Första träff med ledsagre

För er som läste mitt förra inlägg så vet ni att jag har fått en ny ledsagre. Vi bestämde då att vi skulle ses på torsdagen. Samma vecka som vi skulle ses fick jag ett jättegulligt sms av henne där hon frågade hur jag mådde, om vad vi skulle göra på torsdag när vi träffas, om att det skulle bli så kul att lära känna mig osv. Jag blev jätteglad av det sms:et, det är ju sånt man vill få innan man träffat någon ny människa, för då blir man mindre nervös, iallafall jag.

På vårt första möte fick vi reda på att båda gillade att träna på gym, vilket var kul. Jag tänkte att det skulle vara en bra första lära känna varandra aktivitet, så då skrev jag det till henne. Hon skrev tillbaka att hon är jättetaggad på träning som vår första träff tillsammans, så det var ju roligt.

Klockan fyra på torsdagen kom hon till mig, det var jättekul att träffa henne igen. Hon hjälpte mig på med skorna och sen drog vi till gymmet. Vi pratade hela vägen dit, hon är lätt att prata med vilket är skönt.
På gymmet var det mycket folk. jag brukar inte träna efter klockan fyra utan alltid direkt efter skolan och då är det inte så mycket folk. Jag har turen att kunna träna direkt efter skolan, lite tidigare på eftermiddagen, för det var inte kul med så mycket folk.

Många av maskinerna var upptagna. Men jag och min ledsagare hittade två lediga crosstrainer jämte varandra som vi tog. Jag brukar inte köra på crosstrainer när jag är på gymmet ensam eftersom att jag har svårt att komma upp och ner på de själv, så det passar jättebra att träna på de när jag har ledsagning.
Vi stod där och värmde upp och lärde känna varandra helt enkelt, samtalet flöt på bra.
Vi pratade bland annat om att hon älskar att gå promenader, gå ut i naturen och få frisk luft, och det gör ju jag med. Så vi sa att vi ska gå mycket promenader i Göteborg, vilket ska bli så härligt, jag som älskar att gå runt i Göteborg. Tänk till våren, vad mycket promenader det kommer att bli, så härligt.

Efter en halvtimme på crosstrainern körde vi lite ben och mage, hon kom med tips och idéer, så det var bra. Vi körde mycket ben så det kändes ordentligt i benen kan jag säga. Hon visade även lite övningar som jag inte brukar köra så det var kul, och nu kan jag få hjälp med att göra vissa övningar som jag inte kan göra själv.

Vi gjorde lite mer än en timme på gymmet, när vi gick där ifrån var vi båda trötta och svettiga, men glada och nöjda. Efter träningen gick vi till Ica för jag behövde köpa lite tvättmedel och så, så det var ju bra.
När vi kom hem till mig hjälpte hon mig att stretcha och vi pratade vidare.

Jag har sex till nio timmar i veckan, men än så länge kommer jag bara att utnyttja en dag i veckan, alltså torsdagar fyra till åtta på kvällen. Då tänker jag att vi ska träna, som en stående fast aktivitet i veckan. Också kan vi hitta på något annat någon annan dag i månaden, kanske någon helg. För jag tycker att det är så svårt vad man ska hitta på varje vecka, och jag vill inte slösa på mina pengar varje vecka.
Om ni vet något man kan göra förutom att gå promenader som inte kostar pengar, får ni jättegärna tipsa mig.

Nu har jag sportlov, jag är nämligen ledig idag eftersom att vi har studiedag, så jag får en dag extra lov, vem tackar nej till det? Jag ska vara på Storås hela veckan. Det blir inte så många kvar här dock, Wilma åker tyvärr hem på tisdag redan så det blir inte så mycket att göra. Men det hade det inte varit hemma heller, bättre att vara på Storås där jag har Storås personalen och de få som är kvar runt omkring mig dygnet runt. Storås personalen har sagt att vi kan hitta på något roligt, tex gå ut och äta tillsammans nu när det inte kommer att vara så många kvar, det låter trevligt så det hoppas jag blir av.

Det ska bli så skönt med lov, inte ställa klockan, bara ha det gött! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *