God Jul

God Jul från mig till er alla! Idag är det julafton och fjärde advent.
Jag hoppas att ni får en trevlig jul och att ni njuter av varandras sällskap, men jag vill också önska ett extra God Jul till dig som sitter själv och påminna dig om att du inte är ensam.
Många förknippar julen med familj, vänner, släktingar, mat och kärlek, men så ser det tyvärr inte ut för alla därför tycker jag att det är viktigt att vi ser alla under julen, oavsett hur vi har det. Jag har turen att leva i ett kärleksfullt hem där julen är en kärleksfull tid vilket jag är så tacksam för men så ser det tyvärr inte ut för alla.

Julen har alltid varit en viktig tid för mig då jag älskar att samla familjen under jul, trots att jag har skilda föräldrar. Jag älskar traditioner, det är viktigt för mig! Men eftersom att mina föräldrar skilde sig när jag var två så minns jag inte något från hur det var att fira jul med både mamma och pappa samtidigt, vilket jag är glad för faktiskt. Men det är ju det som är det positiva med att ha skilda föräldrar, man får två julaftonar, det har jag fått under hela livet och det är ju väldigt lyxigt, då blir ju julen extra lång! För ibland kan jag känna att man laddar upp för julen hela december och sen är den över på en dag, kan ni förstå den känslan? Nu finns det ju juldagen och annandag jul men det är ju på julafton det stora brukar hända satt säga. Därför är det lyxigt att ha skilda föräldrar för då får man fira julafton två dagar i rad. Samtidigt så kan man ju se hela december som en enda stor julafton! :D

Detta året ska jag fira julafton hos pappa, det blir första julen i Vasa. Jag åkte med pappa till Göteborg i fredags redan och ska stanna i Göteborg till imorgon på juldagen. Det blir rätt så lugnt, vi ska fira med en av pappas bröder och hans lilla familj. Sen imorgon på juldagen tar jag bussen till Borås till nästa julafton hos mamma med familjen! :)

Förutom att umgås med familjen såklart ser jag fram emot att ge julklappar till alla, det är alltid lika roligt tycker jag. I år har jag dessutom stått in nästan alla julklappar själv, vilket jag är väldigt stolt över om jag får säga det själv, men det var väldigt roligt trots att det var kämpigt också.

Önskar er en jättefin jul!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *