Första året på gymnasiet

Idag är det skolavslutning, herregud nu har jag gått mitt första år på gymnasiet, helt sjukt, det känns nyss som jag började gymnasiet. Under detta första gymnasieåret har jag utvecklas som person genom att börja gymnasiet såklart och att bo på Storås. Det har varit ett helt fantastiskt år både på skolan och Storås. Jag har lärt mig så mycket under detta året. Detta året har varit så annorlunda i mitt liv eftersom att från att typ varit hemma hela mitt liv till att bara komma hem på helger, mitt liv har verkligen gjort en volt och blivit helt annorlunda sen bara förra året (på ett positivt sätt). Jag trodde aldrig att detta första gymnasieår skulle bli så bra.

Jag trodde inte att jag skulle få umgås med sånna fantasisak människor som jag hat fått göra detta året, både på skolan men speciellt på elevhemmet. Alla var verkligen så välkomnande när jag kom hit. All personal är så härliga, roliga, snälla och hjälpsamma här på Storås, jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag har gjort under detta året. Det har varit så trevligt att gå upp till middagen varje kväll och umgås med personalen och de andra som bor/bodde i mitt hus. Jag har också älskat när jag och några få till eller bara jag suttit kvar efter maten och bara hängt och pratat. Personalen har lagat så underbar god mat varje dag till oss, vilket jag är så tacksam över, och lyxen över att få bestämma mat en gång i veckan, det har inte varit fel.
På morgnarna har jag ätit frukost själv för det mesta eftersom att jag är uppe tidigare än alla andra, och det har varit så mysigt på morgonen att bara sitta och prata med all underbar personal vid frukostbordet och bara ta det lugnt, det uppskattar jag verkligen. Det är nästan så att jag inte ha velat lämna frukostbordet för att jag bara vill sitta där och snacka med personalen.

Personalen har lärt känna mig mer och mer under tiden, så nu skojar de med mig mycket och är ironiska precis som jag är, det har varit så härligt. Så mycket som vi har garvat tillsammans, både åt mina skrämselfobier, min mjölkfobi och åt massor utav andra saker! :-) Nu vet de hur jag funkar, vilket är så skönt.

Jag har fått uppleva så mycket under detta året på Riksgymnasiet, det är helt sjukt. Det har verkligen varit ett händelserikt år. Jag har haft fullt upp hela året känns det som. Jag har blivit intervjuad, varit med i musikhjälpen och i buren i Lund, jag har fått prova på massor utav roliga saker som jag aldrig har provat innan, jag har varit i Ullared med Storås två gånger, jag har gått på min första musikal och jag har till och med gått på catwalk! Så mycket som jag varit med om, det finns säkert en hel del mer saker som jag har varit med om detta året.
Jag är iallafall så tacksam för att jag har fått uppleva de här sakerna!

Sist men inte minst så har jag äntligen träffat en kompis som nu har blivit min bäste vän – Wilma, vilken tur att jag träffade dig. Hon gör mina dagar i skolan så mycket bättre, hon gör mitt liv så mycket roligare. Herregud vad mycket vi har skrattat ihop, både i skolan och efter skoltid, varje dag! Vi har skojat så mycket om och med varandra, vi känner varandra så bra nu så vi säger ofta knäppa saker om och till varandra, och efter att vi har sagt det så bryter vi båda ut i världens skratt. :-) Livet är så mycket roligare med en kompis som Wilma!
Men vi kan också prata om allvarliga och jobbiga saker, vilket är skönt det också! Wilma stöttar, hjälper och peppar alltid mig, vilket jag är så tacksam över!

Skolan är också rolig och bra, vi har alltid kul i skolan, lärarna och assistenterna är så roliga och skojar alltid med oss, skolan blir så mycket roligare då. Jag tycker att lärarna i skolan är jättebra, de lär ut bra och vi får mycket hjälp när vi är så få i klassen, vilket är superbra!
Jag har läst inriktningen Media under detta året och jag är så glad över att jag valde den inriktningen, den passar mig så bra, och det är så roligt! Jag har lärt mig så mycket.

Jag skrev ett kort till Storås och gav det till de igår morse, eftersom att jag tyckte att de var värda det och jag ville verkligen säga hur mycket jag uppskattar de.
Nu har jag klarat av mitt första gymnasieår!

Vilket fantastiskt och händelserikt första gymnasieår jag varit med om!

Mitt sommarkort till Storås!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *