Fredagsmys & Trerätters bjudning

Veckoslut, bästa dagarna på hela veckan då man får andas ut, tanka energi, reflektera och göra det som man vill och känner för. Eftersom att jag går hem klockan 12 även på fredagar så känns det som att jag får lite extra helg, men det är ju så faktist, jag får en halv dag extra, vilket jag tycker är så skönt. Det är alltid lika skönt med fredag, speciellt när jag ska vara hemma hela helgen. Denna helgen skulle jag få middagsbesök av mammas kompis Jessica och hennes dotter Iris, egentligen skulle hela den familjen komma till mig men de andra hade blivit förkylda, så det var lite tråkigt, men mysigt ändå att Jessica och Iris ville komma ändå. Jag hade bjudit in mamma och Elliot också.
Men nu håller vi oss till fredagen först, en dag i taget! :-)

I fredags när jag kom hem var jag såklart extra trött, fredag och jobbat hela veckan. Mamma och Elliot skulle komma lite senare och fredagsfika med mig. Men först kom hemtjänsten och storstädade hemma, så när hon hade gått så var det rent, snyggt och luktade så fräscht överallt. Det är så härligt att få städat på fredagar tycker jag, och det passade bra att de kom nu i fredags eftersom att jag skulle få besök som i lördags.

Lite senare kom mamma, Elliot och en kompis till Elliot till mig. Mamma hade köpt go fiks som vi fikade på och sen sprang Elliot och hans kompis ut och spelade fotboll utanför på dagislekplatsen. Det är perfekt att jag har den precis utanför mig, då har mina brorsor något att göra när de är hemma hos mig! Mamma hjälpte mig att fylla i CPUP papprena som jag pratade lite om i mitt förra inlägg.
Mamma och Elliot skulle äta sånna här ni vet criss cross potatis och hamburgare i fredags, och jag ÄLSKAR criss cross potatis så jag blev lite smått avundsjuk. Mamma frågade vad jag skulle äta och jag svarade ”nja, jag vet inte, jag har väll någon frysrätt i frysen som jag värmer ikväll” jag hörde hur tråkigt det lät när jag sa det! :-) Men för mig gör det inget, jag är ju så van. Men jag tänkte faktiskt på det i veckan att nu när jag har flyttat hemifrån får jag ingen riktig helg känslor när det gäller mat. Det blir liksom inte ”åh, vad ska jag äta för gott på lördag?” som det var innan, utan nu blir det ”ja jag tar väll upp någon djupfrys maträtt och värmer på lördagkväll”, och ni som vet vet att mat är en stor del av mitt liv! :-) Så det är lite tråkigt om jag ska vara ärlig.

Mamma frågade mig om jag ville följa med de hem och äta middag med de och det ville jag för jag tyckte att det var tråkigt att sitta själv på en fredagkväll och äta djupfryst mat! :D Mamma sa det sen också att hon skulle tycka det skulle kännas jobbigt att åka hem och ha fredagsmys och veta att jag sitter hemma själv en fredag kväll! <3
Men då tänkte vi på att jag måste hem sen och att mamma skulle skjutsa mig och jag tyckte att det lät lite krångligt, även om det inte är så långt, hon hade ju Elliot också. Men då funderade vi på om man kan boka färdtjänst, men jag var osäker på det eftersom att jag trodde att man behövde beställa minst en vecka i förtid, dessutom var jag osäker på om de hade öppet tjugo över fem. Men jag ringde taxi och de svarade, helt otroligt! Så frågade jag om det gick bra att boka en taxi vid 21 ikväll från mammas adress då, och hon bara ”jajamen, vart vill du åka?”, jag blev helst chockad men så positivt överraskad. Det är riksfärdtjänst som jag tänker på, taxin jag hade när jag gick på RG och bodde på Storås, för den behövde man beställa minst en vecka förre. Så då hade jag bokat en taxi från mamma hem till mig! :-) Sen var ju det den där hemtjänsten också som skulle komma till mig en halvtimma senare, men vi hade tur för hemtjänsten kom tidigare än klockan 18 och då sa vi att jag inte behöver någon idag, det är ju inte så schysst när de kommer men det här var ju väldigt spontant :-).

Så jag åkte med de hem och hade en jättemysig kväll. Elliot var ute nästan hela tiden och lekte med sin kompis så jag och mamma fick mycket tid tillsammans, bara vi. Vi drack rosé, snackade massor och åt god mat, supermysigt! Sen vid klockan 21 kom taxin och körde hem mig, så perfekt och så enkelt!

I lördags hade jag ingen hemtjänst på morgonen och gud vad jag älskar helgmornar i min lägenhet. I lördags morse satte jag på Nyhetsmorgon det första jag gjorde när jag vaknade, efter en stund gick jag upp och släppte in morgonljuset in i min lägenhet med mina ljusa skira gardiner. Sen gick jag och tog en härlig morgondusch, sen gjorde jag frukost och tittade på Nyhetsmorgon. Det tog typ 30 minuter att rosta och smöra ett par mackor, hihi, men jag hade ju tid så det fick ta den tid den tog! :-) Efter frukost satt jag och bloggade i min säng. Det var en sååå mysig morgon, älskar sånna!

Vid klockan ett ungefär kom en kille från hemtjänsten och stöttade mig med matlagningen som jag skulle göra till mina gäster. Det var en härlig känsla att jag skulle bjuda hem gäster på min egen hemlagade mat.
Till förrätt skulle det bli melon, parmaskinka, fetaost med basilika och ringlad olivolja över, till huvudrätt skulle det bli burits med köttfärs och sen en enkel efterrätt, glass med varma hallon och chokladsås. Men jag gjorde bara huvudrätten med hemtjänsten eftersom att förrätten skulle bli bäst om vi gjorde den när vi skulle äta den.

Jag hade en väldigt härlig och skön dag, jag bara gick och pillade och grejade, jättehärligt.

Runt klockan halv sex kom gänget, mamma, Elliot, Jessica och Iris. Det var jätteroligt att de kom hem till mig och att jag fick visa de mitt hem. Jag fick en jättefin inflyttningspresent av hela familjen, jag fick en fin rosa gin och en blomma, det var trevligt och snällt av de. Sen hjälpte mamma mig att fixa iordning förrätten, den var jättegod, fräsch liksom om jag får säga det själv! :-)
Jag blev även nöjd med buritosen och gästerna verkade nöjda med så det var roligt. Sen var det också gott med bara lite glass med varma hallon och chokladsås efter maten, simpelt men så gott, underskattat helt enkelt! ;-)
Det är alltid lika mysigt att sitta och snacka med Iris och Jessica, ja och mamma såklart. Elliot han var med och åt sen ville han inte lyssna på kvinnoprat och det kan man ju förstå! :-) Nämen det är så himla härligt att bara sitta och prata med de, det känns så naturligt och vi har alltid så roligt, så man fick ju ett par goa skratt under kvällen! :-)
De åkte inte hem förrän vid tio så det var väldigt härligt med en sådan mysig och lång kväll
Oj, vad jag mår bra efter sådana kvällar som denna!

Gulligt med present :-)
Förrätten
Efterrätten

Igår (söndags) hade jag inget planerat, vilket var så skönt. Jag försökte att ta hand om min stela kropp och bara vila. Men på eftermiddagen fick jag ett sms av pappa att han gärna ville komma förbi en sväng, jag blev väldigt glad så han dök upp här på eftermiddagen och vi tog en fika och pratade om allt möjligt, det var jättemysigt. Behövde jag inte vara själv hela söndagen. Jag älskar att jag bor i Borås nu för då bor jag närmare min älskade familj och vi kan träffas oftare och vara mer spontana, så underbart! <3

Idag är det måndag och ny vecka igen, men jag ser fram emot denna vecka faktiskt. Idag blir det CPUP mättning, den kanske jag inte ser fram emot jättemycket men viktigt att kolla till kroppen och prata om den också får jag krama om mormor och morfar idag. På onsdag blir det massage, så härligt och resten av veckan blir det bara chill och jobb om inget annat händer, det vet man ju aldrig! ;-)

Önskar er alla en fin vecka!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *