Healing & All Helgona

I lördags skulle jag på healing i Göteborg, Anneli som var min kontaktperson på elevhemmet Storås håller på mycket med healing, meditation osv. Hon har ett ställe i Vasastan, mitt emot där pappa och familjen bor faktiskt, så väldigt nära och bra. Jag har testat healing två gånger innan, om ni minns så testade jag det på gymmet i Sandared. Jag blev väldigt avslappnad och det var härligt än fast det var lite svårt att förstå vad som hände, det var spännande att pröva men jag föredrar massage före healing om vi säger så. Men jag ville testa Annelis healing innan jag stänger den dörren helt satt säga. Men framför allt skulle det bli väldigt roligt att träffa henne igen då det var längesedan.

Pappa hämtade mig i fredags eftermiddag. Jag var faktiskt lite fredagstrött i fredags, det kanske låter helt sjukt i era öron eftersom att jag är arbetslös, hahaha, men jag hade faktiskt en intensiv vecka förra veckan så det fick jag faktiskt vara! :) Fredagskvällen började med ett glas bubbel och lite härligt snack med pappa och Jenny i lägenheten! :-)

Sen blev det ett spontanbesök på en restaurang, väldigt spontant faktiskt, då vi hade tänkt att äta hemma. Men jag älskar när det blir så spontant. Vi hade ett jättemysigt restaurangbesök och jag åt världens godaste pasta med kantareller och oxfilé. Riktig lyxkväll med både bubbel och en lyxpasta! :)
Kvällen blev ännu mer spontan sen då vi ringde på hos några kompisar som bor nära pappa och Jenny, så då satt vi hos de en stund och pratade! Älskar sånna spontankvällar även fast jag gillar struktur och planering!

Sen på lördagen skulle jag till Anneli, hennes företag heter Malvinaterapeuten och Hela Kroppen. Jag såg väldigt mycket fram emot besöket och tyckte att det skulle bli spännande. Det var jättehärligt att träffa Anneli igen, det var faktiskt första gången som vi träffades utanför Storåsbubblan. Först satte vi oss också pratade vi lite allmänt, hon frågade lite om hur jag mår osv och sen fick jag lägga mig på britsen också satte hon på avslappningsmusik. Efter det la hon olika stenar på och bredvid min kropp, sen satte hon sig lite längre bort och kände av rummet och min aura och vi pratade lite emellanåt men det var bara skönt att ligga där också, blunda och försöka slappna av. Sen la hon sina händer på min kropp, först nere vid fötterna, sen under svanken, det kom jag även ihåg att hon på gymmet gjorde, och tillsist la hon sina händer under mitt huvud, nacke och axlar och höll där rätt länge. Hon sa att jag är väldigt stel i nacke och axlar, och det kan jag verkligen instämma på, det är väl där som jag har extra mycket spänningar, det säger ju min massör också.

Sen i slutet när hon kände sig klar med själva healingen så fick jag ligga kvar på bänken och så lärde hon mig en meditation som jag kan göra när jag känner mig orolig, när jag känner att mina tankar sticker iväg eller när som helst egentligen. Jag berättade nämligen för Anneli att jag vill lära mig att vara mer i nuet och om mina problem med att jag tänker lite för mycket. Meditationen handlade om att gå in i sig själv och i sitt hjärta och vara där ett tag, man ska föreställa sitt hjärta framför sig och om man är djupt där inne på riktigt då kan inte man tänka för då finns det inget utrymme för tankarna som Anneli sa. Det låter väldigt härligt och det var det också så den meditationen ska jag verkligen ta med mig. Jag ska försöka börja meditera lite mer för jag tror att det kan hjälpa mig att vara mer i nuet.

Healingen var också härlig och jag kände mig avslappnad både under och efter behandlingen. Vi satt och pratade en stund efteråt om livet i sin helhet, det var härligt. Jag hoppas att vi får chansen att sitta och prata lite mer om livet någon annan gång. Sen kom pappa och hämtade mig vid 13-tiden. Det var ett härligt besök hos Anneli, bara det att tiden gick så himla fort! :-)

Det var all Helgona i lördags och vi skulle ha vår familjetradition på mammas sida som vanligt så sen åkte jag bussen hem till Borås. Jag var väldigt trött efter healingen, men såhär härligt trött, så egentligen hade jag väll bara behövt att ta det lugnt men all Helgona med familjen är ju inte så jobbigt, bara mysigt, och framför allt inget som jag vill missa! :)

Det var jag, Elliot, mamma, Peppe och mina kusiner Emma och Mathilda som träffades hemma hos mormor och morfar vid tretiden. Jeanette och Martin brukar också vara med men tyvärr kunde de inte i år heller, vilket är synd då vi träffar de väldigt sällan. Men det var även längesedan som vi i den närmaste familjen träffades hemma hos mormor och morfar också så det var väldigt mysigt att vi äntligen kunde träffas allihopa igen.

Det blev mormors fantastiska goda köttgryta som vi bara får en gång om året, haha, på all Helgona, så det gäller att njuta extra mycket när man väl äter den! :) Sen blev det supergod kaka till efterrätt som även den är en tradition! :) Efter att vi var proppmätta var det dax för kyrkogården, tyvärr regnade det under dagen och eftermiddagen men vi hade sån himla tur så vi fick inget regn överhuvudtaget på oss. Det var som vanligt supermysig att gå där bland alla fina gravar och ljus som lyser upp i mörkret och tänka lite extra på de som har lämnat oss. Minneslundarna är ju så vackra! Det är en sån fin och mysig tradition som vi har i familjen! <3
Jag älskar att vara hemma hos mormor och morfar, de har bott där i hela mitt liv och det ser typ exakt likadant ut, det till och med luktar likadant så när jag kommer dit kommer många härliga minnen tillbaka och man känner bara ren kärlek, det är så underbart! <3

Det kändes så konstigt när jag kom hem efter besöket hos Anneli, det var en bra känsla men den är svår att förklara. Det känns som ett helt annat liv som jag lever nu, det känns som att Storåsbubblan var ett helt annat liv för de skiljer sig så mycket från varandra. Jag har tänkt på det en del och reflekterat över det sen jag slutade på Storås och RG men det blev extra tydligt nu när jag hade träffat Anneli, men en bra känsla som sagt även om den är konstig. Mitt liv ser ju helt annorlunda ut nu jämfört med när jag gick på RG och bodde på Storås. Ibland känns det verkligen som att man lever flera olika liv i ett och samma liv, kan ni också känna så eller är det bara jag?

Det är en häftig känsla tycker jag att tänka att när jag bodde på Storås och levde mitt liv där så hade jag ingen aning om hur livet skulle se ut nu, ett år senare, det var som ett oskrivet blad och nu har jag fyllt första året efter Storåsbubblan med så mycket härligt, det kan vara svårt att förstå ibland känner jag men samtidigt härligt. Framför allt så känns det så sjukt att det ”bara” har gått ett och ett halvt år sen Storås, det känns som att jag har varit med om så mycket under ett och ett halvt år, men det är en häftig och mycket underbar känsla, det har varit ett intensivt år om man säger så! :-)

Och just alla dessa underbara människorna som jag har fått äran att träffa och ha en relation med idag, jag hade INGEN ANING om de när jag gick på Storås, jag viste inte ens om att de fanns eller att jag skulle få den äran att just träffa de, vilket känns lite sjukt men som jag är så tacksam för att jag har fått då de förgyller mitt liv med så mycket, och även gamla godingar och familjen såklart! :-) <3

Igår, söndags, var jag jättetrött, förmodligen efter healingen så då tog jag bara en mysdag hemma och mamma kom hit och hjälpte mig med lite saker.
Veckan blir lugn, lugnare än förra, jag ska vänta med gymmet såhär i början av veckan tänker jag och bara vara hemma och vila för det rekommenderade Anneli med tanke på healingen så det ska jag göra och dricka mycket vatten. Jag ser fram emot att ta en liten lugnare vecka, speciellt nu när jag känner mig så trött efter healingen.

På fredag blir det massage igen, vilket jag längtar efter då jag känner mig extra stel nu med tanke på vädret, speciellt i axlarna och nacken som sagt och att jag fryser typ jämt. Jag frös så mycket på kyrkogården trots att det var ganska milt ute och när jag fryser så spänner jag mig ännu mer. Jag tänker alltid att jag skulle vilja lägga mig på massagebänken direkt efter att jag varit ute och frusit, hahaha! Det hade varit skönt.

Men som sagt, en härlig helg bakom mig som var rengöring för själen! :-) Önskar er en fin vecka!

Bookmark the permalink.

One Response to Healing & All Helgona

  1. Hoppas du kommer ihåg att dricka mycket vatten fina Alice!
    Känner du dej lite piggare nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *