Hur funkar det på Storås?

Här på elevhemmet har vi alltid en egen städ och tvättdag i veckan, jag tog torsdagar som min fixar dag. För ungefär två veckor sedan så tvättade jag för första gången på elevhemmet och i hela mitt liv. Det var en ny upplevelse! Så jag gick upp till allrummet med min tvätt där de har en liten tvättstuga. En som jobbade just den dagen hjälpte mig att lägga in kläderna i tvättmaskinen tillsammans med mig och förklarade hur man gjorde och vad jag skulle tänka på. Sen gick jag ner och tog det lugnt i en timma ända tills tvätten var färdig där uppe, det var så stort att tänka att man skulle gå upp och hänga sin tvätt, det känns som man bor i en riktigt lägenhet. Sen nästa torsdag gjorde jag samma sak fast förre maten, och det är bättre för då kan den stå och tugga medans jag äter. Förra torsdagen la jag in en tvätt ganska sent så då hängde jag den på fredag eftermiddag när jag kom hem istället.

Förra torsdagen kände jag att det var dags att städa lite så då dammtorkade jag handfatet inne på toan och skrivbordet och plockade undan lite. Sen blev det riktigt storstädning då Anneli både hjälpte mig med damsugning och dammtorkning, och även torka av spegeln i badrummet. Mitt rum blev jättefint efter den städdagen! :-) Jag kom på sen klockan åtta på kvällen att jag hade inte suttit och tagit det lugnt sen klockan fem då vi åt middag, snacka om en hektisk kväll i Alice liv!

Vi får också varsin dag att bestämma middag på, det kan vara olika dagar varje vecka. Men det är bra och roligt att man får bestämma vad man vill äta en dag i veckan. Första gången jag bestämde mat blev det lax och potatismos, och det var så gott. Andra gången blev det lassange, den var också så god, såhär knaperstekt med massor av ost på! Mums!

Nu vet ni lite om elevhemmet också!

Så gott!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *