Jag Släpper En Barnbok!

Om ni kommer ihåg så hade jag ett UF-företag under mitt sista år på gymnasiet. Mitt UF-företag hette Funkisboken där jag under ett års tid skrev och formade en barnbok med både text och illustrationer. Illustrationerna fick jag hjälp med men historien och allt annat kom jag på och jobbade på själv. Om ni inte minns eller för er som är nya på bloggen så heter min barnbok Turbofart och boken handlar kort sagt om en flicka vid namn Agnes, Agnes går på förskolan och lever med en CP-skada som gör att hon sitter i Permobil. I boken får vi kort sagt följa med Agnes på en dag på förskolan där hon möter både kärlek, okunskap och fördomar. Men boken handlar också om skoj, spänning och lekfullhet. Boken är riktade till barn mellan 3-6 år.

Anledningen till varför jag ville ha detta som mitt UF företag och varför jag ville skriva denna boken var just för att det finns så mycket fördomar ute i samhället, framför allt hos barn. Därför ville jag göra en barnbok om just detta ämne för att minska fördomarna i tidig ålder innan de blir för stora samt öka kunskapen och förståelsen hos barn som forfarande är fria från fördomar.
Min tanke med boken var också att den skulle vända sig till barn som också har en funktionsnedsättning så att de inte ska känna sig så ”ensamma” i skönlitteraturen samt känna sig inkluderade i samhället och känna ”kan Agnes, kan jag också”.

När boken var ”klar” så var det en väldigt stor utmaning att hitta ett bokförlag, jag fick många nej. Men till slut hittade jag ett bokförlag som kunde tänka sig att ta an mitt bokprojekt, de sa inte till 100% men de sa att de var intresserade. Olika Förlag heter detta bokförlag och skriver barnböcker inom ämnet, om sånt som ”sticker” ut från normen. Det var därför som jag hörde av mig till detta förlag då jag kände att jag hade bäst chans där. Det har varit mycket fram och tillbaka och dragit ut på tiden osv, det är därför som jag inte har berättat om det här då jag inte vetat om det kommer bli något eller inte.

Men nu äntligen efter två år (sen gymnasiet) efter mycket om och men kan jag äntligen berätta att MIN EGEN BARNBOK ska bli TRYCKT OCH UTGIVEN av ett RIKTIGT BOKFÖRLAG! Jag kan knappt tro att det är sant, men det är sant! Även om jag har haft positiva förhoppningar hela tiden om boken så har jag ändå tvivlat på att det kanske inte blir något, men efter påskrift av bokkontrakt kände jag att det är på riktigt! Det var över ett år sedan nu då det som sagt dragit ut på tiden, men nu är det på G på riktigt och boken är klar och redo för tryck så nu känns det verkligen på riktigt. Inte bara det utan min bok ligger redan nu ute på nätet på olika bokhandlare för förbeställning och boken släppts den 1 april!!!! Så nu känns det verkligen PÅ RIKTIGT! Det känns så sjukt fortfarande men jag är så himla glad och tacksam över detta.

Av detta har jag lärt mig att ha tålamod och aldrig ge upp! Det är faktiskt en dröm som har gått i uppfyllelse! Nu får jag inte bara sprida mitt budskap genom bloggen och Instagram utan också genom en barnbok och nå ut till en större målgrupp vilket känns verkligen som en ära.

Under mitt UF-år med boken har det varit väldigt mycket utmaningar och jag har kämpat så mycket med denna boken samtidigt som det har varit väldigt roligt såklart. Men som sagt en stor utmaning så det är extra roligt att allt mitt kämpande och slitande faktiskt har lett mig fram till ett riktigt boksläpp.

Min förhoppning är att boken ska nå privatpersoner men även förskolor så att boken får en större målgrupp och spridning i även sociala sammanhang utanför hemmets väggar. Min förhoppning med boken är också att den ska göra det lättare för vuxna och förskolepersonal att prata om olika funktionsnedsättningar med barn. För ibland kan jag uppleva att vuxna tycker att det är lite svårt att förklara och framför allt hur, vilket i sig skapar ännu mer frågetecken, okunskap och fördomar hos barn, det blir som en ond spiral, så jag hoppas att min bok ska hjälpa till på den fronten också.

Boken finns att förbeställa på:
Akademibokhandeln: https://www.akademibokhandeln.se/bok/turbofart/9789189405479
Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789189405479/turbofart/
Barnens bibliotek: https://www.barnensbibliotek.se/katalogen/bok/bokid/65252
Linköpings bokhandel: https://www.linkopingsbokhandel.se/barnbocker/bilderbocker/turbofart
Ginza: https://ginza.se/product/grimm-larsson-alice/turbofart/779300/
Lindhskabokhandeln: https://www.lindhskabokhandeln.se/turbofart_
Nyabokhandeln: https://www.nyabokhandeln.se/barnbocker/bilderbocker/turbofart
Naspbokhandeln: https://www.naspbokhandel.se/barnbocker/bilderbocker/turbofart

Förbeställ gärna boken redan idag medans vi väntar på att den kommer ut på riktigt och var med och bidra till ett fördomsfritt samhälle där vi ökar kunskapen och förståelsen redan i tidig ålder.

Tack OLIKA Förlag för ett fint samarbete!

Bookmark the permalink.

One Response to Jag Släpper En Barnbok!

  1. A says:

    Tack för en fin blogg. Så fantastiskt att du har skrivit boken Turbofart! Det saknas ju verkligen böcker för barn om barn med cp. Jag har tipsat vår lokala barnhabilitering så de kan köpa in boken till väntrummet. Med hjälp av släkten som bor i olika kommuner så har vi även lagt inköpsförslag av din bok till fyra olika bibliotekssystem. Vi håller nu tummarna att biblioteken köper in boken🙂Tack för att du skrivit boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *