Första dagen på sommarjobbet

I måndags började jag på mitt första sommarjobb. För er som inte har läst mitt inlägg om när jag besökte mitt sommarjobb så är det på Studieförbundet, Vuxenskolan i Borås där jag ska få jobba med lättare lagerplock. Jag längtade bara till måndag för jag tyckte att det skulle bli så spännande. Så i måndags gick jag upp 06:15 som jag kommer göra varje dag som jag jobbar. Jag har färdtjänst som kommer och hämtar mig varje dag, till och från jobbet. Jag var jättespänd i måndagsmorse såklart. Taxin var i tid, wow! Hoppas det fortsätter så! :) Taxin ska komma halv åtta varje dag så jag är ganska tidig till jobbet, men det är skönt att ha lite marginal om något skulle krångla. Så i måndags kom jag till jobbet och gick in och satte mig där inne för jag skulle bli mött av min handläggare klockan åtta första dagen. Det skulle även komma två tjejer till. Den ena tjejen går faktiskt på RG, hon ska börja tvåan till hösten, anledningen till varför jag viste det var för att jag träffade henne där förra måndagen när jag var på det där mötet som jag skrev om.

Jag fick sitta och vänta en stund i entrén. Efter en stund kom hon som också går på RG med sin pappa och hennes assistent, så vi stod och pratade en bra stund. Sen kom vår handläggare, den tredje tjejen hade inte kommit men vi började ändå. Först gick vi in i ett rum, samma rum som vi hade möte i förra måndagen, där informerade vår handläggare oss lite. Sen fick vi stempelkort också fick vi lära oss att stämpla som vi ska göra varje morgon när vi kommer och varje eftermiddag när vi går hem. Så det fick vi göra innan vi gjorde något annat, det var en apparat i entrén som man bara satte i kortet i också kom det upp igen med startiden på. Han visade även oss skåp så vi kan låsa in våra saker, jag hade tyvärr inget lås med mig så jag fick låna hans kontor till min väska och jacka. Sen visade han mig personalkylen också fick jag lägga in min macka där.

Vi gick in i rum nummer två i lagret där jag och den andra tjejen skulle sitta, vi fick varsin stol och hennes assistent också. Vår handläggare började instruera oss i vad vi skulle göra. Vi skulle ta ur en ihoprullad handduk ur en påse, dra upp rosetten så handduken vecklar ut sig, klippa bort en lapp, riva bort ännu en lapp, knyta rosetten och lägga in i påsen igen. Eftersom att jag inte kan klippa och knyta rosett så skulle hon andra tjejen göra det eftersom att hennes armar och händer är fullt normala också skulle jag riva bort lappen. Men jag kunde inte riva bort lappen, den var för hård och min arbetskompis var osäker på om hon kunde göra en rosett så vår handläggare skulle ordna något annat.

Istället fick vi packa skovårdsflaskor. Hon som satt bakom mig höll på med just det jobbet, hon hämtade flaskorna i kartonger och satte fast brukanvisningar på baksidan av flaskorna, när hon var klar ställde hon de jämte sig med en kartong också fick jag vända mig om och ta flaskorna och kartongen till vårt bord. Jag fick packa i tolv flaskor i varje låda, vika ihop lådan och bära över de till hon bakom mig igen då hon packade ner de i större lådor. Så så höll vi på, fast det blev mycket väntan eftersom att jag och min arbetskompis gjorde varannan gång, så det blev lite segt vissa gånger. Vid nio var det frukost så då gick vi alla till personalrummet och hade en liten frukostrast till halv tio. När vi kom in igen var det möte, då samlades alla i vårt lagerrum, det finns nämligen fyra lagerrum som folk jobbar i. De som höll i mötet var min handläggare, som även är samordnare på lagret och en kille till som också är lite chef över stället, de presenterade oss för de andra och gick igenom dagen, de pratade även om Corona, och hur vi ska tänka kring det osv. En avstämning helt enkelt! Sen var det bara att börja packa samma flaskor igen efter mötet!
Jag hade med mig en vattenflaska för min handläggare sa på mötet förra måndagen att det är bra att ha det eftersom att det kan bli väldigt varmt inne i lagret, så det var ju bra att han informerade om det!

Vår handläggare kom ut i lagret till vårt bord och tittade till oss lite då och då och frågade om det gick bra. Det tycker jag känns väldigt bra, för då känner jag mig trygg när de ser till så att man har det bra. Både jag och den andra tjejen ska bara jobba till tolv så klockan kvart i kom han ut och sa till oss att han ville att vi skulle följa med till samma rum som vi var i på morgonen innan vi får gå hem. Vi gick dit och där pratade vi bara lite allmänt om hur vi tycker att första dagen har varit osv och sen stämplade vi ut för dagen.

Min taxi går inte förrän halv ett varje dag, men min handläggare var så gullig, han satt med mig och väntade ute ända tills taxin kom, vi pratade om allt möjligt. Han sa då att han tycker att jag är så himla glad och positiv och att jag är så välkommen. Han sa även att han tycker att det är kul att jag är där, det var härligt att höra, då blev jag glad.
Jag fick stå och packa samma saker i fyra timmar, det kändes lite långtråkigt och segt sista timmen speciellt när jag fick vänta rätt mycket på jobb. Han frågade mig när vi satt där ute om jag skulle kunna tänka mig att packa samma flaskor imorgon med, jag sa då ”självklart kan jag det”. Sen frågade han mig om jag tyckte att det var långtråkigt, jag sa då ”nej då, det går bra” fastän jag tyckte att det var lite segt sista timmen! Men man vill ju inte vara jobbig och krånglig, speciellt inte första dagen! :) Då ska man vara extra trevlig! :-)

Jag var helt slut efter första dagen! Jag tror att det var mycket anspänning inför dagen och sen så är jag inte van vid att jobba, speciellt inte så mycket med armarna.
Mina armar var jättetrötta, de har fått jobba hårt, eller ja, egentligen bara höger, min vänsterarm var som en stålpinne som stod rätt ut hela dagen! Hahaha! :D

För att detta inlägget inte ska bli för långt så får ni läsa om min andra dag i nästa inlägg! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *