Ingen distansundervisning

Ni kanske undrar om jag har distansundervisning nu eftersom att jag går på gymnasiet? Men nej, det har jag inte. Riksgymnasierna har fått undantag precis som i våras, så min skola ska vara öppen (än så länge…). Anledningen till det är att vi inte så många på skolan och för att vissa elever klarar inte av att ha distansundervisning utan måste vara i skolan.
I våras fick vi välja om vi ville ha distans eller inte (jag valde att ha distans och bara gå på mattelektionerna).

Men nu får vi ens inte välja om vi vill plugga på distans, utan alla elever måste vara i skolan. Om vi ska ha distans måste vi ha läkarintyg.
Jag vet att jag ska vara glad för att jag får gå till skolan varje dag för det är många andra gymnasieelever som inte klarar av distansundervisningen. Jag är glad och tacksam över det.

Men samtidigt när jag hörde det kände jag mig lite särbehandlad. Varför ska vi inte få välja om vi vill ha distans eller inte när alla andra gymnasieelever pluggar på distans? Varför behövs läkarintyg? Varför fick vi välja om vart vi ville plugga i våras och inte nu? Varför ska det gå ut över mig om vissa elever måste vara i skolan, men jag kan ha distansundervisning?
Som sagt, jag tycker att det är konstigt. Men jag är glad över att skolan är öppen ändå.

Men det känns lite läskigt att komma tillbaka nu när man varit ifrån varandra så länge, och jag kan tycka att det ibland är svårt att hålla avstånd i skolan.

Nu är det dessutom mer spridning i Västra Götaland, där jag bor. Det känns lite läskigt faktiskt.
Men vi får göra så gott vi kan.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *