IDAG ÄR DET STUDENT!

Idag är det en stor dag, en milstolpe i mitt liv, idag är en dag av glädje, kärlek och förväntan! Efter idag börjar det som kallas för vuxenlivet! IDAG TAR JAG NÄMLIGEN STUDENTEN! Jag kan själv knappt förstå det. Jag är inte bara klar med Riksgymnasiet och Storås, utan även med alla mina skolår, all plugg och slit. Äntligen är plugget över och jag kan inte vara mer än lycklig. Inget mer plugg (om jag inte vill förstås)! Gud det ska bli så skönt, en befrielse helt enkelt. Min skolgång har haft sina dalar och toppar, den har inte varit lätt och jag har verkligen gjort mitt yttersta för att klara av allt, även om jag bara hade velat skita i allt vissa gånger, då det har känts som att skolan är mitt liv, även mitt privatliv.
Men tack vare alla i min närhet, mina underbara familjer och hela min omgivning så har jag klarat det här då de alltid har peppat mig och alltid gett mig energi, värme och kärlek! Vad hade jag gjort utan de? Så tacksam, livet vore så mycket tuffare utan de!

Låg- och mellanstadiet var inte en lätt period i mina skolår då jag hamnade i en mycket stökig klass, assistenter som kom och gick, lärare som slutade, lärare som skrek, nedskärningar, mobbning osv. Såklart att den tiden också hade sina ljusglimtar, men tyvärr så kommer jag inte ihåg de. Sen kom jag till högstadiet, åh underbara högstadiet, gud det var som en helt ny värld. Fantastiska lärare och personal som lyssnade, tog tag i problem och verkligen såg mig som den jag är. Även om det var snålt och jobbigt med kompisar så älskade jag den tiden.

Efter högstadiet kom en stor förändring i mitt liv, jag skulle inte bara börja gymnasiet utan jag skulle också flytta hemifrån! En nervös 16-årig Alice som undrade vad i hela friden hon hade gett sig in på. Men nu fyra år senare sitter jag här på min studentdag och är överlycklig över allt som jag har fått uppleva under de här fyra åren. De här fyra åren tror jag har varit jättenyttiga för mig, jag har gått från ett ”barn” till en vuxen kvinna, jag har blivit mer självständig, mer målmedveten, lärt känna mig själv mer och vet nu vem Alice är.
De här fyra åren har också varit en bergodalbana, men den bergodalbanan har mest gått uppåt. Jag har lärt mig så otroligt mycket under de här fyra åren som jag tror att jag inte hade lärt mig lika fort om jag hade bott hemma.
Det kommer ett separat inlägg senare om själva RG och Storås där jag går in djupare i ämnet och diskuterar och reflekterar över mina fyra år där!

Åh, där var mina 14 år av skola slut, mycket har hänt och mycket tar jag med mig från mina år! Men nu är det ändå skönt att det är över och nästa fas i livet börjar, nämligen vuxenlivet. Det ska bli spännande vad det har att erbjuda med lägenhet, jobb och allt annat.
Det är mycket känslor och tankar idag men jag känner mig så fri och lycklig!
Dagen efter studenten brukar man ju säga att man är arbetslös. men det är inte jag imorgon för jag har redan jobb! :-) Imorgon är jag en lycklig själ som njuter ännu mer av livet och har allt framför mig.

Men först ska jag njuta av min studentdag, för den kommer aldrig mer tillbaka! Jag ska fira att jag äntligen är i mål! Trots att det har varit mycket stress, press, ångest, prestationsångest och ännu mera stress så klarade jag det och det är jag så lycklig för.

Tack alla som alltid stöttar, finns där och älskar mig för den jag är, ni är bäst! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *