Heldag med Syrran

I helgen skulle jag till pappa och familjen i Göteborg. Jag skulle nämligen passa mina brorsor i lördags då pappa och Jenny skulle ut och fira Aron som är en vän till pappa och Jenny, de skulle fira honom då han hade fyllt 50 tillsammans med hans tjej och ett annat par. Så då ställde jag upp och passade Lancen och Hamilton. Jag passade även de sista helgen i februari om ni kommer ihåg det inlägget, men då var det bara en kväll, men nu skulle det bli en hel dag, från mitt på dagen till läggdags. Jag såg fram emot det men samtidigt var jag lite nervös, eller det kanske är fel ord, men jag tänkte vad ska vi hitta på under en hel dag. Jag kan liksom inte gå ut med de så då måste vi stanna inne hela dagen och jag vill liksom inte att de ska sitta med paddorna hela dagen, plus att när man inte gör något på en hel dag brukar de bli extra busiga! :) Men jag försökte se det som att det skulle bli en mysig hemma dag, dessutom var det lite halvtaskigt väder. Men jag såg väldigt mycket fram emot att passa de, och härligt att känna att jag kan hjälpa till.

Aron och gänget skulle komma till lägenheten först, vid elva tiden. Då vi skulle dricka lite bubbel, de skulle börja dagen i lägenheten helt enkelt. Jag tyckte att det var trevligt att stå och snacka lite med de också innan de gav sig ut. Jag drack inget bubbel dock då jag inte gillar att dricka så tidigt på dagen och dessutom hade jag fortfarande tandkrämsmak i munnen, hahaha.
Efter en stund gav de sig alla ut och jag och killarna blev själva.

Det började redan bli dax för lunch när de gick så jag och killarna började att beställa lite mat. Det skulle bli Foodora två gånger i lördags, både till lunch och middag! :) Så blir det när man är CP-skadad, hihihi! Men det är ju sjukt smidigt. Det tog dock väldigt långt tid men till slut fick vi vår Mcdonals då killarna ville ha hamburgare. Så sprang de ner båda två och hämtade maten när den kom, sen hjälpte de mig att plocka upp, öppna förpackningar osv.

Jag älskar nu när de har blivit så stora, speciellt Lancen som är storebrorsan. Han hjälper verkligen mig vilket jag är så tacksam för, och jag behöver ens inte säga det jag vill ha hjälp med utan han vet vad jag kan och inte kan vilket gör mig så varm i hjärtat.
När jag beställer MCdonalds hem själv, det händer inte ofta men när det väl händer så kan jag inte öppna såserna och det är så irriterande, då tar jag en kniv och försöker ”hugga” mig genom plasten, det går men det blir en väldigt liten öppning och det krånglar och jag blir så trött då. Men nu hade jag två brorsor med ”normala” händer och de öppnade såserna utan att ens lägga en tanke på det, tänk vilken skillnad, och då kunde jag doppa mina Nuggets i såsen utan problem! :)
Det är nästan lättare att passa mina brorsor än att vara själv, haha, faktiskt, speciellt i matsituationer! :)
Sen när vi hade ätit upp såg det ut som ett bombnedslag på bordet, men de hjälpte mig att plocka undan och slänga allt skräp.

Efter maten tänkte jag att nu måste vi hitta på något så det inte blir iPads hela dagen. Så jag sa det till killarna att nu får vi hitta på något och att det inte blir iPads förrän senare i eftermiddag/kväll och det gick de faktiskt med på. Och vet ni, de hade inte iPads på typ fyra timmar! :D Och då var vi som sagt inne hela dagen. Vi hade det jätteroligt, vi spelade den försvunna diamanten, vi lekte charader och vi satt och målade, det var väldigt härligt och jag kände mig stolt över mig själv att jag kunde aktivera de så bra och att vi var tillsammans och gjorde saker tillsammans hela tiden. De småtjafsade lite ibland men de var verkligen så snälla hela dagen, hjälpte och lyssnade både på mig och på varandra. De skötte sig exemplariskt, mycket bättre än när mamma och pappa är hemma, hahaha! De är som två ljus när jag passar de.

Dagen gick verkligen så himla fort, jag fattar inte vad tiden tog vägen, jag var lite orolig över att tiden skulle gå långsamt då vi bara var inne hela dagen men dagen sprang verkligen iväg. Sen fick de lite iPadtid vid femtiden och vi tog det lite chill. Sen var det redan middagstid, herregud, det kändes typ som vi hade ätit lunch precis! :) Jag tipsade om att vi skulle äta thaimat till middag och det tyckte killarna också. När vi äter thaimat brukar killarna ta kyckling med jordnötssås, så det tog vi i lördags med, även jag tog det. Jag brukar inte göra det när vi äter thaimat med familjen då jag brukar ta lite mer vuxna rätter och dela med pappa och Jenny, och det är ju gott de med men jag tycker alltid att killarnas kycklingspett med jordnötssås ser så gott ut så vi tog tre sådana! :) Jag beställde även frasiga vårrullar till, till och med dubbelt så många då det är så gott! :)

Killarna hjälpte mig att duka och när maten kom sprang de ner igen och hämtade nästa måltid! :)
De hjälpte mig att fixa ordning och packa upp, och Lancen hjälpte mig att dra av min kyckling på kycklingspettet och dela min kyckling samt att hälla över såsen på min tallrik. Det gjorde han utan att jag behövde fråga om hjälp eller säga ett ENDA ord, utan han gjorde bara det automatiskt och det gjorde mig så varm i hjärtat, men han har ju sett att pappa gör det varje gång vi äter så jag tror att det är därför! :) Det gör mig nästan lite rörd faktiskt!

Problemet var att vi fick inget ris, jag hade ingen tanke på att man behövde välja till det så jag fick lite dåligt samvete, då var det tur att jag hade beställt extra vårrullar. Men det var så roligt när jag sa det att ”jag är ledsen killar, inget ris”, så sa Hamilton, ”det gör inget Alice, ät och njut istället”, hahaha, det lät så roligt när han sa så, och så himla gulligt!
Det som var problemet med riset var inte att man behövde klicka i att man ville ha ris utan jag hade beställt tre förrätter istället för tre huvudrätter, ris ingår när man tar huvudrätter men inte i förrätterna, hahaha, det gick ju väldigt bra, men jaja, killarna var inte ledsna för det, de fick sina kycklingspätt och extra mycket vårrullar istället så de var nöjda och då var jag också nöjd! :) Det var väldigt gott ändå.

Efter middagen och efter att vi hade städat upp kaoset så blev det lördagsmys i soffan! Vi skulle titta på Sune i Grekland. Men det var så roligt. killarna fixade i soffan, tog fram täcke och hällde upp godiset och när de hade satt sig och var redo för Sune filmen var jag tvungen att bara torka av bordet, jag kände mig lite stressad då de satt så fint och väntade på mig men jag behövde torka av bordet då det var kaos där och då sa Hamilton ”Alice, sluta med det där nu och kom och sätt dig nu istället!” Hahaha, så gulliga de är alltså! :)
Så jag gjorde klart lite fort och kröp ner i soffan under täcket mittemellan killarna också tittade vi på Sune i Grekland, det var så mysigt.

Filmen var både bra och roligt, jag har ju sett den innan, men det var ett tag sedan så det var roligt, och trots att det var en barnfilm så tyckte jag att den var jättebra men framför allt mysigt att titta på en film tillsammans med killarna såklart. När filmen nästan var slut så sa jag till killarna att efter filmen går vi och lägger oss, Lancelot var ganska trött så han nickade bara men Hamilton sa ”nej jag vill inte” och då sa Lancelot ”jo Hamilton, efter filmen går du och jag och lägger oss”, jag skrattade lite för mig själv när han sa så. Liksom saker som de säger när vi är ensamma skulle de ju aldrig säga om Jenny och pappa var med, som till exempel det som Lancen sa till Hamilton, och det är så gulligt och lite småroligt.

Efter filmen lekte de runt lite, de var inte stökiga vilket var skönt utan de lekte bara runt lite i vardagsrummet och det tyckte jag ändå var okej. Jag såg fram emot att gå och lägga de för jag tycker att det är så mysigt och jag känner mig stor när jag kan gå och lägga mina brorsor själv samtidigt som jag tänkte ”hur ska detta gå?” hahaha. Sen så sa jag ”nu är det dax killar, nu går vi och borstar tänderna och går och lägger oss”. Hamilton ville inte först borsta tänderna så då sa jag att vi tävlar till badrummet och ser vem som kommer först och då gick det bra! :) Vi alla tre stod och borstade tänderna.

Sen la vi oss alla tre i pappas och Jennys säng, jag i mitten och killarna på var sin sida om mig. De hade svårt att slappna av, ringde Jenny för att säga godnatt, höll på med lampor, telefoner, busade, drack vatten, ja de höll på där och grejade ett tag medans jag låg där och försökte få ner de i sängen, hahaha. Det tog en liten stund men tillslut gick det. Lancen la sig och somnade nästan direkt men Hamilton hade väldigt svårt för att slappna av och höll på att busa, men till slut la han sig på sidan och blev tyst, och jag låg och klappade honom på ryggen.

Lancen hade somnat för längesen och efter en stund andades Hamilton också tungt och jag försökte ta mig ur sängen så smidigt som möjligt, haha. Men när jag var på väg ut så vaknade Hamilton till och tittade på mig också frågade jag om jag skulle komma igen också nickade han, så då fick CP kroppen kravla sig tillbaka, hahah, också la jag mig bredvid Hamilton igen och klappade honom på ryggen som innan, men det var så mysigt. Sen somnade han djupt och gott så då gick jag ut.

Klockan var redan halv elva när de kunde slappna av och hade somnat. Jag var också trött men satte mig lite i soffan och skrollade lite på mobilen innan jag själv gick och la mig. Killarna sov så lugnt och tryggt och jag kände mig så stolt och nöjd över mig själv om man får vara det, men jag kände mig framförallt glad över vår mysiga dag! :)
Ja, vilken dag vi hade, så härligt att hänga med småbröderna en hel dag, jag älskade verkligen varje sekund av dagen! Och framför allt en jättehärlig känsla att känna att jag hade hjälpt pappa och Jenny och att jag kan bidra med något.

Såhär kan det gå när man passar sina brorsor! :-) Tvättkorgshatten på huvudet! :D
Bookmark the permalink.

One Response to Heldag med Syrran

  1. Trevlig, jag har ingen syster, jag önskade mig en när jag växte upp:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *