Jag brottas i Kviberg

Ibland brukar vi åka till Kviberg med idrotten. Kviberg är ett område i Göteborg där de har en idrottskola varje torsdag som parasportförbundet håller i, så det är sport och idrott för de som har en funktionsnedsättning helt enkelt. De har massvis av olika sporter och aktiviter varje torsdag där i den idrottshallen. Ibland åker vi dit med idrotten när idrottslärarna tycker att vi ska testa på något. Det är nämligen helt grattis så man får bara komma dit, vi måste ju säga till givetvis eftersom att vi är en hel idrottsgrupp. Vi har bland annat testat på rullstolsdans, dataspel och yoga, förra gången vi var där testade vi på yoga och det var riktigt kul tyckte jag. När vi ska åka dit till Kviberg så brukar vi få ledig på tisdagar på idrotten, som kompensationsledighet, vilket är skönt.

Jag har egentligen aldrig gillat att åka till Kviberg på torsdagar. Dels för att det är efter skoltid, mellan fem och sex, och jag tycker att det inte är okej att ha något obligatoriskt efter skoltid på en egen privata tid. Dessutom så har jag en tuff dag på torsdagar som går i ett, så efter den dagen vill jag bara åka hem, jag är lite negativ nu men det är så jag känner. Men jag ser det så att det är bara att stå ut.
Men det positiva är att vi får åka taxi både dit och hem, de släpper av oss dörr till dörr. De kör även mig och Wilma till Storås efter Kviberg, så det är lyxigt.

Vi åkte dit i torsdags, då var temat kampsport. Jag var tyvärr inte alls taggad på det och jag var jättetrött. Jag kom dit redan tjugo över fyra så jag ställde mig i ett hörn och lutade Elof bakåt och blundade i en halvtimme, haha, det var så skönt. Jag tror att jag fick lite kraft efter det faktiskt.

Sen började vi. Det var tre olika stationer och tre olika kampsport förbund som var där för att lära oss om judo och karate. Vi delade upp oss i tre grupper. Jag och min grupp började på mattan. Instruktörerna på den stationen visade oss vad man skulle göra. Man skulle hålla fast den andra personen så att den inte skulle komma loss nere på mattan, haha. Jag och en tjej från ettan började på mattan och brottade ner varandra, höll fast varandra och brottades, haha. Det var roligt. Det var bara det att hon var lite större än mig så hon brottade ner mig ganska så fort, haha. Och när jag ramlade ner på golvet med överkroppen fälldes mina ben upp som de brukar göra, haha, så då fick hon ta ner mina ben på mattan igen och då föll jag upp med överkroppen (bra magträning, som jag gör varje dag :) ) också fick vi börja om, det var roligt.

Sen kom Wilma, hennes taxi var nämligen lite försenad. Så då fick jag brottas med henne lite, det var så roligt. Min kropp blev så spastisk och den var överallt. Wilma fick hålla jättehårt i mina spastiska armar eftersom att jag inte kunde styra över de, och hon ville ju såklart inte få en spastisk arm i magen, ja ni hör ju hur roligt det låter. Vi skrattade så mycket när vi låg där på mattan. :D

Efter en stund gick vår grupp vidare till nästa station och då slapp vi lägga oss på någon matta igen. Då skulle vi öva på boxningstekniker mot varandra och ensamma. Instruktören visade vad vi skulle göra också gjorde vi som henne. Sen körde jag och Wilma tillsammans först med bara våra armar och händer, men sen fick vi en mitts som Wilma höll i också fick jag boxa på den och sen byttes vi av.

Den sista stationen fick vi öva på självförsvar, hur vi skulle göra om vi hamnade i ett farligt eller kritiskt läge. Instruktören visade oss olika tekniker och så gick hon runt också fick vi göra på samma sätt på henne eller så visade hon på oss. Det var bra knep att kunna. Kanske inte något man gör i skolan :) utan bara i utsatta situationer.

Sen var det slut och de tackade så mycket för att vi varit där och sen åkte jag och Wima hem till Storås. Taxin var i tid för en gång skull, så det var skönt!
Det var faktiskt roligare än vad jag hade trott – kampsport på Kviberg, och jag blev faktiskt piggare av lite brottning, judo och karate! :)
Men sen var det skönt att komma hem.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *