Långhelg med Ölmanäs

Min lång helg har varit jättebra. Jag delade upp den, så hälften var jag hos mamma och hälften hos pappa. Jag och mamma var på Åhaga i torsdags som hade utförsäljning av blandannat Nelly.com. Jag köpte en ny bikini.
Pappa och familjen skulle vara i Ölmanäs i lillestugan hela långhelgen, och jag ville vara där lite också. I fredags jobbade Marko så mamma och Elliot körde ner mig till Ölmanäs efter frukost. De stannade i nästan fem timmar där nere med oss, det var supermysig att de stannade så länge tycker jag, att ha både mamma och pappa vid min sida älskar jag. Också fick ju Elliot och Lancen leka också. Först började vi med lunch, det blev grillad kött, potatis i ugn och vitlöksås, det var jättegott. Sen efter det blev det kaffe och rulltårta. Farfar och Carin kom förbi precis när vi skulle äta så de fick sitta med också, de var bara där och kollade till sin stuga lite så efter en stund åkte de hem.

Efter en stund gick vi ner till bryggan allihop och fiskade krabbor. Lancen hade sagt att han ville det med Elliot. Vi var där ett bra tag och vi fick tre stora krabbor. Barnen tyckte att det var jätteroligt. Jag satt på bryggan och njöt av att vara vid havet igen. Sen efter en stund ringde farmor och sa att hon skulle komma spontant, så det var mysigt. Efter en stund kom hon gåendes på bryggan. Det var mysigt att få krama om henne igen, efter att hon hade hälsat på alla satte hon sig bredvid mig på bryggan och vi snackade lite.

Vi gick tillbaka till stugan efter nån timme på bryggan och fikade igen med farmor. Det blev ytterligare en rulltårta som farmor hade med sig, fast denna gången med choklad, mums. Efter fikat, ungefär vid femtiden åkte mamma och Elliot hem. Det var så mysigt att de hängde kvar så länge tycker jag. Efter att de hade åkt hem åkte farmor och pappa och handlade lite god mat till kvällen. Jag och killarna la oss i soffan och tittade på tv. Man blir trött av havsluften. När de kom tillbaka började pappa grilla och vi fixade med maten. Sen satte vi oss inne och åt för det började bli lite kalare ute. Det var supergod middag även på kvällen, fläskfile med färskpotatis.

Sen gick killarna och de andra ut i kvällssolen och lekte lite på gräsmattan, jag satt inne för jag ville undvika att frysa. Sen gick killarna och la sig. När Jenny hade lagt killarna satt vi inne, vi fyra och snackade, myste och drack gott, det var mysigt.

Efter en god natt sömn åt Jenny, killarna, jag och pappa en god frukost tillsammans. Det var inte kanonväder i helgen i Ölmis men det var inte skitväder heller. Vi tog det mest lugnt i lördags, jag, Lancen och pappa gick en långpromenad vid havet. Sen tog vi det bara lugnt på eftermiddagen och kvällen. Efter maten gick jag, Jenny och killarna en kvällspromenad. Hamilton tröttnade efter en liten stund så sen var det bara jag, Jenny och Lancen som gick kvällspromenad. Det blåste så mycket vid havet men det var ändå härligt. Vi var borta i en timme. Vi gick runt om i området och det sista gick vi på stranden, det var väldigt härligt och somrigt.

Sen var det härligt att komma in. Varje gång jag kommer till havet, oavsett om det är första gången för året eller om det är andra gången på en dag så blir jag alltid så lugn, glad och jag tycker att det är så underbart med havet och den underbara havsdoften, havsdoften och havet överlag gör mig verkligen knäsvag, jag älskar det.

På kvällen när barnen gått och lagt sig hade jag, Jenny och pappa lite egentid och myste i soffan med lite te och goda kvällsmackor. Det var ett bra avslut på helgen. I söndags städade vi bara. Jag, pappa och killarna tog en långpromenad så att killarna inte skulle vara i vägen för städningen! :-) Sen packade vi ihop oss och åkte hem, pappa, Jenny och killarna lämnade mig på Storås.

Det har varit en underbar helg, och jag har gått så mycket i Ölmanäs, så nu är jag lite trött i benen, men det har varit härligt att gå så mycket vid havet.
Vad har ni gjort på denna långhelg?

<3 :D
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *