Glassbomb & kyckling

Bättre sent än aldrig, men för några måndagar sedan tillbaka hade vi matlagsningsgrupp här igen på Storås. Denna gången skulle vi laga stekt kyckling filé, sötpotatispommes blandat med vanliga klyftpotatisar i ugnen, sallad och sås. Jag fick äran att göra kycklingen, det var väldigt lätt eftersom att jag bara behövde steka den. Men jag fick börja steka den sist eftersom att potatisen skulle vara inne i minst 30 minuter i ugnen.
Sen stod jag där och vände på kycklingen ungefär 100 gånger kändes det som! :) och kryddade de med salt, peppar och paprika krydda. Sen var det äntligen dags att äta.

Det var verkligen så gott, sötpotatispommes i ung är ju gudomligt gott! :) Kycklingen var också god om jag får säga det själv! ;) Sen hade en elev gjort en sås som smakade tacos, det var nämligen spiskummin i såsen som det även är i tacokrydda så det smakade verkligen tacos, men den var verkligen jättegod.

Efterrätten var redan i frysen, den hade en elev gjort dagen innan eftersom att den behövde vara i frysen i ett dygn. Det blev glassbomb till efterrätt, det hade jag aldrig ätit, men det var som en glassbomb. Det var som en tårta också, det var glass också var det som små kakbitar som man hade lagt in i glassen, det var verkligen så gott. Jag älskar verkligen kombinationen av kakor i glass, det passar så bra ihop. Till det hade vi hallon och blåbär, det passade väldigt bra.

Jag glömde att ta kort på maten tyvärr, men en bild på mig när jag står och steker kyckling får ni se och en bild på glassbomben! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *