Intressanta & Djupa samtal

När jag skulle sluta jobba och vara hemma ett tag så sa människor ”du kommer att tycka att det är skönt i några veckor, men efter månader och veckor av att bara gå hemma så kommer det bli tråkigt och kanske jobbigt”. Jag kände eller tänkte aldrig så eftersom att jag såg så mycket fram emot att gå hemma på dagarna då jag var så trött, men någonstans inom mig kom ändå tankarna om det eftersom att jag brukar liksom vilja hitta på något efter bara en helg hemma och att jag är en social person. Medans mamma sa att hon tror att jag kommer att få dagarna att gå ändå, å hon hade ju rätt som vanligt, kom ihåg det, att mammor nästan alltid har rätt! :-)
Det är helt otroligt vad en dag kan springa iväg, än fast man bara gör en grej.

Denna veckan har jag haft något varenda dag och dagarna har bara flugit iväg, jag har inte direkt haft en dag där jag bara gått hemma, vilket jag faktiskt hade önskat, hahaha. Men veckan har varit väldigt bra och även fast det har varit mycket möten i veckan så har jag ändå sett fram emot de och det har varit mycket givande möten.

I måndags bjöd Kevin in mig på hans pass på gymmet i Sandared. Han är passinstruktör där och när jag fortfarande bodde hemma så tränade Kevin och jag mycket ihop och jag var mycket på hans pass och så. Jag har inget gymkort där idag eftersom att jag tränar på Friskis & Svettis här i Borås. Men jag får glida in där på ett bananskal, så det är väldigt roligt och tacksamt! :)
Jag hade en lugn måndag innan det, men jag lagade mat med hemtjänsten vid två tiden vilket tar både tid och energi, men sen var jag redo för lite pass senare på eftermiddagen. Det var nostalgi att komma till gymmet igen, träffa kända ansikten och vara med på Kevin Bodyattack som vi alltid körde innan, men kul var det. Sen var jag helt färdig när jag kom hem.

Som jag sa så hade jag många möten i veckan, tre möten faktiskt, både tisdag, onsdag och torsdags. Jag hade möte på Habiliteringen både tisdag och onsdag.
I tisdags hade jag en tid redan klockan 9 på morgonen. Jag fick då gå upp rätt tidigt, dessutom hade jag ingen hemtjänst på morgonen eftersom att de brukar komma senare. Så jag klarade morgonen själv och gav mig iväg själv vilket gör mig stolt över mig själv. Iallafall så var det ett bra möte. Jag älskar att komma dit och prata av mig. Men tyvärr fick jag reda på att hon ska sluta i mitten av december och det var inte roligt att höra eftersom att jag har öppnat upp mig för henne och vi jobbar på det jag behöver så det var jobbigt att höra. Men nu ska vi träffas varje vecka tills i mitten av december så det blir väldigt regelbundet nu vilket känns bra. Vi jobbar mycket med ansökningar också pratar vi om mina mål och ambioner i livet och vad jag drömmer om osv, vilket är väldigt härligt. Det låter djupt, och vi pratar rätt djupt när vi träffas, men jag gillar det väldigt mycket.

Hon hjälper mig också med mina personliga problem och det är de jag menar när jag säger att jag har öppnat mig väldigt mycket för henne. Mitt problem är att jag ältar väldigt mycket och jag är tyvärr bäst på att övertänka och mår dåligt över småsaker, vilket är sjukt jobbigt och irriterande, ni hör ju att jag är medveten om det själv men ändå kan jag inte styra mina tankar. Plus att jag är en känslig person som tänker väldigt mycket, vilket är ju fint men det blir negativt för mig ibland. Jag brukar tänka att det är inte konstigt att jag är hjärntrött när min hjärna går på högvarv typ hela tiden haha. Jag vill få hjälp och verktyg för att hantera detta då det påverkar mig och min vardag negativt. Jag vill liksom ta hand om detta nu för det är jättejobbigt och jag vill veta hur jag kan hantera dessa tankar så att de inte blir värre senare i livet. Hon tipsade då mig om en bok i tisdags som heter ”Lev mer och tänk mindre” och det är precis det som jag behöver. Den verkar jättebra och är lite KBT-inspererad så den ska jag och hon läsa samtidigt nu innan hon slutar, det ser jag fram emot. Nu känner jag att jag öppnade mig jättemycket här men för mig är det viktigt att ni ser alla sidor av mitt liv och inte bara de positiva jämt, även om mitt liv består mycket av positivitet. Övertänker och ältar ni mycket? Isåfall har ni några tips på hur man kan tänka och bryta det mönstret?

I onsdags skulle jag också till min kurator men inte förrän vid två-tiden så efter frukost åkte jag till gymmet och gick på löpbandet i 50 minuter! :-) Jag träffade även mormor, då hon tränar där på onsdagar på gympa, det var jättemysigt!
Sen var det typ bara att åka hem, duscha och äta och åka vidare till nästa ställe, nämligen Habiliteringen igen. I onsdags pratade vi om annat, nämligen ansökningar och att vi ska få ihop några ansökningar innan hon slutar. Jag ska till exempel ansöka om merkostnadsersättning och bostadstillägg, så vi diskuterade de sakerna och jag fick lite hemläxor! :)
Sen var jag helt slut i både kropp och knopp så då var det skönt att komma hem och äntligen få vila lite! :)

I torsdags, igår, var det dax för nästa möte, veckans sista, puh…! :-) Men som sagt var även det ett möte som jag såg fram emot. Det var också klockan 9, så jag tog en självständig morgon även igår, och mötet var nere i centrum så jag kunde ta Elof dit, vilket var väldigt skönt och en frihet. Även om det var kallt så var det ändå härligt att komma ut i den friska höstmorgonen, att starta dagen så.


Det är så härligt att prata med människor alltså! Även om jag inte vill blotta mig om mötet på bloggen då det är privat så vill jag bara säga att det är så härligt att prata med utomstående människor ibland trots att jag är väldigt nära min familj, som ni vet så är det skönt att ibland få prata med någon annan. Det var ett väldigt djupt samtal men bra. Människor runt mig frågar hur jag mår osv och jag är alltid ärlig med de, men det är inte alltid som man vill dela med sig av sina djupaste tankar och känslor med nära och kära. Utan här är det verkligen ett ”hur mår du? Hur känner du? Hur tänker du?” på ett djupare plan. Det blir djupt för mig också för när hon ställer de här frågorna inser jag att jag måste gräva djupare i mig själv och då kommer känslor och tankar upp inom mig som jag inte trodde fanns och som jag inte trodde att jag kände, jag vet att det låter djupt och det är djupt. Men även om det är jobbigt och känslosamt att prata så och gräva i det som är jobbigt så är det så härligt att prata om det också med en annan person och prata av sig då det är jobbigt att hålla det inom sig ibland. Herregud, nu låter detta som att det är något jätteallvarligt, det är det inte, jag lovar! Det är bara så härligt att prata känslor och tankar med någon utomstående.
Jag mådde verkligen bra efter det mötet igår, det var en härlig känsla i kroppen!

Ja, det känns som att det har varit en intensiv vecka men som sagt en mycket bra vecka med djupa måbra-samtal om livet! :)

Idag blir det Göteborg med pappa och familjen, ska bli mysigt att ha lite fredagsmys med de och imorgon blir det ännu ett härligt möte, inte ett sådant möte, nu har jag fått nog av möten för denna veckan, haha, utan ett möte med en person! Det har jag sett fram emot mycket i veckan. Sen på eftermiddagen ska jag tillbaka till Borås för imorgon är det all Helgona och då ska jag och familjen äta middag hos mormor och morfar och sen gå till kyrkogården och tända ljus som vi brukar. Vilket jag ser fram emot väldigt mycket, det är så mysigt, speciellt att äta middag med familjen hemma hos mormor och morfar! Det är en av de bästa sakerna som finns! <3 Jag älskar traditioner! <3
Ska ni göra något imorgon på all Helgona?

Bookmark the permalink.

One Response to Intressanta & Djupa samtal

  1. Hej kan du förklara för mig vad som är skillnad på bostadstillägg och merkostnadsersättningar? Det har jag undrat vad merkostnadsersättning är och varför man får det mm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *