Fisk i folie

I onsdags kväll efter att jag hade kommit hem (till Storås) från mina läkarbesök hade vi matlagningsgrupp. Jag var rädd för att jag skulle missa det eftersom jag hade mina läkarbesök men jag hann med det också. :)

Denna gången skulle vi göra fisknyten på sej också skulle de få stå i ugnen med lök, grönsaker och massor av goda grejer i och götta till sig i en halvtimme. Jag har aldrig ätit fisknyten någon gång, så det skulle bli intressant. Till det skulle vi ha potatismos och sallad. Vi brukar alltid göra en efterrätt när vi har matlagningsgruppen. Vi skulle göra en annorlunda efterrätt denna gången, jag kommer tyvärr inte ihåg vad den hette för namnet hade inget med efterrätten att göra.
Men det som efterrätten skulle innehålla var bland annat mandelmjölk, blåbärssylt, kaksmulor och grädde.

Jag fick göra efterrätten. Det första jag gjorde var att lägga kakorna i en plastpåse och kavlade och bankade på de så att det blev smulor, det var lika ansträngande som ett träningspass! :-) Sen la jag smulorna i en skål och lät de mjukna i mandelmjölken medans jag vispade grädden. Det var också väldigt ansträngande, fick kramp i armen, hihi! Sen la jag i kakorna i glasen som hade sugit åt sig mjölken och blivit som en kräm. Efter det klickade jag på lite blåbärssylt och på med grädden. Det sista pyntade jag efterrätten med lite myntablad och blåbär. Sen var det bara att ställa in de i kylen tills det var dags för efterrätten.

Efter en stund var det dax för mat. Fisk i folie var jättegott med potatismoset till. Fisken och grönsakerna hade gottat till sig ordentligt i foliet inne i ugnen.
Efterrätten var också väldigt god, mycket speciell smak. Den smakade väldigt mycket mandel. Den var god men väldigt mastig.

Älskar matlagningsgruppen, både god mat och härlig gemenskap.

Ännu en lyckad matlagning på matlagningsgruppen denna gången också! :)

Efterrätten
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *