JAG HAR TAGIT STUDENTEN!

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FY FAN VAD JAG ÄR BRA!!! :D (Jag trodde aldrig att jag skulle svära i bloggen! :-))

Det känns så konstigt nu, jag kan inte riktigt ta in att jag har tagit studenten och att jag inte ska tillbaka till varken Storås eller RG mer. Det är svårt att förstå och ta in att jag inte kommer att behöva plugga eller lämna in en ända uppgift till, jag fattar inte det. Det känns som att jag ska tillbaka till hösten, men icke sa Nicke. Det är en otrolig lättnad och frihet att allt kämpande, slitande och all stress är över nu inom skolvärlden. Nu börjar livet på riktigt!
I detta inlägget får ni följa med på min stora dag i livet nämligen studentdagen, även om inlägget kommer att bli långt så lovar jag er att detta inlägget vill ni inte missa.

Jag gick upp klockan 6:00 i onsdags morse förväntansfull och spänd inför dagen. En personal från andra huset kom ner till mig en halvtimma senare och hjälpte mig med kläder, smink och hår. Jag blev verkligen så nöjd med hela min outfit.
Klockan 7:30 gick jag över på andra sidan för då var det champagnefrukost. Det var såklart bara studenterna, nämligen jag, Wilma och Gustav som fick ta del av champagnefrukosten. Det är enda dagen som man får dricka alkohol på elevhemmet. Jag drack en jättegod prosecco. Personalen hade bakat scones och dukat upp fint med juicer, frukter och pålägg. Det var en jättefin champagnefrukost och vi hade så roligt redan då.
Innan vi rullade till skolan så tog vi några kort på utsidan av Storås.

När vi kom till skolan var det ett bord i entrén med massor utav champagneglas med jordgubbar och alkoholfri cider i. Min engelskalärare stod där och serverade oss. Inne i skolan var det massvis utav personal och lite andra studenter som hurrade och skrek. Det var inte bara vi fyror på RG som tog studenten i onsdags, utan hela Angeredsgymnasiet tog studenten då också, och det hördes i korridorerna kan jag säga! :-)

Efter en stund åkte vi ner till ett klassrum, vi skulle egentligen varit i vårt hemklassrum, men lärarna hade tagit mediasalen eftersom att den är lite större.
Inne i klassrummet var det fint pyntat med skynken runt om med bilder på alla i klassen och bordet var fullt av champagneglas, frukt, godis, chips, salta pinnar, pynt osv. De hade gjort jättefint.
På projektorn framme vid tavlan var det ett bildspel med bilder från minnen med klassen under de här fyra åren som rullade i bakgrunden.
Sen kom alla assistenter och lärare in och hade en liten show för oss med minnen och roligheter som vi har upplevt under året.
När de hade showat klart minglade vi lite tillsammans med musik i bakgrunden, vår rektor kom in och pratade lite och fick presenter som vi i klassen hade fixat.

Klockan 9:45 var det dax för fotografering så då gick vi till skolans bibliotek där fotografen skulle fota oss. Vi ställde upp oss och tog ett klassfoto och sen blev det enskilda porträtt.
Efter fotograferingen gick vi tillbaka till klassrummet där vi fick besök av hela gänget från Habiliteringen och lite övriga personal från skolan. De ställde upp sig i en ring och söng en låt för oss, det var jätteroligt och påhittigt. Vår rektor kom senare in igen och höll studenttalet för oss. Sen var det dax att mingla lite med HAB personalen och med övrig personal, det var roligt att snacka lite med de för sista gången. Jag fick mycket beröm av vissa lärare som jag har haft och från min specialpedagog så det var väldigt roligt att höra och de boostade mitt självförtroende mycket! :-)

Efter en stund var det dax för studentlunchen. Vi skulle äta i bamba (matsal på göteborgska), vi har inte ätit i bamba på två år nu, pågrund av pandemin. I bamba hade de dukat upp stora långbord där alla studenter på Angeredsgymnasiet skulle sitta och vi studenter på RG och personal hade fått runda bord som vi satt vid. De hade pyntat uppe på scenen där det skulle delas ut stipendier, vara lite framträdanden, musik och tal.
Det bjöds på kycklingsspätt och potatissallad till huvudrätt och någon slags mousse med kakbotten till efterrätt. Det var en trevlig studentlunch med musik, olika tal, osv.


Efter studentlunchen var det inte långt kvar till utspringet så då gick alla ner till sina klassrum och taggade till ordentligt.
Vi gick ner till vårat klassrum och spelade musik, dansade loss och umgicks med varandra sista minutrarna. Precis innan vi skulle göra oss redo för utspring körde vi en stor gruppkram också, alla i klassen. Vi gick sedan till utspringningsplatsen, vi tjöt och blåste i våra visselpipor i korridorerna och taggade till ordentligt, jag hade dock ingen visselpipa så jag övade upp min röst inför utspringet! :-) Vi skulle springa ut via biblioteket där de hade byggt upp en scen. Det var sjukt mycket folk där ute och mycket ljud, så när man såg allihop så blev man ännu mera taggad.
Mamma och pappa skulle komma till mitt utspring och även Kevin, så det såg jag fram emot jättemycket.
Vi ställde upp oss i kön till biblioteket vid de andra studenterna, och då kände man hur pulsen började slå.
Vi var på fjärde plats i utspringet, så när den tredje klassen hade sprungit ut ställde vi oss på plats och redo för att springa ut i det fria. Vi hade valt att springa ut till låten ”Levels” av Avicii. Sen började de spela början av den låten och snart var det äntligen våran tur.

Efter några minuter öppnade de dörrarna och vi fick springa ut till våran låt, ut i det fria. Vi sprang upp på scenen där vi stod och hoppade och skrek och visslade till allt jubel från publiken, det var en helt fantastisk känsla och vilken frihet. Jag hoppade och skrek för glatta livet, jag trodde verkligen inte att jag skulle hålla igång så mycket som jag faktiskt gjorde, så jag överraskade mig själv. Det var skitkul! :-)
Sen gick vi av scenen när låten tunnade ut efter några minuter och en assistent hjälpte mig att leta upp mamma, pappa och Kevin.
Tyvärr såg jag inte de vid utspringet eftersom att de stod på sidan av scenen och folkmassan, och jag titta ju såklart inte dit, utan bara rätt fram, haha.
Det tog en stund att hitta de i den stora folkmassan men tillslut såg jag de med min fina studentskylt. Åh, det var så härligt och underbart att få ge de en bamsekram och jag fick fina studentsaker runt halsen. Jag var så himla lycklig där och då. Vi tog massor utav härliga kort där ute på gräsmattan!

En assistent skulle komma ut med Elof så vi tog oss ut ur den stora folkmassan och ut till asfalten. Det var tur att jag hade Elof, för oj vad skönt det var att sätta sig ner där och då.
Storås brukar ha fika på studenten, så även i år. Jag, mamma, pappa och Kevin skulle fika där innan vi åkte hem. Tyvärr så skulle Wilma och Gustav åka hem direkt eftersom att de skulle ha sitt firande med släkt och vänner redan på kvällen, så jag blev den ända studenten som fikade, men det gjorde inget, då får man ju mer uppmärksamhet! :-)
När vi kom till Storås var typ ingen där, alla var fortfarande borta vid skolan, vi var så snabba. Så vi passade på att ta lite bilder utanför Storås.
Sen kom min lägenhetskompis och en elev till och jag fick ännu mer saker runt halsen. Sen kom Wilma och hennes släktingar farandes och vi kramades innan hon skulle åka.

Jag & Wilma! <3

Sen gick vi upp till mitt hus, där var det typ inget folk alls, bara personalen från andra huset. Men sen började rulla in elever som skulle fika med mig, snällt tyckte jag och det blev fullt hus snabbt. Sen kom två av ”min” personal in genom dörren och gav mig ett till gosedjur runt halsen och kramade mig. Det var mycket folk, så det var roligt. Det bjöds på jordgubbstårta, kaffe och saft så vi alla fikade och hade jättetrevligt. Sen fick jag en studentpresent av både Kevin och Storås, samt ett brev från Storås. Brevet från Storås och presenten från Kevin bestämde jag mig för att öppna hemma sen. Men presenten från Storås öppnade jag där och då.
När jag öppnade presenten från Storås var det ett fotoalbum med minnen och foton från mina fyra år på elevhemmet. Det var inte bara fina bilder, utan också text, citat och kommentarer som personalen hade skrivit, personliga hälsningar, till och med lite recept på sånt som jag har älskat, interna skämt som vi har skrattat mycket åt och nästan det roligaste, de hade petat in bilder på Ernst lite här och var med hans roliga uttryck! :-) Det var roligt att de hade fått in honom! :-) (jag gillar ju Ernst och vi har ju skrattat mycket om det under åren, av hans kommentarer och talesätt med mera, speciellt nu i fyran) så det var skitkul. Sen var det också massor utav minnen som jag asgarvade åt, så roligt. Jag blev så himla glad över denna presenten och framförallt tacksam, så himla roligt och fint att ha som ett minne. De har verkligen lagt ner tid på denna fotoboken, den var verkligen så fin, helt fantastiskt!

Efter en stund var det dax att packa ihop och åka hem.
Vi ska åka dit på söndag jag och mamma och städa och packa ur det sista så då jobbar den ena personalen som jobbade i onsdags så då får jag säga hejdå till henne då. Men det gör inte den andra personalen så när vi höll på att packa in i bilarna så kom hon ner och sa hejdå, kramade mig och sa att jag kommer att vara saknad, så gulligt och även att jag måste komma och hälsa på!

Idag ska jag ha mitt firande (4 juni) med hela släkten och familjen så vi skulle ta en grillkväll hemma hos pappa, med Jenny, pappa, mamma och killarna på kvällen. Kevin skulle även hänga med så det skulle bli mysigt. Det var rätt skönt att vi inte skulle ha partyt i onsdags eftersom att jag var helt slut efter den dagen så det var bara mysigt att hänga med familjen.

Jag är så glad över att det var så fint väder på min student, för det gör så otroligt mycket.
När vi hade kommit hem och mamma och Kevin också hade kommit tog vi ett glas bubbel ute på altanen i solen och chips med räkröra på som Jenny hade gjort till förrätt.
Där öppnade jag min studentpresent från Kevin, han hade också gjort en fin fotobok med oss två och alla våra äventyr tillsammans, det var så fint, om jag var rörd efter Storås fotobok så var jag gråtfärdig nu, hur fint? Så tacksam över att jag har Kevin i mitt liv.
Av pappa och Jenny har jag fått en sänggavel till min säng i lägenheten, den presenten viste jag om redan eftersom att jag valde den! :-) Det var också väldigt snällt. Mamma sa att jag får hennes studentpresent på festen idag, det blir spännande.

Vi kunde till och med sitta ute och äta middag, helt fantastiskt! Det blev gott grillat med potatissallad och tillbehör som fantastiska Jenny hade fixat och rabarberpaj till efterrätt.

Alltså, vilken FANTASTISK dag! Den här dagen kommer jag att minnas i hela livet! Lätt bland de bästa dagarna i mitt liv!
Och jag är så himla tacksam för att Corona är förbi så att jag fick en riktig student! <3

Bästa dagen!

Så fin present från Kevin! <3
Tack för att DU finns Kevin! <3
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *