Höstmys & Fredagsfika med Helen

Hur gick det egentligen med min lugna helg? Klarade jag av att göra så lite som möjligt?
Jag kan inte säga att jag inte gjorde ingeting för det gjorde jag inte, men jag är ändå nöjd för jag kände att jag tog det lugnt.
I fredags var jag dock inte hemma, hahaha, ni bara, och där sket sig det direkt! Haha! Ne men, min lugna helg räknar jag från lördag och framåt denna helgen.
I fredags skulle jag nämligen träffa min förra assistent Helen som jag hade från 4:an till 8:an i grundskolan. Vi ses inte så ofta men nu när jag bor i Borås ska vi försöka ses lite oftare vilket är roligt. Hon var och hälsade på mig i min lägenhet i början av sommaren, så denna gången gick det inte så långt emellan.
Det är så himla roligt att vi håller kontakten fortfarande tycker jag, även om det ibland går långt emellan. Nu är hon liksom som en vän för mig, vilket är härligt.

Vi hade bestämt att vi skulle ta en fika på stan så hon kom och hämtade mig vid 16-tiden. Jag hade föreslagit att vi skulle till Dive som är ett jättemysigt fik och bar, vi har varit där innan men det var ganska länge sedan. Vi hade jättesvårt att bestämma hos för vilket fika vi skulle ha, det finns så mycket gott där, men till slut fick vi ta i tu med vår beslutångest. Jag tog en sån god kaka, det var någon slags kaka med massor utav kola, supergod var den. Vi hittade ett jättemysigt bord med soffa och fåtöljer inne i ett hörne.

Vi har alltid så mycket att prata om när vi träffas, det blir ALDRIG en tyst stund, vilket är så härligt. Vi satt på Divine från lite över fyra också var jag hemma ungefär vid kvart över sju! Jag blev så förvånad över att vi hade suttit där så länge men så mysigt det var. Det var härligt att komma ut lite också kände jag, komma ut och fika och prata med Helen.
Resten av kvällen satt jag framför den första idolfinalen i mina myskläder. Jag gick faktiskt och la mig runt 10-tiden redan, men det var så skönt och välbehövligt.

Det ända som jag hade planerat i lördags var att jag skulle klippa mig, Jenny och killarna skulle hjälpa mig till frissan. Jag vaknade redan vid halv nio, men jag la ju mig tidigt i fredags så kanske inte så konstigt. Jag började min morgon framför Nyhetsmorgon, som alla mornar, vardag som helg. Men det bästa är på helgerna när man kan ligga kvar under täcket huuur länge man vill! :-)
Jag åt frukost och sen gick jag och la mig igen, hahaha, eller kanske inte riktigt så, men jag chillade i sängen och vilade mina ögon på Nyhetsmorgon, och där låg jag i min morgonrock hela förmiddagen, åh vad jag älskar det.

Jenny och killarna kom och hämtade mig vid tvåtiden, jag skulle vara hos frissan vid kvart över två. Det var så skönt att klippa sig, jag hade riktigt långt hår innan. Jag gillar långt hår men det var slitet och dessutom kände jag att jag hade hår överallt hemma, så nu är det så skönt att ha lite kortare, dessutom är det lättare att hålla ordning på.
Det är så lyxigt när man får håret tvättat också tycker jag, innan de börjar klippa en, det är som att få massage i hårbotten! :-)

Efter klippningen gick vi till Oreon och tog en fika, Jenny, killarna och jag. Jag tog en stor kopp varm choklad med grädde, det var höstigt och gott.
Sen körde de mig hem igen och jag hade en jättemysig eftermiddag och kväll hemma, lugn och fin. Det regnade ute, regnet smattrade mot balkongräcket och det var allmänt höstigt. Jag tog på mig mina myskläder igen och la mig i sängen och tittade bara på serier resten av kvällen. Det var verkligen så mysigt!

I söndags sov jag till och från ända till 10:30, det var så skönt. Sen gick jag runt och grejade här hemma i min morgonrock ända till klockan 11:30, gud vad jag älskar helgmorgnar alltså, det är nog det bästa på hela veckan.
Vid ett-tiden kom mamma och Elliot och hjälpte mig till Coop för jag behövde handla lite så det var snällt. Det var mysigt att krama på de lite, Elliot har jag inte träffat på länge. De stannade bara en kort stund hemma eftersom att de skulle på bio. Sen var jag bara hemma resten av eftermiddagen och kvällen.
Så jag tycker faktiskt att jag har lyckats bra med att tagit det lugnt i helgen om jag får säga det själv! :-) Det var väldigt skönt iallafall och jag kände att det var välbehövligt.

Lyxfrukost i helgen: Grekisk yoghurt, hemmagjord müsli, ringlad honung, toppat med blåbär och hallon.
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *