En Ny Blogg – Gymnasiearbete

Nu när jag går mitt sista år på gymnasiet ska jag göra ett gymnasiearbete som sträcker sig över hela året. Jag hade först ingen idé men sen kom jag på att jag vill göra något som har med CP-skador att göra, dels för att jag har en själv men också för att jag brinner för att skriva om det ämnet.
Så jag tänkte, varför inte skapa en till blogg, fast en mer professionell om CP och inte så mycket om mig privat.
Nu i 10 veckor (sen skolan startade efter sommarlovet) har jag planerat och skrivit massor av inlägg inför detta året. Jag har även gjort ett formulär som ni ska få ta del av i bloggen, alltså resultatet från formuläret. Min lärare i gymasiearbete har varit till stor hjälp, det är jag som har stått för själva grundidén men han har hjälp mig på vägen. Jag har även en annan lärare i detta som har hjälp mig med det visuella, alltså bild och media. Jag har nämligen gjort en film, en indruktionsfilm som skulle öppna hela bloggen. Där berättar jag lite om mig själv, om mitt gymnasiearbete, mitt syfte med bloggen med mera.
Jag tänker att det ska vara en blogg också där föräldrar till barn eller ungdomar med CP kan gå in och läsa och få kunskap, men även ungdomar som har CP själva.

Igår la jag ut min blogg, så nu är den offentlig. Den har varit färdig länge, men jag måste ju ha färdiga inlägg för jag ska lägga ut ett inlägg i veckan. Bloggen ligger nu uppe för offentligheten och även introduktionsfilmen så det är bara att gå in på: www.cpliv.wordpress.com om ni är nyfikna. Som sagt, nu är det bara en indtroduktionsfilm uppe men det kommer att komma ut ett inlägg varje vecka på onsdagar.

I bloggen kommer ni under året att få ta del av:
– Mina egna erfarenheter och tankar
– Intervju med en läkare om CP-skador, om bakgrunden till skadan osv
– Formulär, resultatdelar av formuläret + egna reflektioner
– Intervjuer med kändisar/influencers med CP.
– ”Att inte bli betrodd som CP” ett inlägg om mina egna erfarenheter
Tillslut kommer ni att få ta del av en sammanfattning av mitt arbete + några slutord.
Detta låter lite, men kom ihåg att det bara är en kort sammanfattning av vad ni kommer att få läsa om och ta del av. Det ligger mycket arbete bakom!

Hoppas att ni kommer att ta del av mitt gymnasiearbete och läsa mina inlägg.

BLOGG: https://cpliv.wordpress.com

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *