Första Påsken i Vuxenlivet

Tågresan gick bra hem i lördags från Göteborg. Det gick väldigt fort måste jag säga. Jag hade ingen som kunde ta emot mig på Borås central så jag beställde en taxi (färdtjänst), den kunde inte komma förrän vid 18:50 så jag fick sitta och vänta en stund på centralen eftersom att tåget var framme vid 18, men det gjorde inget. Taxin var i tid så den dök upp klockan 18:50 och körde hem mig. Det var så smidigt, jag har aldrig gjort så innan för jag har alltid blivit hämtad på centralen de gångerna som jag har åkt tåg. Så jag blev väldigt glad att jag kunde ta mig hem på helt egen hand, både med tåget till Borran men även hem sen. När jag kom innanför dörren var jag helt slut efter all gång, jag hade ont i fötterna, var svettig och luktade rök efter påskbrasan, men jag var glad ändå. Det var så härligt att komma hem och känna att jag är ledig i två dagar till, en underbar känsla. Även fast jag var helt slut packade jag upp för jag ville inte skjuta upp det för det är så tråkigt :-), sen hoppade jag in i en dusch, åt mat och sen slängde jag mig i sängen.

Det var härligt att vara iväg men det var lika härligt att komma hem igen. Ni kanske tänker att jag tyckte att det var tråkigt att vara hemma själv på påskafton men det var bara skönt, dessutom hade jag ju fått fira mycket påsk med familjen i två dagar, så jag var nöjd, mer än nöjd. Jag såg fram emot att vara lite ledig på hemmaplan också, jag hade dessutom inget planerat på söndagen heller så det skulle bli så skönt att bara vara. Framför allt så skulle det bli skönt att återhämta sig efter mina 2 mil på långfredagen och påskafton, haha. Det tyckte nog kroppen med! ;-)

Det var härligt att vakna upp i sitt egna hem i söndags och känna att jag kan gå upp precis när jag vill, det är det bästa på helgerna. Det var superfint väder på påskdagen så efter frukosten öppnade jag upp min altandörr för första gången på hela vintern, det var så härligt att få in våren i lägenheten. Jag märkte att det var jättevarmt i solen så jag tänkte ”här kan man ju sitta nu”, man får ju passa på liksom. Men mina utemöbler är fortfarande nerpackade och jag har ingen brassestol. Jag ville så gärna sitta ute och fånga första vårsolen, men så kom jag på att jag har en rullsol, haha, så jag gick till förrådet och hämtade den och satte mig i den, det var helt perfekt. Så där satt jag och njöt av första vårsolen, det var underbart, altanpremiär! Äntligen kommer årstiden då jag får mitt extra rum tillbaka! :-) Och det bästa är att nu har man allt framför sig. Jag längtar så mycket tills jag får ta fram mina utemöbler och göra iordning min terass, det blir nice. Det var så härligt med sånt väder i påsk, man fick så mycket vårkänslor och framför allt energi.
Jag hade inget planerat på hela söndagen vilket var skönt och framför allt att känna att man var ledig på måndagen också. Lite senare tog jag en härlig promenad till stan och resten av dagen var jag bara hemma och tog det lugnt.

Tur att man har en rullstol! :D

På måndagen skulle jag fira lite påsk med mamma och Elliot. Vi skulle till mormor och morfar på eftermiddagen och ta en påskfika. Men på dagen låg jag faktiskt bara i sängen i min morgonrock och tittade på tv, det var väldigt skönt. Det känns som att när jag är hemma bara så gör jag alltid något ändå, antingen åker jag till stan, promenerar, städar, grejar också har en hel dag gått också har jag inte ”hunnit” att bara titta på tv, för det känner jag att jag behöver göra men ändå gör jag inte det. Så det var väldigt skönt att ta sig den tiden i måndags och inte göra någonting. Vid halv fyra- tiden hämtade mamma och Elliot mig också åkte vi till mormor och morfar. Jag gav Elliot mitt påskägg som jag hade köpt till honom, han blev jätteglad och gav mig en go kram, det var härligt. Jag fick ett fint påskägg av mamma också! <3 Det var härligt att ha något planerat på måndag eftermiddag och avsluta en jättefin påsk hos mormor och morfar, det var ett mysigt avslut. Vi satt i deras uterum och fikade, det är verkligen så mysigt att sitta där, jag älskar verkligen deras uterum.

Påskägg från mammi! <3

Jag tänkte på det, i år var det första påsken i mitt vuxenliv, vilket dock betyder inget påsklov, men det gör faktiskt inte så ont som jag trodde för det är verkligen en frihetskänsla att tänka att förra året vid den här tiden var jag i skolvärden och i Storåsvärlden och nu har jag mitt ”eget” vuxenliv och jag känner mig fri som en fågel.

Det var verkligen en helt perfekt uppdelning av påsken i år. Två nätter i Vasa med äventyr med familjen och två dagar hemma med go återhämtning. När jag kom hem i lördags var det så underbart att känna att jag hade en hel helg framför mig, som om det var fredag liksom och ändå hade jag två underbara dagar bakom mig med ledighet, det var en underbar känsla och det kändes som en lång ledighet som jag verkligen behövde.

Jag är så tacksam över denna påsken, jag fick allt jag behövde. Jag fick pappa och familjen, äventyr i Göteborg, god mat, gott sällskap. Jag fick vara i min älskade lägenhet och fick göra vad jag kände för också fick jag fira lite påsk med mamma, Elliot, mormor och morfar. Det kunde ärligt talat inte blivit bättre! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *