Ost-& Chark Överraskning

I torsdags eftermiddag kände jag att jag ville göra något för mig och mamma på fredag, något extra för vi båda har inte haft en toppenvecka. Mamma har stått och kämpat med maten varje kväll efter långa dagar på jobbet och tagit hand om mig när jag varit sjuk. Så jag tänkte att jag skulle till Ica på fredagen och köpa våran favoritmat till middag, nämligen ost-och chark. Jag ville att mamma skulle få slippa laga mat i fredags och dessutom vet jag att hon ÄLSKAR ost-och chark, som även jag gör. Jag visste att jag inte skulle kunna gå ner själv till Ica och tillbaka med min förkylning (även om den var bättre) och dessutom inte med en tung matkasse i handen påväg hem.
Så jag frågade snällt mammas kompis Ann som typ bor granne med oss. Hon kunde hjälpa mig om vi tog det vid 10-tiden, så i fredags hämtade hon upp mig klockan 10 utanför lägenheten, mamma hade ingen aning för jag ville överraska henne.
Ann hjälpte mig och köpa massa gott, det blev olika ostar, kex, korvar, skinkor, oliver, vindruvor, hallon, blåbär, chips och briska, ja det skulle bli en extra lyxig bricka denna gång. Ann hjälpte mig hemma sen att packa upp allt innan hon var tvungen att åka och jobba. Jag är så tacksam att hon hjälpte mig, dessutom var det roligt att få träffa henne också även om det blev kort.

Jag hade tänkt ut hela dagen på vad jag skulle säga när hon kom hem, för jag ville inte bara visa det utan säga något såsom ”vad ska vi äta idag? Jag har ett förslag…. :)”
Men det blir ju aldrig som man har tänkt sig, men just då blev det faktiskt bra, kanske ännu bättre. På eftermiddagen när mamma kom hem var vi i hallen och då började hon prata om att hon skulle laga soppa och för att göra det lite mera festligt på en fredag så sa hon att hon skulle baka bröd till soppan. Då sa jag ”mamma, jag har en bättre idé, vi äter ost- och chark”, mamma såg ut som ett frågetecken och sa ”men då får jag åka ner och köpa det” och då gick jag in i köket och sa ”det har jag redan gjort”! Alltså det var så roligt, och mamma blev så lycklig! Hon blev så förvånad också att jag hade köpt så mycket. Det var så roligt att få överraska henne och jag märkte verkligen på henne hur glad hon blev! Lite senare gjorde vi ordning brickan och satt och bara njöt länge av den! Det behövde både hon och jag!
Jag älskar verkligen att överraska människor!

Ost- och chark! <3

Idag är det måndag igen och skolan drar igång efter lovet, för mig på distans eftersom att jag fortfarande är sjuk. Jag tänkte i början på lovet att om jag är sjuk hela lovet kommer jag att ha världens ångest på söndag. Men jag hade faktiskt inte det igår, det kanske har med att jag inte fysiskt ska gå till skolan, det är skönt med distans. Men jag är ändå inte superbesviken på mitt lov även fast jag har varit dunderförkyld hela veckan.
Jag försökte se positivt på denna veckan häromdagen då jag bestämde mig för att jag skulle komma på minst tre positiva saker från denna sjukvecka, och vet ni, jag hittade mer än tre.

  1. Jag fick umgås med mamma helt själv på kvällarna i veckan och i helgen då inte Elliot var hemma.
  2. Jag hittade två nya serier, ”Good Doctor” och serien ”Made” som jag och mamma började titta på ihop.
  3. Jag tittade på gamla foton en dag här i veckan, då blev jag glad och varm i kroppen av alla fina minnen.
  4. Jag fick överraska mamma med ost-och chark i fredags + en jättemysig kväll
  5. Jag kunde tyvärr inte följa med till kyrkogården i lördags. Men när mamma kom hem hade hon med sig thaimat och vårrullar till mig, åh det var helt magiskt gott!

Ja, denna veckan har inte varit så illa iallafall! Jag tänker inte klaga faktiskt! Nu taggar vi till på en ny vecka, fast på distans.

I lördags morse blev det lyxfrukost med färska hallon och blåbären från Ica i yoghurten.
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *