Julafton i år igen

I lördags morse då  var det frid och fröjd här i vårt hus för då var det julafton. På fredagen hade vi redan ställt upp långbordet, så vi åt frukost ute vid matsalsbordet, tomtegröten och en macka. Sen satte vi oss i soffan och öppnade morgonpaketen. Jag fick en almanacka för 2017, som man hänger på väggen, ni vet. Efter paketöppningen tog jag en julaftons dusch. :) Familjen skulle komma tidigare i år, redan vid ett för att Peppe och gänget skulle åka klockan fyra och fira jul någon annans stans. Så den förmiddagen gick fort :). När familjen kom satte vi på lite julmusik och tog lite glögg och pepparkakor.

När mammorna och farmor/mormor :) hade fixat iordning maten så åt vi god julmat. Sen plockade vi fram julklappsspelet och spelade det. Det var jätteroligt. Jag fick en vinbok eller var det var, den var inte så rolig för mig. Jag gav den till Mari som satt jämte mig. Då hade jag ingeting, så mormor och morfar gav mig sitt paket som de fick, det väldigt snällt av dem. Efter julklappsspelet åkte Peppe och gänget och vi andra gick ner och tittade på det sista avsnittet av Selmas saga, julkalendern. Vissa hade sett den, men inte vi, men alla följde med oss ändå så det var mysigt. Vi brukar inte göra det, men i år gjorde vi det.

Därefter gick vi upp för julklappsöppning, men först väntade vi tills tomten kom. Elliot tyckte det var jättekul. När tomten hade varit hos oss så var jag och Elliot tomtenissar, jag läste på paketerna och jag delade ut dem. Jag är så nöjd med mina julklappar, tack så jättemycket ni som känner er träffade! :) Vi höll på att somna efter det, också grejade vi med julklapparna. Jag fick en liten tavla som man kunde skriva olika grejer på och tända, jättemysig är den. Så jag, Martin och Mari gick in på mitt rum och installerade den, också skrev jag ”God Jul & Gott Nytt År” på den med två tetomtar på sidorna. Det är kul att man kan skriva vad man vill på den. Nu sitter den ovan för min säng, så mysigt. Den fick jag av mamma och Marko. Sen fick jag massor av fina julklappar!

Halva familjen samlade runt julbordet! :) <3

Halva familjen samlade runt julbordet! :) <3

Tomten på besök!

Tomten på besök!

Efter paketöppningen blev det julgodis, mums! :)

Efter julklappsspelet blev det julgodis, mums! :)

Alla mina julklappar! Mycket grejer! :)

Alla mina julklappar! Mycket grejer! :)

Tavlan, lys saken som jag fick av mamma och Marko.

Tavlan, lys saken som jag fick av mamma och Marko. Jättemysig!

Äntligen fick jag öppna Helens julklapp till mig. Ett jättefint typ som ett spa kit, med ansiktsmasker, tvål, tvättgrej mm. Jättesöt! "Tack igen Helen om du läser detta!" :)

Äntligen fick jag öppna Helens julklapp till mig. Ett jättefint typ som ett spa kit, med ansiktsmasker, tvål, tvättgrej mm. Jättesöt!
”Tack igen Helen om du läser detta!” :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *