Magisk Påsk I Göteborg

Hoppas att ni har haft en fin påsk när ni ser tillbaka på den såhär på annandagen!
Jag har haft en underbar påsk med både fart och fläng men också vila, helt perfekt. Jag skulle hänga med pappa och familjen i påsk, iallafall halva påsken. De skulle givetvis till Vasa, så det skulle bli en Göteborgs påsk för min del. De hämtade mig i torsdags eftermiddag också drog vi mot lägenheten i Göteborg. Det skulle bli väldigt härligt med långledighet.

När vi var framme i Göteborg var klockan ganska mycket så vi åt middag tillsammans och bara tog det lugnt. På fredagen skulle våra kompisar komma som också är pappas jobbarkompis, Aron och hans sambo Anastasia. Vi skulle gå till Botaniska trädgården och bara umgås och ha det gött helt enkelt. Det är långt till Botaniska trädgården så det skulle bli mycket gång, vilket jag var taggad på men lite nervös ifall kroppen skulle orka. Så jag la mig redan vid 21:30 i torsdags för att känna mig stark och utvilad. Det tackade jag mig själv så mycket för på fredagmorgon, för jag kände mig utvilad och taggad på dagen. Jag visste att jag skulle vara helt slut sen, men det skulle det vara värt. Det var helt magiskt väder också, så det skulle bli så härligt.

Aron och Anastasia kom till lägenheten vid 11-tiden också tjatade vi lite innan vi började gå. Det var verkligen en härlig promenad till Botaniska trädgården, fint väder, trevligt sällskap och gå och småprata lite, då tänker man inte på hur jobbigt det är att gå. Men jag tyckte faktiskt att det gick rätt fort ändå, jag blev förvånad över att vi redan var framme när vi var framme (konstig formulering, men ni fattar :-)). Jag var lite trött i benen, men inte så farligt, men sen ska man ju gå där inne också. Jenny och pappa säger att jag har varit i Botaniska men jag har inget minne av det alls, men om jag har det så var det väldigt längesedan i isåfall. Pappa, Jenny och killarna har ju varit där men jag tror inte att jag har varit där med de just för att det är så långt att gå, isåfall för längesedan som sagt.

Det var verkligen så himla fint i Botaniska trädgården med alla blommor, växter och små stigar. Då kan jag tänka mig att det är ännu finare när vi kommer in lite längre in i våren och sommaren. Vi hade med oss mat så vi skulle köra lite picknick. Vi letade reda på ett ställe ganska direkt då vi var hungriga, pappa och Jenny har sitt favorit bord, men det brukar ofta vara upptaget då det är så fint att sitta där, men det var ledigt så vi hade tur. Det var bara en mördarbacke upp dit, haha, så sen när jag väl var uppe så var det så skönt att sätta sig ner. Vi hade med oss rostbiff och potatissallad som vi åt och kakor till efterrätt. Det blev en lång lunch, det var så härligt att sitta ute och äta.

Efter lunchen letade vi upp ett annat ställe där vi drack lite bubbel. Det var uppför skogen och klipporna där vi fann en fin plats med en bänk. Inte så CP vänligt kanske men jag lyckades ta mig upp för trappor och klippor med hjälp av pappa. Det var så härligt där uppe och solen lyste på oss. Där var vi en stund och njöt av stunden. Killarna fick leta lite påskägg och vi hade det allmänt gött helt enkelt. Efter en lång och härlig stund började vi röra oss neråt igen, pappa baxade ner mig för alla trappor och ojämna underlag! :-) När vi väl var nere hittade vi ett café och satte oss där och tjatade länge tills det var tomt i hela parken och det bara var vi kvar kändes det som, det var en mysig stund. Tiden gick så fort i parken, den bara rusade iväg, vi var där i över tre timmar om jag inte minns fel, länge var det iallafall. Sen var det dax att gå ända vägen tillbaka. Jag var inte jättetaggad på det men det var bara att kämpa på. Anastasia och Jenny höll mig i varsin arm så det kändes stabilt på mina trötta ben!

Det kändes som att det tog mycket kortare tid hem och in till stan igen, vilket var skönt. Klockan var närmare 18 när vi var tillbaka så då gick vi till en resturang som heter Lai Wa och åt middag tillsammans. Vi var trötta efter dagen, men trötta på ett härligt sätt, det hade blivit mycket härlig frisk luft. På Lai Wa blev det ett långt och härligt restaurangbesök med god mat. När vi var klara var klockan redan åtta och Anastasia och Aron skulle ta bussen hem. Sen var jag helt slut, men vilken rolig och mysig långfredag det blev, gött gäng ute på språng helt enkelt. :-)
Det blev nästan 1 mil i lördags, så sen var det skönt att gå och lägga sig, hahaha, men jag var samtidigt fylld med energi efter en härlig dag!

I söndags trodde jag att jag skulle vara helt slut i kroppen när jag vakna, men det var jag inte, jag hade bara ont i handleden men det var ju standard i veckan tyvärr. Ni kanske tänker att vi skulle vila eller iallafall ta det lite lugnare efter dagen i fredags, iallafall jag, me nej då nu var det dax för nästa äventyr. Nästa långa promenad, vi skulle nämligen till Slottskogen och titta på påskbrasan. Eller rättare sagt till Majorna där de skulle ha påskbrasan. I lördags var det bara vi i familjen. Så det var bara att traska på igen, Slottskogen är ju en bra bit också. Men när vi väl var framme var det jättemysigt. Först fick vi gå igenom ett område med mysiga kolonistugor. Sen kom vi till ett ställde med massvis av vuxna och barn, med våffelstånd och korvstånd och denna stora brasa i mitten av allt. Killarna hittade direkt några cyklar att cykla på och jag satte mig på en bänk vid brasan. Det var även så underbart väder i lördags och värmen från den stora brasan, ja det var så härligt. Där satt ett äldre par som vi började prata med, så trevligt. Medans vi satt där åt vi korv och våfflor, jättemysig stund. Sen gick vi vidare.

Vi gick ut från kolonistugorna och gick runt i Majorna. Efter en stund hittade vi en uteservering längst med vägen som vi satte oss på och tog något att dricka och åt lite pommes frites medans solen lös på oss. Det var en magisk stund, vårsol och första uteserveringen för i år, underbart.

Jag hade bestämt att jag ville åka hem i lördags, familjen skulle inte åka hem förrän på måndagen (idag då) och jag har andra planer som idag. Jag ville åka hem samtidigt som jag ville stanna för vi hade det så otroligt mysigt, men vad säger man, man ska sluta i topp, även om det är svårt! ;) Men samtidigt ville jag komma hem och njuta utav ledigheten hemma i min lägenhet också, så jag bestämde mig ändå för att åka hem. Tåget skulle gå klockan fem, så vi skulle inte hinna att gå hem för då hade det blivit stressigt, så vi skulle ta spårvagnen hem. Det blev lite stressigt då till och med då vi inte viste var spårvagnarna gick osv. Men om jag skulle missa tåget skulle det inte vara hela värden, då skulle jag ha åkt hem som igår istället. Men vi hittade en spårvagn ganska fort som tog oss ändå upp till Vasa, så när vi satt på spårvagnen var det cool lugnt, så det var skönt.

Väl i Vasa packade jag ihop mina saker och hela familjen följde med mig till tåget sedan för att säga hejdå vid tåget. Jag tog tåget vid Liseberg och vi gick dit så då blev det ännu en liten promenad i redan trötta fötter, men det gick bra. Pappa och killarna väntade på stationen och vi kramades hejdå medans Jenny följde med mig upp till tåget, med lite andan i halsen, men vi hann. Jenny kramade och vinkade av mig och jag letade fort upp en plats på tågen. Väl på platsen på tåget var jag genomsvettig, jättetrött och hade ont i fötterna, hahaha, men det var det definitivt värt efter en underbar påsk med familjen, det var verkligen supermysigt.
Jag gick totalt 2 mil under 2 dagar! :O :D

I år var jag påskhare, mina brorsor fick varsitt ägg från syrran! :-) Lancen och Hamilton blev glada, så det var roligt och idag blir det Elliots tur att få sitt! :-) Älskar att se lycka och glädje i människors ögon som jag älskar, det är det bästa som finns! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *