Ett Välbehövligt Dygn

Nu är jag äntligen på banan igen, efter 2 veckor isolerad hemma. Denna helgen tänkte jag fortsätta att ta det lugnt och vila upp mig inför kommande skolvecka, men det blev allt annat än lugnt, fast på ett bra sätt! :-) Pappa frågade nämligen mig i torsdags om jag ville ha egentid med honom i Göteborg lördag till söndag, åh jag blev så glad så självklart svarade jag ja. Det var väldigt längesedan som vi hade egentid och jag tror inte heller att vi har haft det i Göteborg över ett dygn, alltså bara jag och pappa. Det såg jag verkligen fram emot, jag hade liksom inte varit ute på två hela veckor.

På lördagen efter lunch hämtade pappa upp mig hos mamma också åkte vi till Göteborg. Pappa hade bokat bord på en resturang klockan 20:00 som heter Mr.Lack. Det är en resturang som har mycket thaimat. Varken jag eller pappa har varit där. De har 15-års gräns så Jenny och pappa har inte kunnat gå dit med killarna, så då tänkte han passa på nu när det bara var vi.
Vi tänkte, ”hur ska vi fördriva tiden ända till klockan 20:00?”, men det var inga problem. :-)
Först tog vi något att dricka i Vasa, i vår lägenhet och chillade lite där. Vid fyratiden gick vi ner till Botánico, det är en väldigt populär bar och resturang så vi var där prick klockan fyra när de öppnade och redan då var det folk.
Vi slog oss ner vid en mysig plats bredvid baren, jag tog en mojito som var så god och pappa tog någon speciell drink som var väldig stark eftersom att det var jalapeno och chili i, ja den var speciell.
Vi satt där rätt länge, tittade på människor och pratade.
Det var en väldigt häftig miljö också, det var växter på väggarna som lystes upp av ljusrör också var det en väldigt skogsliknande miljö där inne, jättemysigt.

Efter en sväng till lägenheten sedan och ett byte till klänning för min del gick vi ut igen och tog en drink i baren på Papa Mustani. Vi har varit där innan och då fått lite kontakt med den bartendern som jobbar där, han jobbade även i lördags så vi snackade en del vilket var trevligt.

När klockan började närma sig åtta gick vi vidare till Mr.Lac. Det var en mysig resturang. Vi beställde trerätters, till förrätt tog vi krispiga vegetariska vårrullar med sötsur sås, det var krispigt och gott. Till huvudrätt kom de in med varsin het panna med kokta grönsaker i soja, i min var det jättegoda tigerräckor och i pappas var det kött, men vi delade lite såklart. Till det fick vi ris på en tallrik vid sidan om. Det var så mycket goda smaker och så starka smaker, det var också så gott att doppa ner riset i den goda sojasåsen som hade fångat upp alla smaker.
När vi var som mättats blev det efterrätt, då tog vi också in två och dela på. Den ena efterrätten var friterad bakelse med glass och chokladsås och den andra var någon slags jordgubbssorbe, visst låter det gott? Det kan ni ge er på att det var också.

Runt halv elva snoret kom vi tillbaka till lägenheten och slocknade, vi var så mätta och så trötta så vi gick och la oss. Sen vaknade vi 11:30 morgonen efter, hahaha, vad hände där? Jag har typ aldrig någonsin gått upp så sent och dessutom så la vi oss inte överdrivet sent i lördags.
Vi tänkte lyxa lite så vi gick ut och tog en brunch på Coco, där har vi aldrig varit så det var trevligt. Vi satt inne i ett glashus med utsikt över Linné. Det tog superlångt tid att få brunchen så vi åt inte frukost förrän klockan två, men vi hade inte bråttom så det gjorde ingenting! Men det var så värt att vänta för oj vad gott det var. Jag tog en ost omelett, det var typ den godaste omeletten som jag ätit, sen delade jag och pappa på en avokadomacka med chévreost och groddar, alltså lägg av vad god den var. Till det tog jag nypressad apelsinjuice. Ni hör ju vilken brunch! Vi satt där i säkert två timmar.

Det var ett helt fantastiskt och lyxigt dygn, denna helgen kommer jag att leva på länge! Det var mysigt att få uppmärksamma pappa på farsdag också.

En sen och så god brunch

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *