jag tyckte att det skulle bli aktuellt. Jag kan liksom inte både hålla koll på balansen, stå upp och samtidigt skriva, det går inte och om det skulle gå så skulle jag bli trött fort.
Om ni inte uppfattade det, så var det alltså förra årets CPU mättning som den frågan togs upp. Jag har funderat lite på det under året, och har kommit fram till att jag vill testa det. Maria blev jätteglad när jag tog upp det i onsdags, så hon skulle ställa upp mig på en kö till en sån, och när det blir min tur får jag komma till hjälpmedlcentralen och prova ut en sån.
Det ger dessutom bra stretching för mina hälsenor. Hon tog därför lite mått på mig i fredags innan jag fick gå hem. Spännande va? Det tycker iallafall jag.

Jag kom på för någon dag sen bara att jag ville ha ett tyngdtäcke, för det har jag läst att det ska vara bra. Man sover bättre, det minskar stress och minskar oro. Jag tror också att det är skönt att ha något tungt på sig när man sover. Men mamma sa att jag skulle kolla med Maria och Maria innan vi köper något för hon trodde att de hade sånna på Habiliteringen. Men hon sa att de med adhd brukar få sånna, så hon var osäker på om jag kunde få ett. Men man kan ju iallafall fråga för de där är ju ganska dyra, upp mot 2000 för ett sånt.

Maria och Maria sa att jag kan få ett sånt tyngdtäcke av Habiliteringen men de skulle kolla över det tills på fredag, för att de var osäkra på om det var bra för min kropp. I fredags sa Maria att hon trodde inte att det skulle vara så bra för mina leder att ha något tungt på de som trycker ner de i åtta timmar. Men jag visste inte om hon var riktigt säker på om det var så, men förmodligen är det så, det låter ändå ganska så rimligt att det är så ändå.

Sen sa jag att jag ville få tipps utav Maria (arbetsterauften) om det finns något hjälpmedel för att öppna burkar som har skruvlock på sig, för det har jag svårt med. Nu var ju Maria sjuk när jag sa det i fredags så den andra Maria (sjukgymnasten) skulle överföra det till henne så skulle hon höra av sig om det.

Maria och Maria skulle ringa antingen mig eller mamma och prata om hur vi går vidare med de här sakerna, hon måste ändå ringa mamma och stämma av hur det gick på CPU mättningen. Förra året tog det två månader för de att jämföra CPU mättningar med varandra. De måste skriva in siffror och grejer i databaser och något system. Så detta året får jag nog vänta länge också.
Det var rätt många grejer i år som behövdes hålla koll på eller gå vidare med, som till exempel ryggen, mina fötter, min högerfot som går utåt ibland, min mage, min vikt, eventuellt tyngdtäcke, ståstöd och hjälpmedel till att skruva upp lock.

Det var sista CPU mättningen som jag hade med Maria och Maria, det var nästan lite vemodigt, vilka år vi har haft! För nästa år går jag över till vuxen habiliteringen för då är jag 18 år, då får jag träffa nya människor. Jag funderade på om jag måste göra CPU mättning varje år då, men Maria sa att man oftast gör det (eller att man får välja) varannat eller vart tredje år, vilket var skönt att höra! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *