Dricka te utan hjälp

Ni kommer väl ihåg att jag fick en vattenkokare/tekokare i julklapp av mamma och Marko? Iallafall så har jag övat och övat att hälla upp vatten i tekoppen. Första gångerna tyckte jag att det var jätteläskigt, men så småningom så har det inte känts så läskigt. Jag kokar ju bara till en kopp om jag bara ska ha, så det blir väldigt lite vatten. Marko tipsade om att jag kan hälla upp vatten i en tekopp först och sen hälla det vattnet i tekokaren så blir det exakt så mycket som jag vill ha, smart va? För mängden tyckte jag var lite svårt i början.

Först hade jag tekoppen på köksbänken när jag skulle hälla upp, men sen kom jag på att jag kan ha den i diskhon. Så ifall jag spiller så kommer det vatten i diskhon istället för på köksbänken. Bra va?

Nu är då problemet att jag inte kan bära koppen någonstans eftersom att jag har svårt för att bära saker. Speciellt om det är något som lätt kan skvalpa ut och dessutom om det är varmt. För målet är ju att jag ska kunna göra te själv på Storås utan att personalen ska komma sen och bära koppen till mitt rum.

Men när jag var hemma själv i fredag så tänkte jag testa att bära tekokaren från köksbänken till köksbordet. Vi har ett väguttag som är närmare köksbordet, så jag tänkte såhär: om jag pluggar in tekokaren där, kokar upp vattnet, bär tekokaren den lilla biten till köksbordskanten och sen förflyttar bara tekokaren till tekoppen, alltså drar den längst med bordet. Det är inte alls långt. mellan den delen av köksbänken och köksbordet, det kanske är två meter ungefär.
Och vet ni? Jag klarade det! Bära tekokaren till köksbordet och hälla upp vattnet i temuggen utan att spilla eller bränna mig. Jag blev så glad när jag hade klarat det, vilken känsla det var att sen kunna njuta av sin alldeles egna kopp te! :D

Det blir nog en kopp idag också till frukosten! ;)

Igår var jag på Ica och köpte tre olika sorters teer som jag aldrig har provat innan och honung. De ska jag ta med till Storås. Nu ser jag fram emot att dricka te på kvällarna. :)

Jag är en riktig teälskare nu! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *